Christoph Rosenberg
Karrier IMF: új misszióvezető Magyarországon
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 08:32
Christoph Rosenberget Thanos Arvanitis váltotta az IMF magyarországi misszióvezetői posztján. Irina Ivascsenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője a Napi Gazdaságnak megerősítette a hírt.
Makro / Külgazdaság Még időpontunk sincs az IMF-hez
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 18:21
Nincs pontos időpont a Magyarországgal történő hiteltárgyalások megkezdéséről - közölte a Nemzetközi Valutaalap szóvivője. Gerry Rice azt mondta, hogy először kézzelfogható lépésekre van szükség ahhoz, hogy Magyarország bebizonyítsa, komolyan elkötelezett valamennyi gazdaságpolitikai kérdésben. Közben Fellegi Tamás még a "munkacsoportnál" tart.
Makro / Külgazdaság Fellegi: a magyar emberek érdeke az IMF-megállapodás
Privátbankár.hu | 2012. március 16. 17:54
A Washingtonban tartózkodó Fellegi Tamás több IMF-tisztségviselővel is tárgyalt ma. A tárca nélküli miniszter szerint az "álláspontok közeledtek", de ahogy arra számítani lehetett, nincs semmi konkrétum arról, mikor kezdhetjük a tárgyalásokat a Valutaalappal.
Adó Orbán: képtelenség, hogy megváltozzon az egykulcsos adórendszer
Privátbankár.hu | 2012. január 28. 13:08
Lapértesülés szerint Orbán Viktor az arányos adórendszer módosítását képtelenségnek tartja, véleménye szerint azért sem kerülhet sor az adórendszer módosítására, mert az Európai Unió több tagállamában is hasonló rendszer működik. Kósa Lajos szerint az egykulcsos adó megváltoztatására csak akkor kerülhet sor, ha az ég egybeérne a földdel.
Makro / Külgazdaság Ezeket ajánlja az IMF Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 07:08
Christoph Rosenberg, az IMF magyar misszióvezetője elmondta, hogy Magyarországnak fenn kell tartania gazdasága stabilitását, javítania kell költségvetési politikájának tervezésén és a gazdasági kormányzáson. Az egykulcsos adóról elmondta, hogy az optimálisnál kedvezőtlenebb eredményeket hozott, és túl nagy terhet jelent a leginkább veszélyeztetettek számára.
Makro / Külgazdaság Egyszerű a recept: vagy készenléti hitel, vagy felejtsük el egymást
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 11:00
Ellenőrzéssel járna, de nem szűkülne a kormány mozgástere egy IMF-megállapodás után Csaba László közgazdász szerint. Az IMF készenléti hitelkeretet ajánl, a kereteket szerencsés lenne közösen kidolgozni és ez jó üzenet lehet a külföldi befektetőknek.
Makro / Külgazdaság Fellegi januárban informális egyeztetéseket folytat az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 07:45
Fellegi Tamás, a tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter január első felében informális egyeztetéseket folytat Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap szakembereivel, Christine Lagarde vezérigazgatóval valamint az igazgatóság más tagjaival. Az IMF magyar misszióvezetője korábban elmondta, hogy a program előkészítő munkálatai akkor folytatódhatnak, ha a kormány hajlandó egy készenléti hitelprogramról tárgyalni.
Makro / Külgazdaság Az IMF kemény üzenetet fogalmazott meg Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 17:28
 
hírlevél
depositphotos