Hirdetés
Hirdetés

Pár nappal a CIG Pannónia után máris megvan a következő csodarészvény

Fellegi Tamás, 2017. december 18., 12:38
Cimkék
OTP
, DAX
, Pannergy

Megbokrosodtak a főbb európai tőzsdék, a hazai börze viszont nem tart velük, ellenben új papírért lelkesednek a befektetők, a Pannergyért. Nem véletlenül: a tőzsde elemzést és árjegyzést kért 10 papírra, most az OTP elemezte a Pannergyt, és úgy találta, a jelenlegi ár dupláját éri a cég.

Az európai tőzsdék közül néhányat ma valósággal széttépnek a befektetők, köztük a DAX-ot, amely másfél százalékkal van magasabban 13 300 ponton, valamint a francia CAC-40 indexet, amely 1,15 százalékot emelkedik, így 5410 pontot ért el.

Jól megy még a görög és a lengyel piac, itthon azonban ma senki nem kíváncsi a nagyobb papírokra. A Mol 1,2 százalékot esik 2974 forintig, a Telekom 0,4 százalékot 461 forintig, igaz, a Richter fél százalékos pluszban van 6470 forinton. Az OTP nem mozdul, az idei év eddigi slágerei, az Opus, a Konzum és a CIG Pannónia sem okoznak ma nagy izgalmat, ellenben megjelent egy új csodapapír.

Hirdetés

Az eddigiektől eltérően azonban a Pannergyt nem felvásárlási, vagy elhíresült tulajdonostárs belépéséről szóló hírek hajtják, hanem egy gigantikus elemzői célár. Ezeket ugyan nem szokták mindig komolyan venni, de most az a helyzet, hogy a tőzsde maga rendelt meg elemzéseket, és ennek eredményeként az OTP vette górcső alá a céget, kiválónak találta, és 1000 forint fölötti célárat adott a papírra, amely pénteken még 562 forinton zárt.

Pannergy, 3 nap
Pannergy, 3 nap

A tisztelt befektetők mindenesetre megrohanták a papírt, hevesen venni kezdték, az el is érte a 15 százalékos kereskedési limitet 646 forintnál, ahol vennének még 75 ezer darabot, eladó azonban csak magasabban lenne. Az eddigi forgalom mindössze 142 millió forint volt, a nagy forgalom feltehetően csak egy magasabb árszinten fog megjelenni, de erre a kereskedési limit miatt várni kell 1-2 napot.

A Pannergy után lesznek újabb elemzések, célkövetések, hisz összesen 10 részvényre szól a tőzsdei megrendelés, így nem kizárt, hogy a közeljövőben újabb papírokban lesz komoly árelmozdulás, ha az elemző cég a jelenlegi árfolyamon mélyen alul-, vagy felülértékeltnek tart egy papírt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6, utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a csok.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?