TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A szíriai elnök szerint törvénysértő és kudarcra van ítélve a britek bekapcsolódása az Iszlám Állam elleni nemzetközi légi hadműveletekbe. A terrorizmusról szerinte az európaiak tehetnek. A NATO-főtitkár szerint viszont nehéz elképzelni a jövőt Asszaddal, aki a polgárháborút kezdte és vegyi fegyvert vetett be a népe ellen. Védte viszont a török szövetségeseket.
Ariha egy légi bombatámadás után 2015 augusztusában. Kép forrása: EPA

Bassár el-Aszad a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjúban kijelentette: a brit beavatkozásból - ugyanúgy, ahogy a nyugati koalíció egészének szíriai hadműveleteiből - csak károk származhatnak, mivel nincs mögöttük összefogott stratégia a terrorizmus legyőzésére. Aszad szerint a nyugati hatalmak szíriai beavatkozása így éppen a terrorizmust segíti.

Határozottan cáfolta azt a brit kormányzati érvet, amely szerint 70 ezer mérsékelt szíriai ellenzéki fegyveres állna készen a szárazföldi hadműveletekre a nyugati légierők támogatásával. „Nincs 70 ezer, még hétezer sincs" – mondta az MTI szerint.

Az európaiak bűnösök, az oroszok hősök

A nyugati hadműveletek szerinte felgyorsítják a terrorizmus terjedését, éppen az európaiak exportálják a szélsőséges iszlamistákat Szíriába, és ez jelenti a fő terrorveszélyt. Szerinte az oroszok védelmezik Európát. A beavatkozás csak akkor lehet törvényes, ha az a szíriai kormányerőkkel összehangoltan zajlik.

Oroszország törvényesen, Szíria engedélyével lépett be a konfliktusba. Arra, hogy orosz szárazföldi alakulatok harcolnak-e Szíriában, Aszad azt mondta, hogy erre nincs szükség, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ez később megtörténhet.

Asszad sok borzalomért felelős

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a szíriai elnök jövőjére vonatkozóan azt mondta: a tárgyalások célja, hogy megteremtsék az átmenetet egy új kormányzathoz Szíriában – jelentette a DTS hírügynökség. Nehezünkre esik Asszadot a megoldás részének tekinteni, mivel ő kezdte a háborút, és vegyi fegyvereket vetett be a saját lakossága ellen. Olyan sok borzalomért felelős, hogy nem képzelhető el egy hosszú távú megoldás részeként.

A főtitkár tévesnek nevezte azt, hogy Törökország olajkereskedelmet folytatna az Iszlám Állammal. Szerinte az ország az IÁ elleni koalíció része, és épphogy bombázza az iszlamisták olajlétesítményeit, szállítási útvonalait.

Nem jelentős az olajcsempészet

Két nappal korábban amerikai források is megvédték a törököket az orosz részről érkező vádtól.  Amos Hochstein energiaügyi megbízott kijelentette, hogy a Törökországon keresztül csempészett olaj mennyisége alacsony, gazdaságilag nem jelentős, és időben is csökkenő tendenciát mutat.

Németország kizárja az együttműködést az Asszad parancsnoksága alatt levő kormánycsapatokkal. A franciák viszont már nem ragaszkodnak olyan szigorúan ahhoz, hogy Asszad egy politikai átmenet előtt feltétlenül távozzon - tudósított az N-Tv.de német hírcsatorna.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél