Bassar el Asszad
Makro / Külgazdaság Nem épp egy csodás barátság kezdete Asszad és a NATO ütésváltása
Privátbankár.hu | 2015. december 6. 12:43
A szíriai elnök szerint törvénysértő és kudarcra van ítélve a britek bekapcsolódása az Iszlám Állam elleni nemzetközi légi hadműveletekbe. A terrorizmusról szerinte az európaiak tehetnek. A NATO-főtitkár szerint viszont nehéz elképzelni a jövőt Asszaddal, aki a polgárháborút kezdte és vegyi fegyvert vetett be a népe ellen. Védte viszont a török szövetségeseket.
Deviza / Áru Kiszórná az aranytartalékát a piacra Szíria
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 12:20
Az Aszad-rezsim a szíriai jegybank 25,8 tonnás aranykészlete eladásával próbál enyhíteni a nemzetközi nyomás okozta likviditási nehézségein.A Reuters szerint Szíria pénzügyi nehézségekkel küzd, miután az ország 17 milliárd dolláros devizatartalékai az ENSZ és az arab világ szankcióinak eredményeként megfeleződött.
Deviza / Áru Megvannak a provokáló iráni hadihajók, nő a feszültség az olajpiacon
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 15:04
Továbbra is 8 havi csúcson vannak az olajárak, miután rendkívül élessé vált a feszültség Irán és a nyugati hatalmak között és a hétvégén csaknem példátlan katonai provokáció történt Irán részéről. Sajtójelentések szerint egy szíriai kikötőben horgonyzott le a két eltűnt iráni hadihajó. Közben újabb európai országok állították le az iráni kőolaj importját.
hírlevél