<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az erős jen mellett a gyilkos légzsákok miatti visszahívás fölözheti le a japán autógyártó teljesítményét.

A vállalat az éves előrejelzésében jelezte, hogy rosszabb teljesítményt vár a 2017 márciusában végződő üzleti évtől, a várható bevétel 390 milliárd jen (3,6 milliárd dollár) lehet ebben az időszakban, ami nagyjából harmadával marad el az elemzői várakozásoktól. Ennek egyik fő oka a yen menetelése mellett a lassan négy éve zajló Takata-botrány: a légzsákok miatt épp a napokban kellett újabb 21 millió autót visszahívnia a Hondának az utakról, írja a Bloomberg.  A 34 százalékos várakozás-visszavágás mellett erre a Hondának 267 milliárd jent kell költenie.

Halálos biztonság

A Takata légzsákjai eddig 10 ember halálát és száz ember sérülését okozták világszerte, mivel a felfúvódásért felelős robbanóvegyület instabilitása miatt (az idő múlásával nedvesség szivárog a keverékbe) a légzsák halálos erővel képes kirobbanni a helyéről, a sérüléseket elsősorban a leszakadó műanyag panelek okozzák. A botrány miatt eddig több mint 60 millió autót hívatott vissza az amerikai közlekedési felügyelet (National Highway Traffic Safety Administration). A visszahívások nem csak a japán márkákat érintik, a Mercedes mellett a Volkswagennek is vissza kellett hívni kocsikat.

Hondát vezetsz? Itt a lista arról, hogy mely típusok érintettek a Takata-botrányban.

Meddig húzza még a Takata?

A botrány az imázsvesztés mellett rengeteg pénzbe került a vállalatnak, eddig összesen több, mint 500 milliárd jent vett ki a légzsákgyártó zsebéből, emlékeztetett Tetsuo Iwamura, a Takakta vezérigazgatója, ráadásul nem lenne meglepő, ha ezek után senki sem akarná beszállítónak, így kérdés, hogy meddig maradhat a piacon.

A témával korábban rengeteget foglalkoztunk, cikkeinket itt olvashatja! >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Tőzsdepszichológia kezdő és haladó befektetőknek
Natív tartalom | 2021. szeptember 10. 09:38
Amennyiben valaki arra az elhatározásra jut, hogy el szeretne kezdeni aktívan befektetni vagy tőzsdézni, általában előadásokra regisztrál, vagy vásárol egy-egy könyvet a témában. Szerencsére egyre több író könyve jelent meg az elmúlt években magyar nyelvű kiadásban, azonban még ezen felül is több tucat könyvet is érdemes lenne lefordítani amerikai vagy éppen más nemzetiségű írók műveiből, ha hasznos információt szeretnénk kapni.
Vállalat 400 milliárd! Óriási kötvénykibocsátásra készül a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 10. 06:51
Emellett az igazgatóság 7 milliárd forintos tőkeemelésről is dönthet. Mindkét felhatalmazás két évre szólna és az informatikai cég további akvízicióit finanszírozná.
Vállalat Nagyon ritkán, de idegrendszeri rendellenességet okozhat az AstraZeneca
MTI | 2021. szeptember 9. 13:31
A Guillain-Barré szindróma esetén a szervezet saját immunrendszere megtámadja az egészséges perifériás idegsejteket.
Vállalat Új néven szállít majd házhoz a NetPincér
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 7. 19:49
Néhány héten belül teljesen új arculattal, foodpanda néven működik tovább.
Vállalat Új hirdetési webshop indult, online-erős kkv-knak
PR | 2021. szeptember 7. 11:05
Minden kkv-marketinges és -cégvezető tudja, hogy a márkaépítés fontos. A DisplayNOW hirdetési webshop azért jött létre, hogy a cégek építhessék a márkájukat, és így értékesítésük is hatékonyabb, eredményesebb legyen.
Vállalat Meg kell tanulni a koronavírussal élni, még az autóiparnak is
Király Béla | 2021. szeptember 6. 18:25
Az idei év egyik legnagyobb problémája a félvezetők hiánya, amely erősen sújtja a járműipart, de néhány más szektorban is okoz fennakadásokat. Az autógyárak egyik legnagyobb mikrochip-beszállító vállalatának vezetője szerint meg kell találni a módot, hogy a járvány újabb hullámai esetén se álljon le az élet, az ugyanis világszerte komoly gazdasági problémákat okozhat. Látva a magyarországi gyárak küzdelmét, borítékolható, hogy a nehézségek hazánk gazdasági növekedését is befolyásolják.
Vállalat Átrendezte a hazai lízingpiacot a koronavírus
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 6. 09:55
2021. első fele leginkább a termelőeszközök finanszírozásában jelentett nagy növekedést.
Vállalat Jövő év végén indul a debreceni vakcinagyár
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 5. 16:18
Évi több mint 20 millió vakcinát állíthatnak elő.
Vállalat Jelentős átalakítások jönnek az Index.hu körüli lapoknál 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 18:20
Nagy átszervezéssel indul az ősz az Indamedia több kiadványánál  
Vállalat Nekiestek a Google-nak és az Apple-nek az oroszok
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 2. 17:51
A belügyeibe való beavatkozással vádolt amerikai IT-cégeket az orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos