Holoda Attila
Makro / Külgazdaság Fájdalmas spórolás helyett tudatos fogyasztásra lenne szükség 
Privátbankár.hu | 2024. május 27. 14:44
Kisebb kapacitású rugalmas atomerőművek révén lehetne a legkönnyebben megteremteni a biztonságos és versenyképes áron elérhető energiát Magyarországon - vélték a Klasszis Média Lapcsoport "E", mint Energia című konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők. Aszódi Attila, Holoda Attila és Kiss Csaba abban is egyetértettek, hogy a vállalatoknak még tudatosabban kell az energiát használniuk.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: van logika az MVM vezetésének lecserélésében 
Privátbankár.hu | 2023. május 9. 15:31
A gázárak és az energiapolitika aktuális kérdései is terítékre kerültek az ATV Start keddi adásában, ahol Holoda Attila korábbi energetikai helyettes államtitkár és kollégánk, Király Béla voltak a műsor vendégei.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: igaza van Orbán Viktornak, ez valóban sufnituning 
Király Béla | 2023. január 18. 18:41
A Klasszis Klub vendége ezúttal Holoda Attila energetikai szakértő volt, akivel a részletesen kitárgyaltuk az aktuális energiapiaci helyzeteket. A szakértő beszélt arról, hogy a világpiaci áresés ellenére miért nem kap a magyar lakosság olcsóbb energiát. Reagált a magyar kormányfő önkritikusnak tekinthető kijelentésére, és az is szóba került, hogy szükség van-e Paks 2-re, de vajon megvalósulhat-e belátható időn belül az oroszokkal a beruházás. Holoda Attila arról is beszélt, hogy szerinte milyen hibákat követett el a kormány az energiapolitikában.
Makro / Külgazdaság Most jön a feketeleves a rezsinél? - Holoda Attila lesz a Klasszis Klub következő vendége 
Privátbankár.hu | 2023. január 11. 10:51
Nagyon sok magyar vállalkozás került nehéz helyzetbe, mert a korábbi szerződésben foglaltaknak a többszörösét fizethetik az elektromos áramért és a gázért. Persze a lakossági ügyfelek sincsenek jobb helyzetben, ha átlépik az átlagfogyasztást. Mire számíthatunk akár az ellátás, akár az árak kapcsán, többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ Magyarország egyik legkiválóbb energetikai szakértőjével, Holoda Attilával a Klasszis Klub következő rendezvényén.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: a benzinárstop láthatóan fenntarthatatlan 
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 08:14
A benzinárstop láthatóan fenntarthatatlan, az ellátási problémák miatt mára inkább bosszankodást okoz. Mivel így nem jelent már politikai előnyt, januártól biztosan kivezetik. Holoda Attila energiapiaci szakértő, korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkár adott laptársunk, az Mfor számára interjút.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: nincs ellátási veszély az olajvezeték leállásával, de a tartalékokra érdemes figyelni 
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 19:02
Kedden leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken az orosz rakétatámadásokat követően. Az ATV maiTÉMA című műsorában ez is szóba került, ahol az ismert energetikai szakértő mellett Varju László, a DK alelnöke, rezsiügyi árnyékminiszter és kollégánk, Király Béla is elmondta a véleményét az aktuális fejleményekről.
Makro / Külgazdaság Benzinár: akár olcsóbb is lehetne Magyarországon 
Király Béla | 2022. május 27. 05:31
A csütörtökön bejelentett különadó sem veszélyezteti a kedvezményes hatósági üzemanyagárat, vélte a Klasszis Klub legutóbbi vendége, Holoda Attila energiapiaci szakértő. Szerinte az olcsóbb orosz olajárak mellett a Mol ki tudja gazdálkodni a 300 milliárd forintos pluszterhet. Sőt, az üzemanyagok ára akár még olcsóbb is lehetne.
Makro / Külgazdaság Moszkva vagy Brüsszel az ellenségünk? Merre tovább magyar energiapolitika? - Holoda Attila a Klasszis Klub következő vendége 
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 14:31
Orbán Viktor szerint az orosz olaj elleni szankciók felérnek a magyar gazdaságra dobott atombombával. Ez a kijelentés azonban többek szerint erős csúsztatás. Holoda Attila energiapiaci Klasszis Klubunk május 26-i vendége, akivel többek között arról beszélünk, hogy kiváltható-e az orosz olaj? A második Orbán-kormányban rövidebb ideig az energetikáért felelős helyettes államtitkári posztot is betöltő szakemberrel emellett a magyar energiapolitika legfontosabb kihívásait tekintjük át.
Makro / Külgazdaság Kit szolgál a magyar energiapolitika? Holoda Attila a Klasszis Klub következő vendége 
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 14:36
Kell-e orosz gáz? Kiváltható-e az orosz olaj? Milyen módon lehet csökkenteni az orosz energiahordozóktól való függésünket, reális forgatókönyv-e, hogy teljesen elszakadjunk Moszkvától és a szövetségeseinkkel együtt tartsunk? Egyebek mellett e kérdések megválaszolására is megkérjük Klasszis Klubunk május 26-i vendégét, Holoda Attilát energetikai szakértőt, aki a második Orbán-kormányban rövidebb ideig az energetikáért felelős helyettes államtitkári posztot is betöltötte.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: a rezsicsökkentést adók formájában mindenki megfizeti 
Király Béla | 2022. március 9. 12:37
Az ellenzék energiapolitikai szakértője az orosz gáz szükségességéről, Paks 2-ről és a mostani, szerinte igazságtalan rezsicsökkentésről is beszélt az mfor.hu-nak adott interjúban.
Makro / Külgazdaság Gázos szerződés - interjú Holoda Attilával a Gazprom-megállapodásról 
Hollós János | 2021. október 2. 05:39
A magyar szakemberek között ellentmondásos a megítélése a Gazprommal kötött gázszállítási szerződésnek. A sikerpropaganda mögött súlyos, hosszú távú kérdések feszülnek, amelyekre egyelőre nincsenek válaszok. Holoda Attila energetikai szakértővel, az Orbán-kormány egykori, energetikáért felelős helyettes államtitkárával beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Nagy tévedés, hogy a németek pénzt osztogatnak, ha áramot használsz 
Veres Patrik | 2016. május 26. 20:03
Május elején bejárta a sajtót a hír: a németek egy adott időszakban annyi zöld energiát termeltek, hogy már fizettek az elektromos áram használatáért. De mit jelent ez az úgynevezett negatív ár? Frau Kirchnernek utalt a német állam, amikor elkezdett vasalni? Holoda Attila energetikai szakértő elmagyarázza, hogy pontosan mi történt és kinek fizettek.
Vásárló Ingyen energia nem létezik – a megújulók sötét oldala 
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 16:15
Holoda Attila energetikai szakértő szerint nem feltétlenül helyes elvakultan hinni a megújuló energiaforrásokban. Belegondolt már abba, hogyan készülnek a napelemek, vagy szélerőművek? Abba, hogy milyen energiákat fogyaszt a megalkotásuk? Amikor az ökológiai lábnyomokat hasonlítjuk össze, érdemes egy nagyot hátralépni, hogy onnan kalkuláljunk értéket.
Vásárló Nullás rezsiszámla: ezért nem fogsz egyhamar profitálni a megújulókból 
Veres Patrik | 2016. február 24. 18:33
Óriási a potenciál a megújuló energiaforrásokban, efelől nincs is kétség. Azonban ahhoz, hogy nullára hozzuk ki a rezsiszámlát, még rengeteg feltételnek kell teljesülnie a jövőben: a technológiának még fejlődnie kell, és az sem ártott volna, ha atomenergia helyett ezt az utat választja a kormány. Holoda Attila most arról beszélt, miért nem látunk egyhamar minden lakáson napkollektort.
Makro / Külgazdaság Amíg Orbán és Putyin tárgyal: ezek miatt bukhat el Paks 2 
Veres Patrik | 2016. február 17. 14:25
Mialatt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Moszkvában kezet ráznak, mi megpróbáljuk felmérni paksi bővítés bebukásának esélyeit, ebben pedig ismét Holoda Attila segít nekünk. Nem várható, hogy a mai találkozón lefújják a 12 milliárd eurós, rengeteg problémát felvető projektet, de mindenképp terítékre kerül a téma, már csak azért is, mert az oroszok nagyon komoly költségvetési gonddal küzdenek.
Részvény / Deviza / Áru Miért fizetsz ennyit a benzinért, ha ilyen olcsó az olaj? 
Veres Patrik | 2016. február 15. 18:10
Ismét benézett 30 dollár alá a kőolaj hordónkénti ára, a kitermelő országok viszont továbbra sem akarnak leállni a piac elárasztásával. Sokakban merül fel ilyenkor a kérdés, miért nem követi a benzin ára a kőolaj áresését, és mi lehet az a legalacsonyabb összeg, amit fizethetünk majd egy-egy tankolásért? Aki segítségünkre siet a válasszal: Holoda Attila energetikai szakértő.
Makro / Külgazdaság Szakadjunk már le az oroszokról! Így lehetünk energiafüggetlenek 
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 18:03
Lefújták a Déli Áramlatot, de a Török Áramlatnak is befellegzett, ha eldurvul az orosz-ukrán viszony, nagy bajban vagyunk. Ahhoz, hogy megszűnjön a függőségünk, két dologra van szükség: összefogásra és infrastruktúrára. Holoda Attila energetikai szakértőt kérdeztük a részletekről.
Makro / Külgazdaság Lesz-e itthon fűtés, ha télen egymásnak esik Oroszország és Ukrajna? 
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 11:31
Holoda Attilával, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi energiaügyi helyettes államtitkárával beszélgettünk: lehet ütőkártya a magyarok kezében a földgáz? Hozhat-e az állam konyhájára a szlovák-magyar vezeték? Kell-e tartanunk az ukrán-magyar konfliktustól? A beszélgetés második része.
Makro / Külgazdaság Lesz mivel fűteni, vagy megfagyunk télen? 
Privátbankár.hu | 2015. október 5. 14:49
Holoda Attila energetikai szakértő szerint lehet szépíteni a számokat, de nem érdemes: a földgáztárolók töltöttségéhez a kormány azt a mennyiséget is hozzászámolta, amelyet csak a legspeciálisabb esetben lehet felhasználni, így korántsem biztos, hogy elég lesz a téli fűtőanyag a lakosság számára. A kétrészes interjúban szó esik még az orosz gázfüggésről és az energiáról, mint politikai ütőkártyáról.
KKV Szoríthatunk, hogy az oroszok ne zárják el a gázt? 
Privátbankár.hu | 2013. november 18. 07:57
A mintegy 4,2 milliárd összkapacitású hazai tárolókban mindössze 1,7 milliárd köbméter körüli gázmennyiség van jelenleg.
Makro / Külgazdaság A palagáz menti meg a világot? A makói mező a mi Szent Grálunk? 
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 06:20
Becslések szerint palagázzal legalább száz évig kihúznánk, ha elfogy a hagyományos gáz. Sokan ebben látják a gyógyírt az energiafüggőségre. De mi is az a palagáz? Vannak-e Magyarországnak készletei? Mikor lehet kitermelni? Mit ér a Makón talált mező?
Vásárló Gázár és az energiafüggőség: kevesebb rezsi és túlélési stratégia 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 14:52
Magyarország számára kiemelt cél az energiafüggőség csökkentése. A legfontosabb eszközöknek többek között az energiatakarékosság javítását, a megújuló energia minél nagyobb arányú felhasználását, és a hazai szén- és lignitvagyon hasznosítását tekinti a kormány.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG