Hirdetés
Hirdetés

Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt

2015. június 10., 18:53

Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.

A BUX index sokáig alig akart elmozdulni az előző napi szintről, végül aztán szerény, harmad százalékos eséssel végzett. Eközben az európai részvényindexek zöldbe borultak, azaz szép nyereséggel végeztek, a német DAX járt az élen 2,4 százalékos emelkedéssel.

A jó hangulatot talán leginkább a görög kilátások enyhe javulása alapozhatta meg, a másik mumus, az államkötvények hozama ugyanis ezúttal kedvezőtlenül alakult. A tíz éves német államkötvények hozama megint csúnyán emelkedett, a lengyel Stooq.com adatai szerint a nap elején elérte az 1,05 százalékot is éves szinten. A nap végén 0,98 körül állt, de ez is magasabb, mint az utóbbi hónapokban bármikor.

Hirdetés

Itthon az OTP vezette a hazai mezőnyt, a négy nagy közül csak ez a részvény tudott emelkedni mintegy harmad százalékkal. A Mol viszonylag jelentősen esett 1,2 százalékkal, a Magyar Telekom is majdnem ezt hozta, a Richter lényegében mínusz nullában végzett, alig változott.

A nap egyik nagy eseménye a kőolaj drágulása volt, amit az amerikai készletezési adatok idéztek elő. A WTI és a Brent egyaránt volt eléggé kiemelkedő, három százalékos pluszban is, bár az európai nap végére jócskán visszaestek, 0,6 százalék körüli pluszban voltak. Az arany és az ezüst kissé estek.

A nagy sztori a dollár erősödése és gyengülése volt az utóbbi időben, ezen a téren nagyon sok nem történt: az amerikai deviza néhány kacskaringó után majdnem ott végzett ahol pénteken vagy hétfőn, 1,13 körül az euróval szemben. A forint ma is volt ugyan gyenge, nap közben rövid ideig a 314-et is majdnem elérte az euró, de alapvetően erősödő volt a trend és a nap végén csak 312,20 volt a piaci árfolyam.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kapavágás nélkül is nagy hitelrészt hívtunk le a paksi bővítésre

Kapavágás nélkül is nagy hitelrészt hívtunk le a paksi bővítésre

Tavaly december végén közel 45 milliárd forint volt a hitelállomány.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Utánajártunk

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?