3p
A sajtó reményei szerint a Nemzeti Választási Irodánál lezajlott botrányos jelenetekről, de nagyobb valószínűséggel a kötelező betelepítési kvótáról, esetleg mindkettőről - kora délután kiderül.
Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi rendkívüli sajtótájékoztatója 2014. március 26-án. A téma akkor vidám volt: Magyarország visszaszerezte és hazaszállította a Seuso-kincs hét darabját. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Nem túl gyakori, hogy rendkívüli sajtótájékoztatót hívjon össze a miniszterelnök: 2014 márciusa, a Seuso-kincs visszaszerzése óta nem emlékszünk ilyesmire. Csütörtökön délután 1 órától viszont a sajtó elé áll Orbán Viktor - a témáról viszont nem tudni semmit, a média érdeklődésére sem árulta el Havasi Bertalan, miről lesz szó. A sajtótájékoztatóról mindenesetre a Privátbankár.hu is tudósít.

A témával kapcsolatban persze vannak találgatások, különösen a tegnapi, a Nemzeti Választási Irodánál lejátszódott botrányos események kapcsán: ahogy arról beszámoltunk, az MSZP népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárva tartásról 15-20 darab nagydarab, kopasz férfi hathatós támogatásával fúrta meg Erdösi Lászlóné. Az Index információi szerint Erdösiné a herceghalmi polgármester felesége - hogy ebben a minőségében hogyan és miért verbuvált maga mellé egy ekkora őrző-védő-csapatot, az az érintett nyilatkozata nélkül nem tudható.

Sokan a Fideszt látják az akció mögött, több szálon is kapcsolódhat a kormánypárt Erdösinéhez és az őt kísérő férfiakhoz, de közvetlen bizonyíték nincs a média kezében. A Fidesz eddig egy közleményben utasította vissza, hogy bármi köze lenne az esethez, a miniszterelnök még semmilyen fórumon nem fejtette ki véleményét az ügyről - pedig mindenképp le kell mosnia a kormánypártnak magáról a gyanúját is annak, hogy verőlegényekkel megtámogatva lehetetlenít el sokadszorra egy ellenzéki népszavazási kezdeményezést.

A kötelező betelepítési kvóta szinte biztosan téma lesz

A találgatások szerint most talán szóba kerülhet az ügy a sajtótájékoztatón, de az is lehet, hogy egészen másról lesz szó: Orbán Viktor hétfőn, az uniós csúcs utáni parlamenti értékelésében már jelezte: a szerdai kormányülésen dönti el a kormány, hogy hogyan verjék vissza a brüsszeli kísérletet arra, hogy "olyan embereket telepítsenek be hozzánk, akikkel nem kívánunk együtt élni" - azaz mit lépünk arra, hogy az EU végre akarja hajtani a kötelező betelepítési kvóta ügyében hozott korábbi döntéseit.

Lázár most nem áll a sajtó elé?

A rendkívüli sajtótájékoztató már csak azért is indokolt lehet, mert a szokásos heti Kormányinfo, amin Lázár János elmondja, mit miért tesz a kormány, sajtóértesülések (444.hu, Index.hu) szerint elmarad, Lázár családi elfoglaltságára hivatkozva. Hivatalos tájékoztatást erről eddig még nem adtak ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Bécs? Budapest? Vagy Bukarest? Érdekes rangsor készült
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 11:12
A világ nagyvárosai éles versenyt vívnak azért, hogy magukhoz vonzzák a kezdő vállalkozásokat, amelyek nagyra nőve országaik gazdaságának jelentős szereplői és nem mellesleg adóalanyai lehetnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG