Polgárháború
Makro / Külgazdaság Keménykezű tábornok tehet rendet Líbiában
Privátbankár.hu | 2019. április 13. 11:39
Szaúd-Arábia több tízmillió dolláros támogatást ajánlott a líbiai Halifa Haftar tábornoknak, aki ezt el is fogadta, még mielőtt a napokban hadjáratot indított Tripoli ellen.
Makro / Külgazdaság Régi ismeretség: Putyin újabb országban veti meg a lábát
Káncz Csaba | 2017. március 24. 08:56
Az orosz vezetés levonta a tanulságot az amerikai neokonzervatívok katasztrofális közel-keleti beavatkozásaiból. Már helyi szövetségessel vetik meg a lábukat az olajban dúskáló Líbiában. Moszkva szíriai beavatkozása révén nagyban nőtt az oroszok tekintélye a térségben és az arab vezetők újraértékelik kapcsolataikat a Kreml urával.
Makro / Külgazdaság Robbanás szélén a Balkán – karnyújtásnyira a háború kitörése?
Káncz Csaba | 2017. március 16. 11:24
A Balkán vezető politikusai a határok átrajzolását szeretnék elérni, és újra háborúról beszélnek. Koszovó egy gazdasági és társadalmi katasztrófa-övezetté vált, míg Macedónia a polgárháború szélére sodródott. A jelenlegi macedón politikai válság kimenetele sokat elárulhat arról, merre indul a Balkán az elkövetkező időszakban.
Makro / Külgazdaság Nemrég még a világ egyik ékköve volt - most a polgárháború szélén áll
Káncz Csaba | 2017. március 7. 08:30
Dél-Afrika elnöke inkább a polgárháború irányába navigálja az országot, csakhogy elterelje a figyelmet a több száz korrupciós ügyéről. A fehér farmerek szövetsége bejelentette, hogy a kompenzáció nélküli föld-kisajátításokat „háborús üzenetnek” tekintenék. A társadalmi feszültséget növeli az országban élő több millió zimbabwei menekült is.
Makro / Külgazdaság Nem épp egy csodás barátság kezdete Asszad és a NATO ütésváltása
Privátbankár.hu | 2015. december 6. 12:43
A szíriai elnök szerint törvénysértő és kudarcra van ítélve a britek bekapcsolódása az Iszlám Állam elleni nemzetközi légi hadműveletekbe. A terrorizmusról szerinte az európaiak tehetnek. A NATO-főtitkár szerint viszont nehéz elképzelni a jövőt Asszaddal, aki a polgárháborút kezdte és vegyi fegyvert vetett be a népe ellen. Védte viszont a török szövetségeseket.
Makro / Külgazdaság Néhány éve szétbombázták az országot, mára már mélyen hallgat Európa
Káncz Csaba | 2015. június 5. 10:05
Az európai média mintha ügyet sem vetne a líbiai polgárháborúra, az államot 2011-ben szétbombázó európai hatalmak is hallgatnak. Hamarosan a kontinensünk szembesülhet azzal, hogy egy óriási terrorista hálózat épült ki, alig pár száz kilométerre a déli partoktól. Eközben Líbia a világ kilencedik legnagyobb olajkincsével bír, a maga igazolt 48,4 milliárd hordós készletével.
Makro / Külgazdaság Már külkereskedelem sincs Szíriában
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 17:01
Van viszont polgárháború, 31 hónapja tart.
hírlevél