<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Heim Péter
Makro / Külgazdaság Éles vita a magyar gazdaságról: növekedési csoda vagy leszakadás?
Privátbankár.hu | 2015. március 20. 11:06
A HBLF pénzügyi csúcstalálkozóján rendezett panelbeszélgetésen a magyar gazdaság jelenlegi helyzetével és kilátásaival kapcsolatban nem alakult ki egyetértés a résztvevők között: növekedési csodának vagyunk részei vagy leszakadóban vagyunk a versenytársainktól? Jobban, ugyanúgy vagy rosszabbul állunk, mint 5 éve?
Pénzügyi szektor Villámkérdés, 5 válasz: belépjen-e Magyarország a bankunióba?
Gáspár András | 2014. szeptember 5. 12:40
A Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésének résztvevői válaszoltak röviden a kérdésre.
Pénzügyi szektor Száz éve nem láttunk ennyi pénzt - mégis lesznek bankok, akik kivonulnak
Gáspár András | 2014. szeptember 5. 12:15
Heim Péter szerint hamarosan helyreállhat a hitelezés Magyarországon, ennek egyelőre legnagyobb gátja a nem teljesítő hitelek magas aránya - ekkora pénzbőség nem volt a világban az elmúlt 100 évben, ezen tehát nem múlik. A bankok jövedelmezősége sokat romlott, a devizahitelek rendezése miatt tovább is romlik - lesznek, akiknek így már nem éri meg.
Makro / Külgazdaság Folytatják: mit hoz az újabb Orbán-kormány a magyar gazdaságnak?
Privátbankár.hu | 2014. április 7. 07:31
Bejött az egyszavas program, folytatják - de konszolidáltabb, kiszámíthatóbb, nyugodtabb gazdaságpolitikát várnak a szakértők a következő Orbán-kormánytól. Az állam felhagyhat a centralizációval, nem akarja még tovább erősíteni gazdasági szerepvállalását - de kivonulásról azért messze nincs szó. Van, aki megszorításokra számít, a kkv szektor pedig nyerhet.
Makro / Külgazdaság Eddig és nem tovább? Meddig mehetnek el Matolcsyék?
Privátbankár.hu | 2014. január 17. 14:11
Heim Péter szerint már csak kicsi a mozgástér.
KKV Eladták a Napi Gazdaságot
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 15:48
A nyomtatott Napi Gazdaság a Századvég Gazdaságkutatóhoz került.
Makro / Külgazdaság Heim Péter: mindegy, hogy ki lesz Simor utódja
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 12:46
Irreleváns kérdés, hogy ki lesz a Magyar Nemzeti Bank új elnöke, inkább az a kérdés, hogy a szervezet fenntartja-e inflációs célkövetési rendszerét, és ha igen, akkor milyen kívánatos inflációs szintet határoz meg - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató igazgatóságának elnöke egy szerdai budapesti fórumon.
Makro / Külgazdaság Heim: 110 milliárdot kell találni még az IMF-megállapodáshoz
Privátbankár.hu | 2012. július 20. 17:25
Gazdaságpolitikai korrekcióra lehet szükség ahhoz, hogy létrejöjjön az IMF/EU-megállapodás, gondot okozhat az MNB-re kirótt tranzakciós illeték - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy rádióműsorban.
Személyes pénzügyek Totális félreértés: nem kell drasztikusan megvágni a nyugdíjakat
Privátbankár.hu | 2012. július 11. 13:22
Hosszú távon a nyugdíjrendszer drasztikus átalakítására van szükség, hiszen ha a jövőben nem sikerül a társadalom elöregedését megállítani, szükséges lesz a nyugdíjba vonulók nettó béréhez viszonyított nyugdíjat, az úgynevezett helyettesítési rátát fokozatosan csökkenteni, vagy a nyugdíjkorhatárt emelni - véli Heim Péter.
Makro / Külgazdaság Külföldi működő tőke nélkül nem tudtunk volna így növekedni
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 16:36
A Századvég Gazdaságkutató tanulmánya szerint a beáramló külföldi működő tőke (FDI) 15 százalékkal járult hozzá a magyarországi gazdasági növekedéshez 1995-2009 között. Az eredmények szerint külföldi működőtőke nélkül a vizsgált időszakban a hazai GDP 0,7-0,9 százalékkal lett volna alacsonyabb.
Makro / Külgazdaság Heim: valójában nem csökkentették az államadósságot
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 11:46
A Századvég Gazdaságkutató elnöke szerint a gazdaságpolitika rossz eszközökhöz nyúlt, sürgős korrekcióra szorul. Alapprobléma, hogy feleslegesen vonták be a nyugdíjpénztári vagyont, nem történt ugyanis adósságcsökkentés, különadókat pedig nem lehet örökké kivetni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG