4p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

 

Mire számítanak a vállalatok exportfinanszírozása kapcsán, milyen lehetőségeket érdemes kiemelni?

Fetter István, a CIB
Kereskedelemfinanszírozás
Üzletág vezetője

Alapvetően fontosak a CIB Bank által nyújtott, a piacon elérhető egyik legkedvezőbb árazású, fix kamatozású EXIM által refinanszírozott, euróban és dollárban elérhető hitelek, amelyeket azon társaságok vehetnek igénybe, akik közvetlenül exportálnak, beszállítanak exportőrnek vagy a jövőben terveznek megjelenni az exportpiacokon. Olyan cégek számára lehet valós alternatíva ez a finanszírozás, akik több éves, kiszámítható működési múlttal rendelkeznek; a hazai vagy export piacokon jól beágyazódtak, és termékeik vagy az általuk nyújtott szolgáltatások iránt a lehetőségekhez képest stabil kereslet mutatkozik. Figyelembe véve hazánk exportorientált berendezkedését, és a válságot követően egyre javuló hazai és nemzetközi kilátásokat, optimisták vagyunk, és azt várjuk, hogy számos meglévő és jövendőbeli partnerünkkel tudunk hosszú távú együttműködést kialakítani vagy a meglévő kapcsolatot tovább erősíteni. A vállalati hitelezésben piacvezető CIB Bank kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az általános vállalatfinanszírozás mellett, a speciális szaktudást igénylő export- és kereskedelemfinanszírozás terén is jól használható megoldásokat nyújtson a reális és hosszú távon is fenntartható üzleti modellel rendelkező cégeknek.

 

Mit várhatnak az ügyfelek, hogyan érdemes élniük a lehetőségekkel?

Kézzelfogható segítséget nyújtunk azon társaságok számára, akik már jelen vannak az exportpiacokon, de látnak fejlődési pontokat az olyan banki megoldások révén, mint a CIB által nyújtott kedvező és a futamidő alatt végig fix kamatozású hitel. Ezen finanszírozási lehetőségek igénybevételével ügyfeleink versenyelőnyhöz juthatnak a piacon. Emellett fókuszba kerülnek azok a cégek is, melyek eddig nem a megfelelő módon, vagy mértékben kaptak finanszírozást, így nem tudták megvalósítani céljaikat. A CIB partner abban, hogy az ügyféllel együttműködjön a számára legmegfelelőbb, személyre szabott finanszírozási konstrukció kialakítása érdekében, mely figyelembe veszi az iparági, piaci vagy tulajdonosi feltételeket, elvárásokat egyaránt. A hitellel történő finanszírozás mellett a CIB Csoport faktor, lízing, okmányos műveletek vagy cash management szolgáltatások terén is további komoly hozzáadott értéket teremthet egy vállalat számára.

Mit fontos mérlegelniük a vállalatoknak, mielőtt bele vágnak?

A CIB Bank egy új, hosszú távú partneri viszony létesítése előtt minden esetben alaposan megismeri az ügyfelet. Ez egy kölcsönös folyamat, ahol a vállalkozás is valós képet kap arról, hogy miben és hogyan tudunk neki segíteni. Egykapus kiszolgálási modellt alkalmazunk, azaz minden vállalatnak személyes ügyfélkapcsolati menedzsere van. Ők a hosszú távú bizalmi partnerkapcsolat megteremtése és biztosítása mellett arra is különös figyelmet szentelnek, hogy az adott témakörben leginkább felkészült banki szakértőket vonják be a folyamatokba. Ebbe a modellbe jól illeszkedik, hogy bankunk kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró kereskedelemfinanszírozási tudásközpontot hozott létre, mely képes zárt, szorosan monitorált konstrukcióban olyan társaságokat is finanszírozni, melyek a klasszikus vállalatfinanszírozás keretében nem jutnának forráshoz.

A hazai gazdasági teljesítmény tekintetében milyen hatás reális, mi várható?

Az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramjának köszönhetően Bankunk kedvező kamatozású, elsősorban euróban denominált forráshoz jut, melyet a KKV és nagyvállalati szektornak egyaránt nyújthatunk, és amely megítélésünk szerint kiválóan kiegészíti a forintban kifejezetten a KKV szektornak nyújtható MNB forrású hiteleket. A forrás rendelkezésre állása mellett, EXIM garancia vagy biztosítás bevonásával a kockázatok egy részét porlaszthatjuk, és adott esetben a tőketartalékolási kötelezettségünket is csökkenthetjük. Tapasztalatunk szerint az exportba közvetlenül vagy közvetve becsatlakozó vállalkozások jellemzően több lábon állnak, diverzifikált vevőkörrel rendelkeznek, és az értékesítési-termelési lánc nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező végén helyezkednek el, így kevésbé vannak kitéve a piaci körülmények gyors változásának.

További információk!

Címkék: Pénzügyi szektor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Megrohamozták az ATM-eket, be kellett fagyasztani a számlákat egy hiba miatt Etiópiában
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 07:15
Rengeteg pénzt utaltak át máshova a rendszerhibát kihasználó ügyfelek. 
Pénzügyi szektor MNB-bírságot kapott a nyakába az MFB
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 19:41
Szabálytalanságokat találtak.
Pénzügyi szektor Segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank 
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 14:37
Csaknem hatmilliárd forinttal.
Pénzügyi szektor Feladták a leckét Matolcsy Györgyéknek Frankfurtban
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 16:14
Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően ismét változatlanul hagyta a három irányadó eurókamat szintjét.
Pénzügyi szektor Milliós bírságot osztott ki az MNB egy befektetési szolgáltatóra
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:12
Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, mivel folyamatos felügyelése során megállapította: a társaság nem teljesítette maradéktalanul a korábbi vizsgálatában előírtakat.
Pénzügyi szektor Zöldebb alapokat kínál az MBH
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 13:01
Megújult az MBH-s választék. 
Pénzügyi szektor Kutatás érkezett, erre számítanak a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 12:51
Inkább csak hosszabb távon derűláótak a magyar nagyvállalatok. 
Pénzügyi szektor Az euró korán kelt, de minek? Nézzen csak rá a forint árára!
Privátbankár.hu | 2024. március 1. 07:30
A forint erősödni tudott a főbb devizákkal szemben a péntek reggeli bankközi kereskedésben - csütörtök estéhez képest.
Pénzügyi szektor Nagy sikerről számolt be az Erste Group
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 11:35
Az Erste Csoport tavalyi működési eredménye 38 százalékkal, nettó nyeresége 37,8 százalékkal múlja felül a 2022-est.
Pénzügyi szektor Kgfb: visszafogottabb drágulásról szólnak az adatok
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 15:50
Lassulás a kötelező biztosításoknál. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG