Biztonsági rendszerek
Makro / Külgazdaság Mindent a biztonságunkért – ettől tényleg nem lesz több terrortámadás?
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 12:34
A nyári turistaszezon kezdetével és az egyre gyakoribbá váló szabadtéri rendezvényekkel sajnos nőhet a ramming, vagyis gázolásos támadások száma. A személyes biztonságtudatossági alapelvek betartása mellett, a lehetséges védelmi eszközök között kiemelt szerepet kaphatnak a modern, innovatív technológián alapuló műszaki megoldások. A mostani technológiát magyar kéz alkotta, és ha minden jól megy, hamarosan a levegőből vigyáznak majd ránk.
Makro / Külgazdaság Nagyon félünk a terroristáktól – ez lesz az utazás jövője?
Privátbankár.hu | 2017. május 22. 12:09
A repülőterekhez hasonló beléptetőrendszert vezetnének be a vasútállomásokon.
Vásárló Kimondták a halálos ítéletet – véget ért a jelszavak kora?
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 18:05
Megbízhatatlan, kiszivárogtatható, és az emberi lustaságból adódóan gyakorlatilag semmit sem ér – ez jellemzi leginkább a mai napig széles körben használt jelszavas védelmet. Az emberek többsége egyébként sem szeret erős jelszavakat adni a fiókjainak, így ma már egyre szélesebb körben terjednek az egyéb védelmi technológiák. Ujjlenyomat-olvasós e-mail fiók, retinaszkenneres regisztráció – tényleg ez vár ránk a jövőben?
Közérdekű Ezt a kínai gyártót kerüld el, ha nem akarod hackereknek kölcsönözni a kütyüdet
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 12:18
A pénteki hackertámadásnál az internet komolyabb, kulcsfontosságú részei is leálltak, ijesztően más volt, mint az eddigiek. Bár mérete minden korábbinál nagyobb, lehet, hogy még így is csak egy közelgő új támadás főpróbájának szánták. Ráadásul nem csak számítógépekkel követték el, hanem elsősorban üzemi és háztartási készülékekkel. Államok vagy bűnözők állnak a háttérben?
Pénzügyi szektor Több támadás érte a bankközi fizetések rendszerét
Privátbankár.hu | 2016. április 26. 10:48
Az úgynevezett SWIFT rendszeren belül számos visszaélésről ír egy a rendszert használóknak küldött bennfentes levélre hivatkozva a Reuters.
Friss
hírlevél