Telekomadó
Adó Eggyel kevesebb: legalább a telekomadó miatt nincs kötelezettségszegési eljárás
Privátbankár.hu | 2013. július 23. 14:11
Az Európai Bizottság Franciaország és Málta példáján okulva fújt visszavonulót.
Adó A telekomadó miatt izgulhatnak a tanárok
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 14:24
Fontos hívást várnak a tanárok Strasbourgból, ha a telekomadó miatt indított bírósági eljárást Magyarország megnyeri, elstartolhat a már egyszer elhalasztott életpályamodell. Jó esély van erre, de mi történt tegnap? Több száz milliárdunk múlik most 3 betűn.
Adó Ami 1 forint Vargának, havi 1 milliárd a Telekomnak
Privátbankár.hu | 2013. június 27. 14:54
Az augusztus 1-étől életbelépő adóemelések az év hátralévő részében havonta 1 milliárd forintnyi nem várt plusz kiadást jelentenek a Telekomnak.
KKV Nem ezt ígérték? A telekom-cégeket senki sem kérdezte az adóemelésről
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 09:49
A kormány nem egyeztetett a távközlési ágazattal a távközlési adó emeléséről, ezért a cégek az ezt tartalmazó törvényjavaslat visszavonását sürgetik.
Részvény / Deviza / Áru Vajon tud-e most is 50 forintot fizetni a Magyar Telekom?
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 11:48
117 millió forintos profitot vár a negyedik negyedévben a KBC intézményi fundamentális elemzője a Magyar Telekomtól. Kérdés, mi marad az 50 forintos osztalékból.
Adó Három betűn bukhat a magyar állam több mint 250 milliárd forintot
Zsiborás Gergő | 2013. január 24. 16:39
Magyarország nem kívánja módosítani a távközlési adóról szóló törvényt. A kormány álláspontja szerint a Bizottság által vitatott intézkedés teljes mértékben megfelel a közösségi jognak - tudatta szerkesztőségünkkel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Részvény / Deviza / Áru Feltámad a Magyar Telekom?
Privátbankár.hu | 2013. január 7. 12:20
Egy friss elemzés szerint az elmúlt hónapok mélyrepülése után hosszantartó emelkedés jöhet a Magyar Telekom részvények árfolyamában. A KBC Equitas elemzői mindemellett fenntarthatatlannak tartják az 50 forintos osztalékot.
Adó Megszüntetett különadókról beszél az NGM
Zsiborás Gergő | 2012. november 22. 07:47
Az NGM szerint a kormány megszünteti a korábban bevezetett különadókat, valójában ezek a plusz terhek nem vesznek el, csak átalakulnak.
Makro / Külgazdaság Újabb felszólításokat kaptunk az Európai Bizottságtól
Zsiborás Gergő | 2012. november 21. 13:09
Három fontosabb ügyben is felszólítást kaptunk az Európai Bizottságtól, az étkezési utalványok ügyében egy, adóügyekben 2 hónapunk van válaszolni, vagy mehetünk magyarázkodni Strasbourgba.
Részvény / Deviza / Áru Jelentett a Magyar Telekom: ingatlanbiznisz, telekomadó és különadó számokban
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 08:29
A Magyar Telekom ma közzétette 2012. harmadik negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A bevételek csökkentek, az eredmény nőtt - főleg egy macedón ingatlantranzakciónak köszönhetően.
Adó Telekom-adó: kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 10:48
Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bíróságon a telekom-adó miatt - derült ki az Európai Bíróság sajtóközleményéből. A bolti kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadó után ez a második válságadó, amelynek az uniós joggal való összhangját az Európai Bíróság vizsgálni fogja.
Adó Újabb teher a telekomcégeknek, a bankokat nyugtatja Matolcsy
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 17:55
A szektorális különadó és a telefonadó után a kormány a közműadót is kiterjeszti a telekomcégekre, de Matolcsy György ígéri, a bankadót jövőre tényleg megfelezik.
Adó Mi lesz a telekomadóval?
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 08:07
A kormány szerint az ágazati különadó összhangban van az uniós joggal - írja a Népszabadság. Elmarasztalás esetén 150-200 milliárd forintos hiány is keletkezhet.
Részvény / Deviza / Áru Látványos Telekom-eredmény, aminek nem szabad örülni
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 9. 10:19
A gazdasági kilátások romlása, a lanyha belső fogyasztás és a megszorítások mellett a különadók állítják kihívások elé a vártnál gyengébb negyedévet produkáló Magyar Telekomot. A következő időszak nagy kérdése az, hogy bírja-e a menedzsment a nyomást a nélkül, hogy csökkenteni kellene az osztalékot. A Telekom gyorsjelentés számai mögé néztünk.
Makro / Külgazdaság Jövő hét pénteken megismerhetjük a 2013-as költségvetést
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 10:05
A kormány első olvasatban elfogadta a 2013-as költségvetési törvény tervezetét, és már jövő hét pénteken benyújthatják a parlamentnek - írja az Origo. A Széll Kálmán Terv 2.0 már tartalmazta a jövő évi költségvetést érintő főbb terveket, azonban mégis lehet számítani meglepetésekre. A kiszivárgott hírek szerint jelentős forrásrendezésekre az önkormányzatok számíthatnak és a tárcák költségvetését is megkurtítanák.
Adó Hiába minden, elfogadta a parlament a telefonadót
Privátbankár.hu | 2012. május 18. 11:12
Hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről döntött a parlament pénteken. A július 1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetnie a szolgáltatónak minden elküldött SMS után is. Az új adót augusztustól szedik be a szolgáltatóktól, akik persze valószínűleg a lakosságra hárítják majd.
Részvény / Deviza / Áru Vételre kapcsolt az Equilor a rekordalacsony Telekom-részvényár láttán
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 14:40
Miután a tőzsdei bevezetés óta nem látott szinten, 459 forintos új történelmi mélyponton is jártak ma a Magyar Telekom részvényei, az Equilor szerint azonban a részvényárfolyam túl van a nehezén és itt az ideje bevásárolni a papírokból. A Concorde-nak a részvényre vonatkozó intézményi javaslata pedig „egyenlő súlyozás”, azaz a szektortársakhoz képest nem várnak felülteljesítést.
Makro / Külgazdaság Orbán már nyár előtt költségvetési sarokszámokat és új adótörvényeket akar
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 18:01
Arra kérte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Fidesz-KDNP-frakciószövetséget, hogy még a parlament nyári szünete előtt fogadják el a jövő évi költségvetés sarokszámait és az adótörvényeket. Szólt arról is, támogatja, hogy megmaradjon a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó, a tervezett tranzakciós illetékről pedig azt állította, azt a pénzintézetek fizetik majd, „nem az emberek”.
Vásárló Kapkodhatnak a mobilcégek, nem olyan egyszerű megsarcolni a népet
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 09:47
A távközlési vállalatoknak nemcsak a hívások és az üzenetek után fizetendő 2 forintos adó kivetési alapja és beszedése okoz majd gondot, hanem az is, hogy a rendszer működtetéséhez át kell alakítaniuk a tarifacsomagjaikat, illetve jelentős informatikai fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, s mindezt rövid idő alatt.
Vásárló Új telekomadó? Így úszhatod meg teljesen a telefonszámla-fizetést
Eidenpenz József | 2012. április 23. 15:30
Ha az új telekomadó elég sokakat késztet a telefonálási szokásaik újragondolására, elképzelhető, hogy a végén nem is származik többletbevétele a költségvetésnek. Se szeri, se száma már az olyan megoldásoknak, amelyek segítségével egyáltalán nem kell telefonszámlát fizetnünk, de internet-kapcsolatra azért szükség van.
Adó Percenként két forintba fog kerülni nekünk az új adóámokfutás? (videóval)
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 11:42
A Die Welt című német lap információi szerint percenként két forintot tesz ki az új telefonadó, amelyet a mobil és vezetékes hívásokra egyaránt ki kell majd fizetni. Az új adóból állítólag 170 millió eurós (mintegy 50,7 milliárd forintos) bevételt vár a kormány, amelyet a telekomcégeknek kéne összegyűjteniük és befizetniük.
Adó Internetadó: nehezen kivitelezhető, nem logikus
Zsiborás Gergő | 2012. április 20. 15:07
Hatalmas jogi bravúr lenne, ha Magyarország Európában egyedülálló módon megadóztatná a telefonálókat és az internetfelhasználókat. Nemcsak adójogi aggályok merülnek fel az újabb telekom szektorra kivetni tervezett adóval kapcsolatban. Ráadásul az sem biztos, hogy rászorulunk. Az NGM egyelőre nem cáfol.
Adó Fizessen adót, aki internetezik vagy telefonál?
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 12:11
Eddig a telekomcégek fizettek különadót, 2013-tól majd mi fogunk - legalább is ha a kormány elfogadja az NGM előterjesztését. A Privátbankár olvasása közben Ön is hozzá tudna járulni ahhoz, hogy a jövő évi hiánycél teljesüljön. 40-50 milliárdot remél egy ilyen adófajtából a kabinet, döntés még nincs, a Bizottság háttérszámításokat vár.
Makro / Külgazdaság Hivatalos: az EU bírósághoz fordul Magyarország miatt
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 12:32
Az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordul a távközlési szektor magyarországi különadójának ügyében, mert "a tagállam az uniós szabályokat megszegve továbbra is árbevételen alapuló különadó-fizetésre kötelezi a távközlési szolgáltatókat" - jelentették be csütörtökön Brüsszelben.
Makro / Külgazdaság Az Európai Bíróság előtt a magyar telekomadó ügye
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 07:57
A 2010 őszén három évre bevezetett telekomadó miatt kötelezettségszegési eljárás indult korábban Magyarország ellen, nem sikerült igazunkról meggyőzni Brüsszelt. Az Európai Bizottság már kétszer szólította fel Magyarországot, hogy törölje az adónemet, amit mindeddig nem tettünk meg - az ügy ma az Európai Bíróság elé kerülhet.
Részvény / Deviza / Áru Ez állhatott a Magyar Telekom ralija mögött
Borbély Péter | 2012. február 23. 12:20
Bár a Magyar Telekom gyorsjelentése néhány soron jobb lett a várakozásnál, a papír nem mutat nagy kilengést a hetek óta tartó lendületes emelkedés után, a vételi kedv és az árfolyam emelkedése is töretlen. Úgy gondoljuk, hogy a telekom részvény szárnyalásában a gyorsjelentés csak kevés szerepet játszott, három másik tényező viszont indokolhatta a fokozott érdeklődést.
Adó Különjátszma a telekomcégekkel: tízmilliárdokkal fizethet rá az állam
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 10:03
Két év múlva érhet véget a telekomadó ügyében indított kötelezettségszegési eljárás magyar visszautasítása az Európai Bíróságon. Ha Strasbourgban elbukunk, vissza kell fizetnünk az adót és a kamatterheket, ami önmagában 20 milliárdos tétel - ha csak a cégek vérszemet nem kapnak, a dupláját is követelhetik ennek.
Részvény / Deviza / Áru Lengyel dominancia a régiós osztalékhozamoknál
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 10:54
A turbulens piaci környezetben sok befektető számára válhatnak egyre fontosabbá az osztalékfizető részvények, azonban ez a stratégia sem nélkülöz minden kockázatot. Akik mégis ezeket a részvényeket keresik bőven válogathatnak a régió bankjai, olajipari, közmű- és telekomcégei közül, az osztalékvárakozások élbolyában elsősorban lengyel cégek szerepelnek.
Vásárló Különadó és áfa: 10 év után drágulnak a távközlési díjak
Privátbankár.hu | 2011. december 2. 08:56
Több millió előfizető számára drágulnak jövőre a távközlési szolgáltatások, nem kevesen lesznek, akiknek nagyobb mértékben, mint a két százalékpontos áfaemelés alapján indokolt lenne - valószínűleg a válságadó egy részét is ránk terhelik a szolgáltatók.
Adó Magyar illeték-ügy: az EB szerint az adózási autonómia a fő szempont
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 10:17
Az Európai Bizottság szerint a magyar illetéktörvény visszatarthatja más uniós állam polgárait attól, hogy hazánkban telepedjenek le - ezt az Európai Bíróság is kimondta. Csakhogy - és ez más ügyeink miatt is fontos lehet - a Bíróság szerint most nem elvárható, hogy alkalmazkodjunk más uniós állam adórendszeréhez, az adózásban érvényesülnie kell a tagállami autonómiának.
Friss
hírlevél
depositphotos