Történelem
Történelem "A világon senki nem szervezte az 1956-os fegyveres ellenállást" - Klasszis podcast 
Izsó Márton - Litván Dániel | 2023. november 5. 14:49
Hatvanhét éve indult meg a szovjet csapatok támadása az 1956-os forradalom leverésére. Spontán szerveződő csoportok vették fel a harcot ellenük, de mit akartak a fegyveres forradalmárok, kik voltak ők és miért hamis a híres orosz tankönyv által róluk festett kép? Miért menekül Orbán Viktor mostanában vidékre október 23-án és hogyan alakul a NER viszonya a forradalomhoz? Eörsi László történésszel ezekről is beszélgetett kollégánk, Litván Dániel.
Történelem Teljes átverés az olasz konyha? Nem eszik olyan forrón a pastát! 
Litván Dániel | 2023. május 1. 17:08
Pizza, carbonara, tiramisu, panettone - mind a 20. század második felének kitalációja? Ezt állítja egy olasz professzor, aki az olasz nemzeti öntudat egyik legmélyebben gyökerező, legszentebb összetevőjét piszkálgatja, és érthetően nem túl népszerű a hazájában.
Történelem Megdöbbentő bejelentéssel álltak elő a belaruszok 
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 11:59
Főügyészségük szerint a Minszk melletti haláltáborban a nácik több mint félmillió embert pusztítottak el.
Történelem Ahol a lóhere nemcsak a szerencse jele - Üzletté vált a Szent Patrik nap is? 
Elek Lenke | 2023. március 18. 15:47
Miként megjegyezte az Euronews egyik, e témáról szóló cikkében, üzletté vált ez az ünnep is, ami nem meglepő, hiszen a világ minden hasonló rendezvénye egyúttal a fogyasztás, a bevétel növeléséről is szól. De mi közünk nekünk ehhez az ünnephez, azaz március 17-hez, és miért ünneplik ezt újabban Magyarországon is?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG