Bán és Karika Ügyvédi Társulás
Vállalat A cégalapításokból is látszik, felpörgött a vállalkozási kedv  
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 14:47
A cégalapítások és megszűnések is azt tükrözik, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása utáni visszaesést követően élénkül a magyar gazdaság.
Karrier Kellemetlen kérdések: itt vannak az állásinterjúk legnagyobb buktatói  
Privátbankár.hu | 2018. február 4. 16:01
Az év elején rengeteg munkavállaló keres új munkahelyet és sok munkáltató a munkaerő bővítésével kívánja fellendíteni cégét. Ebből adódóan az év első hónapjaiban nagyobb figyelem irányul az álláskeresőkre, az álláshirdetésekre és ezzel együtt az állásinterjúkra is.
Vásárló Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba? 
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 18:40
Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel - nem beszélve a felvételek esetleges felhasználásáról a bíróságon, a biztosítónál vagy épp a Youtube-on. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a szabályozás a legtöbb helyen teljesen követhetetlen és országonként változik is, akkor valóban elkél némi iránymutatás - egy szakértői állásfoglalással igyekszünk rendet tenni a fejekben, természetesen orosz autós videókkal illusztrálva.
Karrier Akkor is kapok fizetést, ha áll a munka? 
Privátbankár.hu | 2017. április 20. 16:02
Felmerül a kérdés, hogy olyan esetekben, amikor a munkavállaló a munkáltató által előírt helyen és időben, azonban a munkáltató a működési körében felmerült okból nem tud részére munkát adni, akkor erre az időre jár-e a munkavállaló részére munkabére?
Vásárló Gyakran posztolgatsz a Facebookon? Vigyázz, be is perelhetnek érte! 
Privátbankár.hu | 2017. január 30. 17:30
A közösségi média nem csak összehozza az embereket, de az életünk dokumentálását is elősegíti azzal, hogy gyakorlatilag bármikor megoszthatjuk, mit csináltunk, merre jártunk. Egy-egy csoportfotó megosztásával azonban rengeteg személyiségi jogot sértünk meg, gyakran anélkül, hogy tudnánk róla. Mire érdemes ügyelni? Mit osszak meg, és mit ne? Ügyvédek segítenek eligazodni, hogy megússzuk a pereskedést.
Karrier Sok szabadságom maradt, de közel az év vége - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 17:31
Lassan itt az év vége, ezért a vállalkozásoknak időszerű áttekinteni, hogy az egyes munkavállalók hány nap szabadságot vettek ki az éves szabadságból, illetve hány nap szabadság adható még ki részükre. A kérdés azért is aktuális, mert a Munka Törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy a szabadságot főszabály szerint az esedékesség évében kell kiadni, azaz a 2016. évi szabadságot a 2016-os évben.
Személyes pénzügyek Külföldön dolgozol? Itt van minden, amit az adózásról tudnod kell!  
Privátbankár.hu | 2016. október 3. 14:20
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy magyar munkavállalók időszakosan, vagy állandó jelleggel külföldön vállalnak munkát, illetve tartósan külföldön telepszenek le. Ebből következően felmerül a kérdés, hogy a külföldön megszerzett jövedelem után mely országban kell adóznia az érintett munkavállalónak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG