2p
Az erős jen mellett a gyilkos légzsákok miatti visszahívás fölözheti le a japán autógyártó teljesítményét.

A vállalat az éves előrejelzésében jelezte, hogy rosszabb teljesítményt vár a 2017 márciusában végződő üzleti évtől, a várható bevétel 390 milliárd jen (3,6 milliárd dollár) lehet ebben az időszakban, ami nagyjából harmadával marad el az elemzői várakozásoktól. Ennek egyik fő oka a yen menetelése mellett a lassan négy éve zajló Takata-botrány: a légzsákok miatt épp a napokban kellett újabb 21 millió autót visszahívnia a Hondának az utakról, írja a Bloomberg.  A 34 százalékos várakozás-visszavágás mellett erre a Hondának 267 milliárd jent kell költenie.

Halálos biztonság

A Takata légzsákjai eddig 10 ember halálát és száz ember sérülését okozták világszerte, mivel a felfúvódásért felelős robbanóvegyület instabilitása miatt (az idő múlásával nedvesség szivárog a keverékbe) a légzsák halálos erővel képes kirobbanni a helyéről, a sérüléseket elsősorban a leszakadó műanyag panelek okozzák. A botrány miatt eddig több mint 60 millió autót hívatott vissza az amerikai közlekedési felügyelet (National Highway Traffic Safety Administration). A visszahívások nem csak a japán márkákat érintik, a Mercedes mellett a Volkswagennek is vissza kellett hívni kocsikat.

Hondát vezetsz? Itt a lista arról, hogy mely típusok érintettek a Takata-botrányban.

Meddig húzza még a Takata?

A botrány az imázsvesztés mellett rengeteg pénzbe került a vállalatnak, eddig összesen több, mint 500 milliárd jent vett ki a légzsákgyártó zsebéből, emlékeztetett Tetsuo Iwamura, a Takakta vezérigazgatója, ráadásul nem lenne meglepő, ha ezek után senki sem akarná beszállítónak, így kérdés, hogy meddig maradhat a piacon.

A témával korábban rengeteget foglalkoztunk, cikkeinket itt olvashatja! >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Nagyot tervez a Mol Tiszaújvárosban
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 12:06
A Mol a Lummus Technologyval együtt tervez kémiai újrahasznosító üzemet létrehozni a városban.
Vállalat Nagy Márton nagyot álmodott, de Bécs közbeszólt
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 10:03
A nemzetgazdasági miniszter erőteljesen fejleszteni akarja a ferihegyi repülőteret és az odavezető infrastruktúrát, de a budapesti légikikötő teljesítménye nagyon messze van az utolérni kívánt bécsi repülőtértől. A különbség csak kicsit csökkenhet, mert az osztrákok is fejlesztenek ezerrel.
Vállalat A republikánusok aggódnak a Microsoft emirátusi befektetése miatt
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 08:15
Az amerikai cég 1,5 milliárd dollárt fektet be a G42 mesterséges intelligencia cégbe, érzékeny technológiát adva át a Kínával jó kapcsolatot ápoló vállalatnak?
Vállalat Nagy bejelentés: bevásárolta magát a Waberer’s egy biztosítóba
Privátbankár.hu | 2024. július 8. 15:56
A lépésről a vállalat közleményt adott ki.
Vállalat A 4iG felvásárlási étvágya szinte csillapíthatatlan
Privátbankár.hu | 2024. július 5. 10:28
Az Antenna Hungária leányvállalaton keresztül 55 ezer előfizetővel bővül a 4iG csoport a magyar PR-Telekom felvásárlásával.
Vállalat "Ez másról szól, mint arról, hogy holnapra rózsaszínűre festjük az eget" – beszélgetés Tóth - Patai Krisztinával, a Waberer’s ESG-ért felelős vezetőjével
Privátbankár.hu | 2024. július 4. 13:21
A tőzsdei vállalatok pénzügyi beszámolói mellé felsorakoznak a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és az ezeket összefogó vállalatirányítás terén elért eredményeiket bemutató jelentések. Ezeket ma már megrendelőik és befektetőik is alaposan áttanulmányozzák – mondta Tóth - Patai Krisztina, a Waberer’s ESG-ért felelős igazgatója a lapunknak adott interjújában. Beszélt arról is, hogy a logisztikai iparágban miért különösen fontosak ezek a szempontok. Ahogy arról is, hogy az ESG-s tényezőknek való megfelelés nem kizárólag pénzkérdés.
Vállalat Nagyot harapott a kínai BYD a Teslába
Privátbankár.hu | 2024. július 2. 14:07
A kínai autógyártó értékesítései 21 százalékkal nőttek a második negyedévben, felzárkózva a jórészt Kínában gyártott amerikai Tesla mögé.
Vállalat Új piacra tört be az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2024. július 1. 17:13
Terjeszkedik a cég.
Vállalat Nagy vállalkozásba kezd a 4iG - Ursula von der Leyen szavai után
Privátbankár.hu | 2024. július 1. 10:31
A magyar cég eddigi legnagyobb nemzetközi beruházására készül, együttműködésben a Telecom Egypt egyiptomi szolgáltatóval.
Vállalat Lezárult a Magyar Telekom részvény-visszavásárlása, vagy mégsem?
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 10:09
A távközlési társaság összesen 21 200 065 törzsrészvényt vásárolt vissza 22,3 milliárd forintért június 19. és 26. között - a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatása szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG