Euró/dollár
Részvény / Deviza / Áru Húsz éve nem látott dolog történt az euróval 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 5. 08:12
Az európai gázárak várható emelkedésének hírére az uniós fizetőeszköz két évtizedes mélypontra zuhant a dollárral szemben.
Részvény / Deviza / Áru Megint felszökött a Bitcoin láz 
Király Béla | 2020. december 16. 19:26
Történelmi rekordot döntött a Bitcoin árfolyama, amit egyelőre többféle módon is lehet értelmezni. A magyar tőzsdén viszont az elmúlt napok pezsgése után unalmas nap volt.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedő forint, zuhanó dollár – van olyan deviza, amibe érdemes menekülni? 
Király Béla | 2020. augusztus 21. 06:18
A devizapiacok is rég nem látott izgalmakat hoztak 2020-ban, az év első felében a forint mélyrepülésének lehettünk tanúi, az utóbbi hetekben pedig a dollár gyengült rég nem látott mértékben. Az elemzők ugyanakkor az euró kapcsán sem feltétlen optimisták. Igaz, a mostani bizonytalan környezetben gyakorlatilag minden menekülődevizával szemben vannak ellenérvek.
Részvény / Deviza / Áru Elfelejtették a magyar tőzsdét – öt alaphír a mai napra 
Eidenpenz József | 2019. október 1. 11:28
Az egyik legnagyobb brókercég szerint elfelejtették a magyar tőzsdét a befektetők, pedig szerintük alulértékeltek a részvényeink. Egy nagy amerikai bankház szerint viszont az amerikai papírokról itt az ideje európaiakra váltani. Jelentett az Opus, stabil a forint.
Részvény / Deviza / Áru A török átok hatott? Rondán viselkedett ma a BUX index 
Eidenpenz József | 2018. január 15. 19:02
Az európai részvényeket az erős euró nyomasztotta, miközben Amerikában ünnepnapot tartottak. Ellenálláshoz értek a hazai részvények? Ma mindenesetre eléggé csúnyán öntötték a hazai vezető papírokat. Igazán nagyon a török eszközökkel bántak el, miután a törökök megtámadni készülnek az amerikaiak szövetségeseit.
Részvény / Deviza / Áru Hasít az euró, 3 éve robbant a svájci frank 
Fellegi Tamás | 2018. január 15. 11:28
Mind a dollárhoz, mind a svájci frankhoz képest 3 éves csúcson az euró, így hozzájuk képest a forint is. Mínuszban a BUX, korrigál a múlt hét sztárja, a Nordtelekom.
Részvény / Deviza / Áru Valaki kitáraz magyar részvényekből? – a románokat is mellé tette 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 8. 18:01
Csúnyán alulteljesített ma a magyar tőzsde, de nem volt egyedül. Ma sincs igazán jó hangulat a tőzsdéken, az európai részvények jelentős részét állítólag az erős euró, az amerikai tőzsdéket a hurrikánveszély nyomasztja.
Részvény / Deviza / Áru Jaj a bankrészvényeseknek, jaj az OTP-seknek is 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 7. 18:39
Donald Trump keresztülvitt egy kisebb költségvetési megegyezést, az EKB felfelé módosította a növekedési prognózisát, lefelé az inflációsat. A tőzsdék ezt emelkedéssel ünnepelték, ám a bankszektort alaposan lelombozták a hírek. Ismét 1,2 fölé ugrott az euró/dollár, emiatt száguld az arany, a forint azonban erős, egy forinttal olcsóbb lett az euró.
Részvény / Deviza / Áru A rakéta-minipánik ellenére újra drágult az OTP 
Eidenpenz József | 2017. augusztus 29. 18:50
Az újabb koreai rakétakísérlet nyomán nagyon csúnyán festettek az európai tőzsdék a nap első felében, száguldott az arany, vették a kötvényeket. Később kissé megnyugodtak a kedélyek, Amerikában csak szerények a mínuszok. A BUX elég nagyot esett, de az OTP a végére pluszba lendült. Az autóktól jön a következő buborék?
Részvény / Deviza / Áru Négy hónapja nem volt ekkora ugrás, óriási BUX-rekordot hozott az OTP szárnyalása 
Eidenpenz József | 2017. augusztus 22. 19:10
Az új BUX-rekord 1,2 százalékkal magasabb a réginél, de az amerikai Dow Jones ipari átlag is négy hónapja nem látott emelkedést produkált. Itthon az OTP lőtt ki különösen, de a többi vezető részvény is pluszban tanyázott. Az Erste megkezdte a követését, és célára alapján 40 százalékos emelkedést vár a Wabererstől.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, gyengül a dollár 
Fellegi Tamás | 2017. július 31. 18:30
Szép, egyenletes a forint erősödő trendje, de még ennél is szebb, ahogy az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben kapaszkodik egyre feljebb. Emelkedett az OTP és a Mol, esett a Richter és a Telekom, meglepően békés volt a Konzum és az Opimus. A magasban az olajár, bár a péntek esti csúcshoz kissé lejjebb ereszkedett.
Részvény / Deviza / Áru Erős az euró, Konzum mindenekfelett 
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 10:44
A hazai börzét ismét a Konzum vezeti mind forgalomban, mind árfolyam emelkedésben. Erősödik az euró avagy gyengül a dollár. Jó negyedévről számolt be a Netflix.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal az euró, emelkedik az olajár 
Fellegi Tamás | 2017. június 29. 11:11
Nem tört meg az euró lendülete azután sem, hogy tegnap az EKB-tól ellentétes jelzések érkeztek, sőt új éves csúcsra emelkedett a dollárral szemben. Az olajár belekezdett a nagy esés utáni időszerű korrekcióba, harmadik napja erősödik. Emelkedik a Mol, a Konzum és az Opimus. A forint megrekedt az eurónkénti 310-es szinten
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal az euró, újabb óriáskötés az arany piacán 
Fellegi Tamás | 2017. június 28. 11:10
Nagyot ugrott az euró tegnap a dollárhoz képest, egy éve nem látott magasságot ért el. A forint gyenge, az olaj enyhén emelkedik, az arany piacán tegnap megint egy furcsa kötés borzolta az idegeket, ezúttal óriás vétel jelent meg. A részvénypiacok esnek, de a BUX-ot szépíti a Mol emelkedése.
Részvény / Deviza / Áru Eljött az euró éve 
Fellegi Tamás | 2017. május 25. 15:00
Az év elején általános aggodalom övezte az eurózónát, különösen a francia választások miatt, mivel a szélsőjobboldali jelölt, Marine Le Pen a zónából való kilépéssel kampányolt. Jött azonban az Európa-barát elnök, és egy csapásra minden megváltozott. A piac észrevette, hogy az euró túljutott a válságon, erősödik is szakadatlanul.
Részvény / Deviza / Áru Már senkit nem érdekel, marad-e Trump 
Fellegi Tamás | 2017. május 23. 10:37
Ledolgozták az amerikai tőzsdeindexek a múlt heti esést, eltűnt az elnök esetleges korai távozása miatti aggodalom. Az euró tovább erősödik a dollárral szemben, a BÉT-en pedig az FHB-ra fog felvásárlási ajánlat érkezni. Európában is emelkednek a tőzsdék, történhet majdnem bármi: a piac bull.
Részvény / Deviza / Áru Dübörög az euró, a forint is erősödik, kergetik a Snapet 
Fellegi Tamás | 2017. május 16. 10:26
1,10 dollár fölött az euró, rég volt már ilyen magasan. A forint, a cseh korona és a zloty is erősek. Az OTP ma is emelkedik, nagyot ugrott a Snap, túl sok a short pozíció benne.
Részvény / Deviza / Áru Nem vártak ekkora optimizmust a tőzsdéken, vették az OTP-t és a forintot is 
Eidenpenz József | 2017. április 24. 18:51
A francia elnökválasztás első fordulója után nagyon megélénkült a kockázatvállalási hajlandóság a tőkepiacokon, az európai részvények és az euró után valósággal kapkodtak, de erősödtek a magyar eszközök is. Az olaj viszont csak átmenetileg tudott erősödni, és a nemesfémek is esnek.
Részvény / Deviza / Áru Euró 310 forint alatt, mégsem lesz kamatemelés az USA-ban? 
Eidenpenz József | 2016. február 4. 19:14
Újabb izgalmas, hullámvasúttal, nagy változásokkal tarkított tőzsdenapon vagyunk túl, az európai részvények végül átlagosan kissé emelkedtek, az USA tőzsdéi inkább stagnáltak. A dollár nagyon nagyot gyengült, az euró erősödése nem tett jót az európai részvényeknek. Erős a forint, kilőtt az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Kilőttek a tőzsdék – Draghi nem lépett, de legalább ígért valamit 
Eidenpenz József | 2016. január 21. 18:47
AZ EKB nem változtatott ugyan az alapkamaton vagy a kötvényvásárlási programon, ám Mario Draghi beszédében márciusra kilátásba helyezett további intézkedéseket, ha úgy kívánja a helyzet. Ezzel kiteljesedett a kezdeti optimizmus az európai tőzsdéken és hirtelen nagyot esett az euró a dollárhoz képest. A forint köszöni, jól van.
Részvény / Deviza / Áru Lemészárolták az euró összeomlására spekulálókat 
Fellegi Tamás | 2015. december 4. 10:36
Rossz lóra tették, akik az eurót temették, mert szárnyakat kapott a közös valuta. A tőzsdék azonban, főleg az európaiak, összeomlottak, viszont a BÉT szinte meg sem érezte a vihart. A forint meggyengült, a török líra még inkább.
Részvény / Deviza / Áru Felminősítés nélkül is alaposan leköröztük Európát 
Privátbankár.hu | 2015. november 23. 18:41
Az európai tőzsdéken szomorkás volt a hangulat és inkább estek kissé a tőzsdeindexek, a felminősítés péntek esti elmaradása ellenére Budapesten viszont a reggeli órákat leszámítva gyönyörűen emelkedtek a főbb részvények. Amerika ismét pluszban nyitott, az olajat felbeszélte a szaúdi vezetés. A forint kissé gyengült, a dollár hét havi csúcsa közelében.
Részvény / Deviza / Áru Nem a dollár erősödött, az euró esett – meg a magyar részvények 
Eidenpenz József | 2015. november 10. 18:45
Izgalmas lett a kedd is, az euró/dollár újabb szintet tört át, ám ezúttal nem annyira a dollár ereje, mint az euró elgyengülése lehetett a háttérben. A magyar részvények lefelé csorogtak, de nem kirívó mértékben, kerek 5000 forintra csúszott vissza a Richter. A forint erősödésbe kezdett, a Mol pluszból mínuszba ment át.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett a görög tőzsde, kicsit a magyar, gyengült a forint 
Eidenpenz József | 2015. június 12. 18:14
A görög tárgyalások már-már teljesen reménytelennek látszanak, főleg ez nyomaszthatta a tőzsdéket pénteken is. A BUX valamivel átlag feletti mértékben esett, az OTP 2,5 százalékkal gyengült, a forint sem teljesített jól. Az athéni index hat százalékot zuhant.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt 
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Részvény / Deviza / Áru Több mint fél éve nem voltak ilyen óvatosak a pénzvarázslók 
Eidenpenz József | 2015. június 5. 17:34
Az esést jelentő piros szín öntötte el a tőzsdéket Európában, a magyar papírok viszont kissé emelkedtek, főleg az OTP. Az OTP-ről és a Richterről lepottyant az osztalékszelvény. A forint ismét gyengélkedett, a dollár délután hirtelen nagyot erősödött. Nem változtat az OPEC, rángatják az olajat.
Részvény / Deviza / Áru A német kötvények miatt esett a forint, a BUX, az olaj 
Eidenpenz József | 2015. június 4. 18:08
Elsősorban az európai kötvényhozamok emelkedése mozgatta a tőkepiacokat csütörtökön, a német hozam majdnem elérte az évi egy százalékot, amire október vége óta nem volt példa. Ez lejtőre küldte a részvényeket, átmenetileg a dollárt is, de a nap végén visszaerősödött a forint.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: ezért drágul az euró 
Eidenpenz József | 2015. június 4. 18:00
A tőkepiaci folyamatoknak sokszor a legfontosabb mozgatórugója a piaci kamatszint, az állampapír-hozam, most főleg ez okozhatja az euró erősödését és a forint gyengeségét is. A részvényeknek sem tesz túl jót ez a folyamat, legalábbis Európában.
Részvény / Deviza / Áru 313,33 forint is volt egy euró, szárnyakat kapott a Telekom 
Eidenpenz József | 2015. június 3. 18:14
Az európai közös valutát több tényező is erősítette, így valósággal szárnyakat kapott, a forinttal szemben is erősödött, 313 felett is volt. A BUX ezúttal alulteljesítette a DAX-ot, az OTP és a Richter esett, a Magyar Telekom nagyot emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, dollár, forint? Szépen felülteljesített a Mol és az OTP 
Eidenpenz József | 2015. április 30. 18:12
Az európai részvényeknek csak szerény emelkedésre futotta csütörtökön, ezt a BUX alaposan túlteljesítette a maga 1,3 százalékos növekedésével, amelyet a Mol és az OTP hozott össze. Már 304 forint is volt egy euró, rohamosan gyengült a dollár és a svájci frank. Zuhant az arany, de szépen emelkedett az olaj.
Deviza / Áru Marc Faber: Óhatatlanul drágulni fog a magyar tőzsde 
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 12:24
A világhírű befektető derűlátó térségünk tőkepiacairól az Alapblogon, szerinte tőzsdéink drágulni fognak. Ázsia vezető tőkései maguk mögött hagyják az amerikai piacokat, figyelmük egyre inkább az olcsó euró és az olcsónak tartott európai részvények irányába fordul. Az Amerikából Európába irányuló gyorsuló tőkeáramlás késleltetett hatással fel fogja hajtani az euró árfolyamát a dollárral szemben.
Deviza / Áru Izgalmas lesz a jövő hét - riadóztatnak az USA-ban, túl erős nekik ez a dollár 
Privátbankár.hu | 2015. április 4. 15:10
A pénteken közzétett foglalkoztatási jelentésből sokan azt a konzekvenciát szűrik le, hogy az amerikai vállalatoknak és a munkaerőpiacnak nagyon rosszat tesz a dollár ereje. Erre a dollár azonnal gyengült is, de a világ nagy részén zárva tartó tőzsdék mellett.
Deviza / Áru Fed előttem, Fed utánam… Egyetlen szótól függ a dollár sorsa? 
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 15:10
Ma este lesz a Fed ülésének vége, ami komoly mozgásokat indíthat el a devizapiacokon, ahol eddig az „őrült dollárerősödés” volt a fő folyamat. A kulcskérdés, mikor jön az amerikai kamatemelés, amit már meg is előlegeztek a devizaárfolyamok. Mi épült már be az árakba, és mi nem?
Deviza / Áru A dollár lett a hitelfelvevők új svájci frankja 
Privátbankár.hu | 2015. március 11. 16:32
A dollár erősen közelít a paritáshoz, azaz az egy euró=egy dolláros szinthez, ami a tőkepiacok többi részére is komoly hatással van. Az amerikai részvényeknek és a nyersanyagoknak, valamint a feltörekvő devizáknak nem tesz jót, talán a forintnak sem, az európai részvényőrület viszont folytatódhat.
Deviza / Áru 6+1 grafikon, amelyekkel a bitcoin árfolyamát magyarázzuk, és majdnem felsülünk 
Eidenpenz József | 2015. március 5. 20:00
Véletlen lenne, hogy akkor ért mélypontjára a bitcoin ára, amikor a svájci jegybank megszüntette a frank árfolyamküszöbét? Ha sok kínai veszi, akkor együtt mozog a dollár/jüan keresztárfolyammal? A részvényeknek jelent alternatívát, vagy a kötvényeknek? Utánajártunk.
Makro / Külgazdaság Már rég beárazták Magyarország felminősítését? 
Eidenpenz József | 2015. február 19. 12:00
Az európai gazdaság pozitív meglepetést okozhat a közeljövőben, a közép-európai országok pedig jellemzően túl szokták teljesíteni a fejlettebb EU-s társaikat. Így növekedési kilátásaink jók, a kormány is nagyon elszánt. Kötvényeink hosszú távon vonzóak, de a fák nem nőnek az égig, a hozamcsökkenés lassan megállhat – mondja a Pioneer szakértője.
Deviza / Áru Vehet államkötvényeket az EKB, zuhan az euró és a forint 
Privátbankár.hu | 2015. január 14. 11:15
Jogszerű az EKB tervezett kötvényvásárlási programja, az OMT nem ütközik az európai szerződésekbe és bizonyos feltételekkel végrehajtható, tartalmazza az Európai Bíróság számára készített jogi szakvélemény. Valószínűleg emiatt kezdett zuhanásba az euró, és vele a forint árfolyama.
Deviza / Áru Azt mondták neked, rossz befektetés volt az arany? Hát nem 
Eidenpenz József | 2015. január 13. 15:00
A 2011-es 1900 dollár körüli árfolyamcsúcshoz képest értékének mintegy harmadát elveszítette az arany, ám az utóbbi időben meglepően stabilnak mutatkozik. Főleg, ha a gyengülő forintunkban számolunk, az árfolyam 22 százalékkal ment fel egy év alatt.
Deviza / Áru Tavaszig gyengülhet a forint, 2016-ra normalizálódhat az OTP 
Eidenpenz József | 2014. december 2. 12:19
Politikai okokból is gyengíthetik a következő hónapokban a forint árfolyamát, az alacsony kamatok még hosszú évekig is velünk maradhatnak, itthon még tovább is csökkenhetnek – mondják a Buda-Cash elemzői. Az amerikai részvények nem olcsók, de lufi sincsen, a magyar részvények nem túl vonzók. A Mol az lenne, ha megoldódna az INA-ügy.
Deviza / Áru 304 forintnál pattog az euró, meglepetést okoztak a kínaiak 
Privátbankár.hu | 2014. november 24. 11:26
Miután pénteken rövid időre 304 forint alá is beesett az euró árfolyama, hétfőn délelőtt kicsivel efelett mozgott, 304,20 körül. A svájci frank 253,20, a dollár 245,60 forinton állt. A jen hét éves mélypont közelében áll.
Deviza / Áru Megint 250 a deviza árfolyama – csak nem euróban, hanem dollárban 
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 10:03
Az euró/forint 309,99-ig emelkedett, ami nem nagy változás, a dollár/forint viszont mintegy három év óta először meghaladta a 250 forintos szintet. A BUX tétovázik, a vezető részvények alig mozdultak, de délután új adat jön.
Deviza / Áru Oldalazgat a forint 
Privátbankár.hu | 2014. október 28. 09:05
Csekély mozgásokkal indult a nap a bankközi pénzpiacon: a kérdés az lehet, meddig erősödik az euró a dollárral szemben a reggeli mozgásban.
Deviza / Áru Csúcsközelben a forint – így néz ez ki a tűzvonalból 
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 18:05
Két devizakereskedéssel foglalkozó cég is érdekes magyarázatokat adott arra, miért erősödött a forint három hónapja nem látott szintre. Paradox módon a devizahitelesek megsegítése is szerepet játszhat ebben, de a kilátásba helyezett Varga-csomagtól is sokat várnak. A lengyelek is segítettek kicsit.
Részvény / Deviza / Áru Szenvednek a tőzsdék, de felfelé kapaszkodik az OTP 
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 10:30
Estek, sőt zuhantak a tőzsdék az éjszaka, így Európa és Budapest is eléggé rosszul kezdte a napot. A forint is gyengült, de csak a hét közepi szintre. Minden fontosabb részvényünk mínuszban, de a nap elejéhez képest javulás észlelhető.
Deviza / Áru Elmaradt a tombolás, még a forintot se mozdította el a hír 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 16:03
Bár sokféle intézkedésről beszélt az EKB ülése után Mario Draghi, egyik sem volt elég újdonság vagy eléggé konkrét a piac szája íze szerint. A kommentátorok enyhe csalódásként írták le az érkező híreket, a piacokon nem volt lényeges változás az árfolyamokban. Az euró kissé gyengült, ahogy a forint is.
Deviza / Áru Hirtelen 307, nem, már 308 forint fölött az euró, shortolna az Erste 
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 09:00
Reggel a szerda délutáni szintről hirtelen felfelé indult el az euró forintárfolyama. Nagyjából ugyanekkor erősödött a dollár is. Az Erste elemzői az euró shortolását javasolják a dollárral szemben.
Deviza / Áru Itt a Soros-grafikon a jenről, stabil a forint 
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 09:01
Az euró/forint stabilan, 309,1 körül kezdte a napot. A „Soros-grafikon” a jen gyengülését jelzi előre az euróhoz képest. Kissé tovább erősödött a dollár, mindenki a rúpiára figyel.
Makro / Külgazdaság Mi lesz ebből? Pocsék lett a német hangulatindex 
Privátbankár.hu | 2014. július 15. 11:45
Valószínűleg a magyar gazdaságot sem hagyja hidegen. Az euró-dollár árfolyam már a padlón.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG