Hirdetés

Orbán Viktor ütötte ma a gongot Indiában

2013. október 18., 07:36

A hivatalos indiai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg péntek reggel a mumbai értéktőzsde kereskedését.

Csak hang legyen és fény

A tőzsdenyitás hindu szertartás szerint egy lámpa meggyújtásával kezdődött, ami szimbolikája szerint "fényt és tudást hoz a sötétségbe". A jelen lévő vállalatok száma alapján a világ legnagyobb tőzsdéjén a kereskedés helyi idő szerint 9 óra 15 perckor kezdődött meg a hagyományos kongatással, amit ezúttal Orbán Viktor végzett el. A miniszterelnök ajándékba megkapta a gong kicsinyített mását.

Hirdetés

Szubramaniam Ramadorai, az 1875-ben alapított BSE elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a mumbai tőzsdeindex az indiai - a világon a második leggyorsabban növekvő - gazdaság pulzusa. Az indiai gazdaság bővülése még a válság ellenére is hat százalék körüli, ami főként az erős belső piacnak köszönhető.

Befektetőkkel folytatják

A ceremónia után az Orbán Viktor vezette magyar delegáció - amelynek tagja mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára - indiai pénzügyi befektetőkkel találkozott. Ezt követően a hivatalos program - a csütörtöki újdelhi menetrendhez hasonlóan - magyar-indiai üzleti fórummal folytatódik Mumbaiban, India pénzügyi és kereskedelmi központjában.

A magyar delegáció egy része. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
A magyar delegáció egy része. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Tegnap a miniszterelnök arról beszélt: jelentősen, a mostani csaknem háromszorosára növelné az Európán kívülre irányuló magyar export mértékét 2018-ra. A csütörtöki napról a LiveInfo készítet videós összefoglalót.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dupla annyi magyar szolgál az új Európai Bizottság biztosi kabinetjeiben, mint eddig

Dupla annyi magyar szolgál az új Európai Bizottság biztosi kabinetjeiben, mint eddig

Az eddigi egy helyett két magas szintű pozícióba is magyarok kerültek.