<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Die Welt című német lap információi szerint percenként két forintot tesz ki az új telefonadó, amelyet a mobil és vezetékes hívásokra egyaránt ki kell majd fizetni. Az új adóból állítólag 170 millió eurós (mintegy 50,7 milliárd forintos) bevételt vár a kormány, amelyet a telekomcégeknek kéne összegyűjteniük és befizetniük.

Miután az EU bizottsága az Európai Bíróságnál beperelte a magyar kormányt a telekommunikációs különadó miatt, a magyar kormány új adójavaslatot készít elő – írja a német Die Welt online kiadása. A lap információi szerint a jövőben a mobil és vezetékes beszélgetésekre egyaránt percenként két forintos (0,67 eurócentes) adót vetnének ki. Az SMS-ekre is ugyanekkora sarcot rónának darabonként.

Az új adót a telekom-szolgáltatóknak kéne összegyűjteniük és befizetniük. A lap meg nem nevezett forrásai szerint ezen a héten nyújtanák be hivatalosan is az erről szóló javaslatot Brüsszelben. A kormány 170 millió euró (298 forintos árfolyamon 50,66 milliárd forint) bevételt remél az új intézkedéstől, az adó kivetésének időtartama a cikk szerint nem lesz korlátozva, bevezetni pedig júliustól fogják.

A magas piaci részesedése miatt a Magyar Telekom, a Deutsche Telekom leányvállalata érintett leginkább az új adófajta miatt – írja a lap, amely a cikket Magyarország bosszantja a Telekomot (Ungarn ärgert die Telekom) címmel hozta le. A társaságtól származna a a kérdéses összeg mintegy fele. A Deutsche Telekom nem nyilatkozott az adótervekkel kapcsolatban.

Magyarország ezzel újra viszályt szít az Európai Bizottsággal és a telekom-szolgáltatókkal – írja a lap. A kormány azonban nem hagyja magát befolyásolni a brüsszeli ellenállás által. Mindössze egy hónappal ezelőtt döntött úgy a brüsszeli bizottság, hogy Magyarországot bepanaszolja az Európai Bíróság előtt, mivel az változatlanul különadót vet ki a telekom-szolgáltatók bevételeire és ezzel megsérti az EU jogszabályait.

Magyar Telekom-részvény részlete.

A különadót három vezető gazdasági ágazatra a jobboldali konzervatív Orbán Viktor által vezetett kormány úgy vetette ki 2010 októberében visszamenőleges hatállyal, hogy főleg a nagy és elsősorban külföldi vállalatokat sújtsa – írja a lap. Erre való reakcióként 13 vállalatvezető kért Magyarország ellen szankciókat Brüsszeltől, köztük a német RWE és a Telekom vezérei. Az adó csak a Magyar Telekomnak 2010-ben 100 millió eurójába került.”Ez rossz jelzés a jövőbeli beruházások számára” – idézik René Obermannt, a Deutsche Telekom elnökét.

„A telekom-szolgáltatók további pénzügyi terhelése áremelkedésekhez vezethet a fogyasztók számára, torzíthatja a piaci versenyt és korlátozhatja a beruházásokat egy olyan ágazatban, amely az EU Digitális Menetrendjében a növekedéshez kellene hozzájáruljon” – írják a lap szerint az Európai Bírósághoz benyújtott keresetben. A Digitális Menetrend az EU 2020-ig tartó stratégiájának hét központi eleme közül az egyik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG