Holoda Attila
Makro / Külgazdaság Nagy tévedés, hogy a németek pénzt osztogatnak, ha áramot használsz
Veres Patrik | 2016. május 26. 20:03
Május elején bejárta a sajtót a hír: a németek egy adott időszakban annyi zöld energiát termeltek, hogy már fizettek az elektromos áram használatáért. De mit jelent ez az úgynevezett negatív ár? Frau Kirchnernek utalt a német állam, amikor elkezdett vasalni? Holoda Attila energetikai szakértő elmagyarázza, hogy pontosan mi történt és kinek fizettek.
Vásárló Ingyen energia nem létezik – a megújulók sötét oldala
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 16:15
Holoda Attila energetikai szakértő szerint nem feltétlenül helyes elvakultan hinni a megújuló energiaforrásokban. Belegondolt már abba, hogyan készülnek a napelemek, vagy szélerőművek? Abba, hogy milyen energiákat fogyaszt a megalkotásuk? Amikor az ökológiai lábnyomokat hasonlítjuk össze, érdemes egy nagyot hátralépni, hogy onnan kalkuláljunk értéket.
Vásárló Nullás rezsiszámla: ezért nem fogsz egyhamar profitálni a megújulókból
Veres Patrik | 2016. február 24. 18:33
Óriási a potenciál a megújuló energiaforrásokban, efelől nincs is kétség. Azonban ahhoz, hogy nullára hozzuk ki a rezsiszámlát, még rengeteg feltételnek kell teljesülnie a jövőben: a technológiának még fejlődnie kell, és az sem ártott volna, ha atomenergia helyett ezt az utat választja a kormány. Holoda Attila most arról beszélt, miért nem látunk egyhamar minden lakáson napkollektort.
Makro / Külgazdaság Amíg Orbán és Putyin tárgyal: ezek miatt bukhat el Paks 2
Veres Patrik | 2016. február 17. 14:25
Mialatt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Moszkvában kezet ráznak, mi megpróbáljuk felmérni paksi bővítés bebukásának esélyeit, ebben pedig ismét Holoda Attila segít nekünk. Nem várható, hogy a mai találkozón lefújják a 12 milliárd eurós, rengeteg problémát felvető projektet, de mindenképp terítékre kerül a téma, már csak azért is, mert az oroszok nagyon komoly költségvetési gonddal küzdenek.
Részvény / Deviza / Áru Miért fizetsz ennyit a benzinért, ha ilyen olcsó az olaj?
Veres Patrik | 2016. február 15. 18:10
Ismét benézett 30 dollár alá a kőolaj hordónkénti ára, a kitermelő országok viszont továbbra sem akarnak leállni a piac elárasztásával. Sokakban merül fel ilyenkor a kérdés, miért nem követi a benzin ára a kőolaj áresését, és mi lehet az a legalacsonyabb összeg, amit fizethetünk majd egy-egy tankolásért? Aki segítségünkre siet a válasszal: Holoda Attila energetikai szakértő.
Makro / Külgazdaság Szakadjunk már le az oroszokról! Így lehetünk energiafüggetlenek
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 18:03
Lefújták a Déli Áramlatot, de a Török Áramlatnak is befellegzett, ha eldurvul az orosz-ukrán viszony, nagy bajban vagyunk. Ahhoz, hogy megszűnjön a függőségünk, két dologra van szükség: összefogásra és infrastruktúrára. Holoda Attila energetikai szakértőt kérdeztük a részletekről.
Makro / Külgazdaság Lesz-e itthon fűtés, ha télen egymásnak esik Oroszország és Ukrajna?
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 11:31
Holoda Attilával, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi energiaügyi helyettes államtitkárával beszélgettünk: lehet ütőkártya a magyarok kezében a földgáz? Hozhat-e az állam konyhájára a szlovák-magyar vezeték? Kell-e tartanunk az ukrán-magyar konfliktustól? A beszélgetés második része.
Makro / Külgazdaság Lesz mivel fűteni, vagy megfagyunk télen?
Privátbankár.hu | 2015. október 5. 14:49
Holoda Attila energetikai szakértő szerint lehet szépíteni a számokat, de nem érdemes: a földgáztárolók töltöttségéhez a kormány azt a mennyiséget is hozzászámolta, amelyet csak a legspeciálisabb esetben lehet felhasználni, így korántsem biztos, hogy elég lesz a téli fűtőanyag a lakosság számára. A kétrészes interjúban szó esik még az orosz gázfüggésről és az energiáról, mint politikai ütőkártyáról.
KKV Szoríthatunk, hogy az oroszok ne zárják el a gázt?
Privátbankár.hu | 2013. november 18. 07:57
A mintegy 4,2 milliárd összkapacitású hazai tárolókban mindössze 1,7 milliárd köbméter körüli gázmennyiség van jelenleg.
Makro / Külgazdaság A palagáz menti meg a világot? A makói mező a mi Szent Grálunk?
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 06:20
Becslések szerint palagázzal legalább száz évig kihúznánk, ha elfogy a hagyományos gáz. Sokan ebben látják a gyógyírt az energiafüggőségre. De mi is az a palagáz? Vannak-e Magyarországnak készletei? Mikor lehet kitermelni? Mit ér a Makón talált mező?
Vásárló Gázár és az energiafüggőség: kevesebb rezsi és túlélési stratégia
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 14:52
Magyarország számára kiemelt cél az energiafüggőség csökkentése. A legfontosabb eszközöknek többek között az energiatakarékosság javítását, a megújuló energia minél nagyobb arányú felhasználását, és a hazai szén- és lignitvagyon hasznosítását tekinti a kormány.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.