Bizalom
Makro / Külgazdaság Elégedetlenebbek és bizalmatlanabbak lettek a magyarok
Valkai Nikoletta | 2019. december 4. 16:45
Valami történt a magyarok boldogságérzetével: elégedetlenebbek és bizalmatlanabbak lettünk, de a biztonságérzetünk is valamelyest csökkent tavalyhoz képest. Röviden ez olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatalnak a magyarok életkörülményeit vizsgáló friss felméréséből. Hol érzik magukat leginkább biztonságban az emberek? Mennyire félnek este az utcán a nők?
Makro / Külgazdaság Nemcsak a politikában, egymásban is nehezebben bíznak meg a magyarok
Valkai Nikoletta | 2018. december 10. 14:30
Kevésbé bíznak embertársaikban és a politikai rendszerben a magyarok, mint öt évvel ezelőtt, jobb lett viszont a megítélése a jogrendszernek és a rendőrségnek. Röviden ezek a következtetések olvashatók ki a Központi Statisztikai Hivatalnak abból a felméréséből, amely évek óta vizsgálja az intézményekbe és az emberekbe vetett bizalmunkat. A politikai rendszer megítélése rosszabb, mint amilyen 2013-ban volt.
Makro / Külgazdaság Most biztos, hogy senkit nem rúgnak ki: ennyire bizakodók a magyarok?
Privátbankár.hu | 2018. október 16. 12:28
Egyre többen gondolják biztosnak pozíciójukat munkahelyükön.
Vásárló Csúcsra járnak a webshopok – de akkor mitől félnek ennyire a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 6. 08:08
Az online kereskedelem folyamatosan fejlődik Magyarországon, jelenleg a teljes kereskedelemnek mintegy 5 százalékát adja, de számos esetben – különösen ünnepek táján – elképzelhetetlennek tartjuk nélküle az életet. Mégis, a magyarok többsége még mindig szkeptikus az online rendeléssel kapcsolatban. Égető kérdéseid vannak a biztonságról? Segítünk választ találni rá.
Makro / Külgazdaság Egy rendszer vége? Soha nem voltunk még ilyen bizalmatlanok a politikával szemben
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 14:22
Minden a feje tetejére állt az Egyesült Királyságban: soha ennyire nem voltak még az emberek bizalmatlanok a politikusokkal szemben.
Pénzügyi szektor És te mennyire bízol a bankodban?
Privátbankár.hu | 2016. október 13. 12:05
Az emberek több mint fele gondolja úgy, hogy nincs jó helyen a pénze, ha bankban tartja. Nagyon meg kell küzdeniük a pénzintézeteknek a bizalomért.
KKV 3 jel, amiből észreveszed, hogy megbízhatatlan emberrel van dolgod
Privátbankár.hu | 2015. július 16. 10:14
Mindenkinek van olyan ismerőse, aki mindig egy órával később bukkan fel, mint amikorra mondta, aki ígéreteket tesz, majd megszegi őket. Bármennyiszer csalódunk egy ilyen barátban, adunk neki új esélyt, mert azt gondoljuk, talán most más lesz – mert most tudja, hogy nagyon fontos dologról van szó. "Nincs ember, aki ennyire felelőtlen lenne, hogy ezt is elrontsa…" és aztán újra megteszi.
Vállalat Megéri a bizalom? Hisznek a magyar cégek az államban
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 15:21
Egyszer minden sikerszéria megszakad: a vállalatok szerint a gazdasági fellendülést innentől stagnálás követi. Azt viszont remélik, hogy az állam nem növeli a terheket.
KKV A sikeres cégek megbíznak egymásban – ezzel is lehet spórolni
Privátbankár.hu | 2015. június 15. 14:19
Mennyire fontos helyet foglal el a bizalom az emberi kapcsolatokban, legyen az akár magán, akár üzleti jellegű? A válasz szinte költői.
Makro / Külgazdaság Chikán, Surányi: leszakadtunk, szűkösek a lehetőségeink
Privátbankár.hu | 2013. július 12. 08:09
A kormány véleményével ellentétben Magyarország nem teljesít jobban a korábbi kormányok időszakához képest - fogalmazta meg Surányi György volt jegybankelnök és Chikán Attila egyetemi professzor, az első Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere a Szabadságért Alapítvány csütörtöki budapesti rendezvényén egybehangzóan.
Makro / Külgazdaság Soros: a világ legjobban kereső kritikusa vagyok
Zsiborás Gergő | 2013. június 12. 12:03
Soros György, a HCVA és a Portfolió közös konferenciáján beszélt arról, hogy miként tanulta meg, hogy a kockázati tőke nem neki való iparág. Soros nem is tartja magát vállalkozónak, de jó és sikeres kritikusnak igen, aki éppen azért nagyon is tudja, mi a jó a vállalkozónak.
KKV Egyre jobban megéri a magyar cégeknek az uniónál pályázni
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 10:35
Az Európai Uniós pályázati lehetőségek megítélését illetően pozitív elmozdulás figyelhető meg a hazai kkv-k körében, ami annak köszönhető, hogy egyre több vállalkozás talál olyan pályázati kiírást, amely érdekelheti a céget.
Makro / Külgazdaság Járai: ezt nem is nevezném inflációnak - videó
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 10:32
A volt jegybankelnök szerint a hazai árak emelkedése nem klasszikus infláció, nem is aggódik miatta, szerinte a jegybanknak ki kell szolgálnia a "jó gazdaságpolitikát". Nem kell túldimenzionálni, hogy hogy hívják az MNB-elnököt.
Biztosítás Az üzleti partnertől vagy egy robbantástól kell-e jobban félnünk?
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 19:13
A világ vállalatait összességében egy közös aggodalom foglalkoztatja: mi lesz, ha tevékenységük vis major miatt leáll? Az üzletmenet folytonosságának, illetve a beszállítói kapcsolatok megszakadása, a természeti katasztrófák, a tűz és a robbanás 2013-ban a legfőbb kockázatok, melyekkel a vállalatoknak szembe kell nézniük az Allianz legújabb, 28 ország közreműködésével készült felmérésének eredménye szerint.
Makro / Külgazdaság Pénzügyi vezetőink csupán 2%-a szerint növekedhet a gazdaság
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 17:22
Alapvetően borúsak a régióban működő vállalatok pénzügyi vezetőinek várakozásai, és ez igaz a magyarországi vállalati vezetőkre is. A magyar pénzügyi vezetők 52 százaléka vár gazdasági zsugorodást és mindössze 2 százalékuk gondolja úgy, hogy a magyar gazdaság mérsékelten, de nőni fog az elkövetkező időszakban.
KKV Magyar cégek: csökkenő bizalom, növekvő fizetési határidők
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 11:10
A hazai kkv vezetők körében végzett reprezentatív K&H kkv bizalmi index felmérés legutóbbi eredménye azt mutatja, hogy egyre hosszabb a vevői számlák kifizetésének határideje, amit tovább romló várakozások kísérnek. Ezzel párhuzamosan a szállítói számlák jelenlegi és várt teljesítési ideje is növekszik, a gazdasági válság következtében romló likviditás így cégről cégre terjedve rontja tovább a kilátásokat.
Makro / Külgazdaság Nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy nem állapodunk meg
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 08:58
Az elmúlt napok gazdasági intézkedéseire és az IMF-fel megkötött megállapodás hiányára hivatkozva elkerülendőnek és kockázatosnak nevezte Magyarországot a befektetők számára a Bank of America-Merrill Lynch egy kedden megjelent elemzése.
KKV Bizalom és kiszámíthatóság - erre van szüksége a cégeknek
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 11:12
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) első alkalommal jelentkezett „Gazdasági Helyzetkép” című kiadványával, melyben a munkaadói oldal szempontjából létfontosságú gazdasági kérdéseket értékeli. A kiadvány többek között az általános makrogazdasági helyzettel, a munka világát érintő kérdésekkel és a hazai üzleti környezet legnagyobb kihívásaival foglalkozik.
Makro / Külgazdaság Megmenekülhetünk a recessziótól - vielen Dank!
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 13:08
A piaci konszenzusnál optimistábbak a Takarékbank elemzői a magyar gazdaság idei teljesítményével kapcsolatban - ennek hátterében azonban szinte kizárólag külföldi kereskedelmi partnereink várható jó teljesítménye és a Mercedes gyár beindulása áll. A recesszió valószínűleg elkerülhető, államcsődre pedig biztosan nem kerül sor. A forintnak nagyon jót tett a kormányzati hátraarc.
Friss
hírlevél