Argentin peso
Makro / Külgazdaság Bukásra van ítélve a politikailag vezérelt jegybankárság 
Rácz Gergő | 2023. november 25. 10:29
Törökországban hatalmas kamatemeléssel mennek neki a gigászi inflációnak, Argentínában az elnök szimbolikusan láncfűrésszel menne neki a növekedést visszafogó politikát gyakorló jegybanknak. Mindebből tanulhat a magyar gazdaságpolitika is, mivel látszik, hogy a politikával vezérelt jegybanki működés semmi jóra nem vezet.
Makro / Külgazdaság Csúcsra értek a jegybanki kamatok, most itt fogunk lakni egy ideig 
Rácz Gergő | 2023. november 4. 14:41
Hiába a tartósan magas infláció, a világ nagy jegybankjai eljutottak addig, hogy nem lehet tovább emelni a kamatokat. A Federal Reserve, az Európai Központi Bank és legutóbb a Bank of England is azt közölte a piacokkal, hogy elértek az emelési ciklus csúcsára, azonban a lazításra kicsi rövidtávon az esély. Itthon a jegybank viszont épp csökkentésbe kezdett, hozzátéve, hogy sokkal magasabb bázisról indulva.
Makro / Külgazdaság Trump nagy rajongójából lehet elnök a mély válságban lévő Argentínában 
Káncz Csaba | 2023. augusztus 21. 09:35
Az argentin fenegyerek esetleges győzelméből nyilvánvalóan az Egyesült Államok húzná a legnagyobb geopolitikai hasznot. Bolsonaróhoz hasonlóan Milei is úgy véli, hogy a legtöbb politikus a hazájában kommunista, és Bolsonaróhoz hasonlóan Milei is tagadja a klímaváltozást. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság 9 ezer százalékos árfolyamgyengülés, 114 százalékos drágulás: végtelen csapdában vergődnek az argentinok 
Buksza blog | 2023. augusztus 3. 18:37
Kínától és a latin-amerikai országoktól felvett hitellel akarja átvészelni az újabb hiteltörlesztést Argentína, amely negyedszázada képtelen kimászni az adósságválságból. 
Részvény / Deviza / Áru Megint olcsóbb lett az euró, visszahívások a Teslánál 
Eidenpenz József | 2022. november 25. 12:38
A BUX felülteljesítő, az OTP és a Richter húzza. A forint is újra erősödik, a 410-es szint vonzza az árfolyamot. A Tesla több tízezer járművet hív vissza Kínában. Az amerikai befektetők ünnepeltek, a fekete péntekre készülnek, közben Európa nehezen találja az irányt.
Részvény / Deviza / Áru A dollár mentette meg a forintot, bankkártyával költhetjük a kriptót 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 25. 12:38
A részvénypiacok kivárnak a holnapi fontos beszéd előtt, de a BUX felülteljesítő, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint is erősödött kissé, de ez a dollárnak köszönhető, az MNB passzív maradt. A magyar tőzsdei részvények az utóbbi időben a külföldi befektetők kezéből jórészt a hazaiakéba mentek át.
Részvény / Deviza / Áru A Fed-re várnak, és büntetik a német autórészvényeket 
Eidenpenz József | 2020. június 9. 19:13
Elromlott mára a hangulat a tőzsdéken, az európai indexek jelentős mínuszban vannak, az amerikai társaik valamivel kevésbé esnek. A BUX-ra nem lehet panasz, az európai átlagnál kevésbé süllyedt. A forint valamelyest gyengült, egy egységgel drágult az euró. A piacok a Fed kétnapos ülésének holnapi végét várják. Megoszlanak a vélemények, hogy jó vagy rossz hatással lesz majd a tőzsdékre, amit ott bejelentenek.
Részvény / Deviza / Áru Tovább mélyül az argentin válság, 2020-ban jön az újabb államcsőd? 
Csabai Károly | 2019. augusztus 15. 18:15
Legalábbis elemzők már több mint 50 százalékos esélyt adnak annak, hogy az 1998-2002 között súlyos krízisen átesett dél-amerikai ország jövőre ismételni fog. Finoman szólva kétségesnek tartják ugyanis, sikerül-e a megroggyant költségvetési helyzetben lévő Buenos Airesnek előteremtenie az adósságai 2020. évi finanszírozásához szükséges mintegy 30 milliárd dollárt egy olyan piaci környezetben, amikor az országba vetett piaci bizalom gyakorlatilag elillant.
Részvény / Deviza / Áru Most aztán sírhat Argentína 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 12. 18:01
Egykor a világ egyik leggazdagabb országának számított Argentína, amely azonban évtizedek óta egyik gazdasági válságból a másikba fordul. A regnáló elnök, Mauricio Macri hiába próbált reformokat bevezetni, és konszolidálni a gazdaságot, a választók úgy tűnik a megszorítások miatt súlyosan megbüntetik.
Részvény / Deviza / Áru Az égben az olajár, zuhan az argentin peso 
Fellegi Tamás | 2018. október 1. 11:35
Megvadult a Brent típusú olaj ára, már a 100 dollár sincs messze. Tovább zuhan az argentin valuta, a törököknél viszont stabilizáció mutatkozik. Ma a Tesla lesz izgalmas, pénteken összeomlott a papír, de most megegyezés született a cégvezér botrányában.
Részvény / Deviza / Áru Patinás vállalat részvénye zuhant a mélybe 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 26. 10:35
Miközben a legnagyobb amerikai cégek értéke újabb csúcsokra ér és a lassan 10 éve tartó emelkedő trend töretlen, a nagy múltú General Electric papírja sokéves mélypontra esett. Gyengül az argentin peso, miután lemondott a jegybankelnök.
Részvény / Deviza / Áru Megint összeomlóban a forint 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 5. 11:15
Sajnos vészesen közeledik a forint árfolyama a két hónappal ezelőtti mélyponthoz, pedig nem illene neki. Esett az aranyár is, a dollár erősödött. Az ázsiai tőzsdék nagy mínuszban, Európa is esik. A hazai börzén a Richter gyengül nagyobb mértékben, az OTP viszont jól tartja magát.
Részvény / Deviza / Áru Ezúttal az argentin valuta omlott össze, a forint túléli 
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 31. 11:10
22 százalékot zuhant az argentin peso tegnap, ilyet csak a török líra csinált a közelmúltban, na meg Venezuela pénzneme, de mindegyiknél indokolt volt. A forint is gyengült, de ma már magához tért. Lefelé tartanak az európai tőzsdék, nálunk a Mol esik, emelkedik viszont a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Krach a feltörekvő piaci eszközöknél, 327 az euró 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 30. 18:49
Megint a kereskedelmi háborút emlegetik, mint ami a tőzsdei árfolyamokra árnyékot vet. Európában azonban legalább ekkora szerepet játszott, hogy a török, dél-afrikai, argentin eszközök értéke brutális mértékben zuhan. A forint gyengült, 327 az euró, a BÉT-en a Mol volt a megmentő.
Részvény / Deviza / Áru Ritkán látott mélységben a forint 
Fellegi Tamás | 2018. június 12. 10:20
Továbbra is igen rossz állapotban van a forint, noha a cseh korona és a zloty fellélegzett, a török líra is stabilizálódott, egyedül az argentin valuta zuhan még, de az teljesen indokolt, az ország lényegében fizetésképtelen. A tőzsdék emelkednek, a a BUX is közel fél százalékkal van feljebb.
Részvény / Deviza / Áru Mélyponton a forint, összeomlott az argentin peso 
Fellegi Tamás | 2018. május 15. 10:31
Gyenge a forint, állandóan új mélyponton a török líra – ez azonban semmi az argentin valutához képest, amely már napi 5 százalékot zuhan. Ma esik az OTP a tegnapi nagy rali után, a Mol is gyengül, volatilis a napokban a BUX, míg Európában alig mozdulnak az árfolyamok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG