<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Banki különadó
Részvény / Deviza / Áru Új adók - újabb szögek a BÉT koporsójába?
Király Béla | 2022. június 15. 05:28
A magyar tőzsde számára több szempontból is fájdalmas a kormányzat közelmúltban bejelentett megszorító intézkedéscsomagja. Egyes szakértők szerint a hazai piac nem csak a fejlett országok tőzsdéivel szemben, de a régiós versenytársak ellenében is tartós versenyhátrányba kerülhet.
Pénzügyi szektor A Bankszövetség szerint nincs miből különadóznia a bankoknak
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 09:44
A szektor működését veszélyeztetheti az új teher, a magyar bankok versenytársai juthatnak így előnyhöz.
Makro / Külgazdaság Varga bejelentette, hogy fizetik az egyszeri különadót a bankok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 9. 13:31
Egyszeri adót vetnek ki a pénzintézeti szektorra, az adó kulcsa az adóalap 50 milliárd forint feletti részének 0,19 százaléka, a költségvetésbe befolyó összeg 55 milliárd forint lesz, amelyet három egyenlő részben kell befizetni - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Pénzügyi szektor Van bank, amit nem a magyar bankadó sújt igazán
Nagy László Nándor | 2014. május 20. 10:24
A válság dacára évről-évre jobban teljesít az Oberbank, a magyarországi jó teljesítményhez az is hozzájárult, hogy a hazánkba későn érkező bank "mazsolázhat" az üzletek között. Ennek ellenére a profitabilitás további bővülésére felhőket fest a megemelt osztrák bankadó.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: az eurózóna messze van (videó)
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 12:46
A Matolcsy-csomagnak köszönhetően a hiánycélt sikerülhet teljesítenie Magyarországnak, de ez csak egy feltétel a négy plusz kettőből, így 6-8 év még biztosan nem lesz euró Magyarországon. És ezután jön az a kérdés, hogy akarunk-e tagállammá válni - mondta Bod Péter Ákos, egykori jegybankelnök.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG