Hirdetés
Hirdetés

Megint összeomlóban a forint

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 05., 11:15

Sajnos vészesen közeledik a forint árfolyama a két hónappal ezelőtti mélyponthoz, pedig nem illene neki. Esett az aranyár is, a dollár erősödött. Az ázsiai tőzsdék nagy mínuszban, Európa is esik. A hazai börzén a Richter gyengül nagyobb mértékben, az OTP viszont jól tartja magát.

Nem gondoltuk volna, hogy a forint újra lenéz a két hónappal ezelőtti nagy mélységbe, de sajnos ez történt, egy euróért 328,60-at kell adni, még a múltkori legrosszabb érték 330-331 között volt. Tulajdonképpen semmi nem indokolja ezt a helyzetet, hisz a mi fizetési mérlegünk óriási többletet mutat, de a piaccal nem lehet vitatkozni.

Euró/forint
Euró/forint

Vagy a kamatszintünk túl alacsony, vagy az államadósság nagy ütemű forintosítása visz el minden devizát, mindenesetre ez a helyzet rendkívül káros a bérfelzárkózás szempontjából, hisz hiába a nagy emelkedés forintban, ha ez euróban kevesebb a leértékelődés miatt.

Hirdetés

Közben az argentin peso is tovább gyengélkedik, dolláronként 40 körüli szinten, úgy tűnik, a piacot egyelőre nem hatotta meg a kormány költségvetési kiigazításra vonatkozó ígérete, majd akkor hiszik el, ha konkrétum is történik, és az IMF is hajlandó utalni.

Dollár/argentin peso
Dollár/argentin peso

Tegnap Amerikában még csúcsra járt az eleve nagyon túlvett Apple és Amazon, ma viszont Ázsiában igen komoly, 2 százalék körüli mínuszok mutatkoznak az indexekben. Európában a francia index egy százalékot esik, a német DAX 0,7-et.

A BUX fél százalék mínuszban van 36 810 ponton, a Richter bő másfél százalékot esik 5260 forintig, a Mol 0,4 százalékkal van lejjebb 2894 forinton, a Telekom is hasonló mértékben gyengül 413 forintig, az OTP viszont kis pluszban van 10 240 forinton.

Gyengélkedik az aranyár: 1200 dollár alá süllyedt, miközben maga a dollár erősödött, egy euróért 1,155-öt kell belőle adni.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?