Adózás rendje
Vállalat Cégek, figyelem! Több bevallási határidő is közeleg
Privátbankár.hu | 2021. április 21. 16:02
Már csak 5 hetük van a vállalkozásoknak a május 31-ei határidővel teljesítendő évzárási feladataikra. 
Vállalat Vége a kiskapuzásnak? Komoly változások jönnek az adóügyben
Privátbankár.hu | 2018. május 14. 16:30
Egyre erősebb a nyomás az agresszív adótervezőkön, a MAZARS felhívása szerint ugyanis rövidesen ugyanis életbe lép az a nemzetközi adóegyezmény, amellyel hatékonyan bezárhatók az ezt lehetővé tévő kiskapuk. Az egyezményt várhatóan Magyarország is hamarosan ratifikálja. Tényleg ez fehéríti majd a gazdaságot?
Makro / Külgazdaság Jókora változás jön a jogszabályban – jövőre másképp adózunk?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 13:37
A január 1-jétől várható új jogszabályok átformálnák az adóeljárások és az adóperek menetét. Míg a módosítások egy része kifejezetten vállalkozásbarát, ugyanakkor több olyan csapdát is rejtenek, amelyek kifejezetten hátrányosan érinthetik az adózók érdekeit – leszűkülhetnek például az adózók jogai az adóhatósággal szembeni védekezésre, illetve szakértő igénybevételére is. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalta, mire lesz érdemes figyelni az adózóknak.
KKV Sírjunk vagy nevessünk? Jövőre már máshogy kell adózni
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 11:19
Gyakorlatilag a rendszerváltás óta nem változott az adózás rendje, nagyon itt volt már az ideje az átalakításnak - az eddig megismert tervezetek alapján bőven vannak még kérdőjelek, de az már biztos, hogy 2018-tól a vállalkozások adóztatásában jelentős változások jönnek. Mi lesz jobb és mi lesz nehezebb? Dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary szakértője összefoglalta az eddigi információkat egy blogposztban.
hírlevél
depositphotos