Hozamcsökkenés
Befektetési alapok Évi 35 százalékos hozam kötvényalappal 
Eidenpenz József | 2023. október 24. 09:31
Az utóbbi egy évben 15-35 százalék közötti hozamot értek el a forintos hazai rövid és hosszú kötvényalapok, de ennek megismétlődése valószínűtlen. Ha a hozamcsökkenési trend tovább tart, akkor azért még előfordulhatnak két számjegyű értékek. A devizavétel sem jött be tavaly, a devizás alapok eredményei szerényebbek voltak. 
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus a nyugdíjpénztári hozamokat is hazavágta  
Csabai Károly | 2020. március 10. 06:06
A járvány terjedésének felgyorsulása miatt február közepe óta tartó pénz- és tőkepiaci zuhanás hatására rövid – egy-három hónapos – távlatban jelentős mínuszok keletkeztek. Ám a nyugdíjpénztárakban szunnyadó megtakarításokat a tagok zöme nem most, hanem évekkel később kívánja felvenni, márpedig hosszú távon az egyenlegek pozitívak.
Befektetési alapok A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta? 
Eidenpenz József | 2019. március 14. 17:00
A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedik az OTP, nem ok nélkül 
Fellegi Tamás | 2017. november 29. 10:52
A világ tőzsdéin, különösen Amerikában, teljesen megvadultak a vevők, az időtlen idők óta tartó emelkedő trend begyorsulni látszik. A hazai tőzsdén nem ez a helyzet, az OTP esik, vélhetően a hozamcsökkenés hatására. A Richter is gyengélkedik, a Telekom és az Opus viszont emelkednek.
Befektetési alapok Most látszik, mennyire nehéz a magas lakossági kötvényhozammal versenyezni 
Eidenpenz József | 2016. január 25. 16:39
Egy átlagos kötvényalap tavaly csak 1,4 százalékos hozamot ért el, a 61 darab forintos sorozatból csak 25 teljesítette túl a lakossági egy éves állampapír hozamát. A külföldre merészkedő alapok között voltak nagyon sikeresek is és olyanok is, amelyek veszítettek a befektetéseiken. Nemcsak a részvénypiacokon volt nehéz tavaly az élet, a kötvényeken is nehéz volt hozamot elérni.
Részvény / Deviza / Áru Észrevette? Éppen az egész világgal száll szembe az MNB 
Privátbankár.hu | 2015. június 2. 17:25
Miközben a világ nagy részén éppen ismét kötvényhozam-emelkedési hullám indult el, a Magyar Nemzeti Bank olyan intézkedést hozott ma, amelynek hatása a hazai kötvényhozamok csökkenése, a forint gyengülése lehet. A részvénypiacokon is megjöhet a várva várt esés.
Állampapír / Kötvény Már megint csökkent a kincstárjegyek hozama 
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 12:27
Az előző aukcióhoz képest három bázispontos hozamcsökkenéssel, 1,67 százalékos hozammal értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki aukcióján.
Állampapír / Kötvény Itt a vihar? Elkezdtek emelkedni a hazai rövid hozamok 
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 13:16
Megállt a rövid futamidejű állampapírok hozamának már-már irreális esése, elfogytak a kényszervásárlók, illetve sok piaci szereplő valószínűleg más befektetést talált magának. Lehet, hogy itt a régen várt trendforduló, és innét jó darabig felfelé mennek majd a hozamok? – írja a Total Return Blog.
Állampapír / Kötvény Már megint egy rekord a 12 hónapos aukción 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 11. 15:14
Megemelt összegben értékesített rekordalacsony hozam mellett 12 hónapos diszkont kincstárjegyet és szintén megemelt összegben három éves változó kamatozású államkötvényt az Államadósság Kezelő Központ.
Állampapír / Kötvény Elvitték a magyar papírokat 
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 14:34
Másfélszeres túljegyzés mellett, a meghirdetettnél nagyobb összegben, hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján. A csütörtökön szintén piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvény a meghirdetett összegben kelt el az előző aukciónál alacsonyabb árfolyamon.
Állampapír / Kötvény Soha ilyen olcsón nem úsztunk meg aukciót 
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 12:28
Minimális túljegyzés és csökkentett értékesítés mellett az előző aukciónál alacsonyabb átlaghozammal értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Megint olcsón úsztuk meg a kincstárjegy aukciót 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 13:23
Hozamcsökkenéssel értékesített a meghirdetett összegben 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
Állampapír / Kötvény Még sosem úsztuk meg ilyen olcsón az állampapír-aukciót 
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 13:46
Alacsony túljegyzésre, a meghirdetett összegben értékesített hozamcsökkenéssel 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a keddi aukcióján.
Állampapír / Kötvény Vitték a kincstárjegyeket, két és félszeres volt a kereslet 
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 14:05
A korábbiakhoz hasonló túljegyzés, viszont alacsonyabb hozzammal vették a 12 hónapos diszkont kincstárjegyet.
Állampapír / Kötvény Három évvel ezelőtti szintre estek az olasz kötvényhozamok 
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 12:44
Olaszország könnyedén értékesítette 3 éves kötvényeit, amelyeknek a hozama 2010 márciusa óta legalacsonyabb szintre került.
Állampapír / Kötvény Nyakunkon a shorttilalom – csak nem emiatt javult annyit az ország megítélése? 
Privátbankár.hu | 2012. november 2. 08:01
November elsejével életbe léptek azok az uniós szabályok, amelyek szigorúbb feltételeket szabnak a nyilvános forgalomban levő részvények és állampapírok shortolására, illetve az államcsőd elleni biztosítási ügyletekre, a CDS-ekre. Lehet, hogy ez az utóbbi hetekben befolyásolta a hazai állampapír-piacot és a CDS-eink árfolyamát is, látszólag kedvezőbb színben tüntetve fel az ország megítélését.
Befektetési alapok Kétszámjegyű hozamok - a kisbefektetőknek külön becsomagolják a rizikós OTP-alapokat 
Eidenpenz József | 2012. október 9. 11:43
Az OTP Alapkezelő adatai szerint az év eleje óta az abszolút hozamú alapok több mint 25 milliárd forintot vonzottak, a normál részvényalapokból viszont folyamatos a tőkekivonás. Az abszolút hozamú alapok vagyona már 170 milliárd forint körül van, az év elején még csak 135 milliárd volt (azóta a tőkeáramlás és a hozam együtt növelte).
Állampapír / Kötvény Jó volt a kereslet, tízmilliárddal több kincstárjegyet adtak el 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 12:07
Nagyon stabilak a rövid futamidejű állampapírjaink hozamai, a három hónapos kincstárjegyek aukcióján 7,17 százalék volt, egyetlen bázisponttal alacsonyabb az egy héttel korábbinál. A kereslet élénk volt, majdnem kétszer annyi ajánlatot adtak be, mint hét napja, és növelték az értékesített mennyiséget.
Állampapír / Kötvény Jó volt a hozamszint az egy éves papírok aukcióján 
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 13:33
Az IMF-tárgyalások megkezdésének lehetőségével kapcsolatos szerdai optimizmus csütörtökön is tartott, a 12 hónapos kincstárjegyek aukcióján kialakult átlaghozam kedvezőbb lett minden más aukciónál egészen december 8-a óta.
Állampapír / Kötvény Volt, aki már hét százalék alatti hozammal is beérte 
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 12:09
Sikeres volt a hat hetes likviditási kincstárjegyek aukciója, az ötven milliárd forintnyi papírra 79 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, akárcsak két hete, az átlaghozam pedig kissé csökkent.
Állampapír / Kötvény Méghogy nincs európai pénznyomda: megint pénzt önthet a piacra az EKB 
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 14:27
Sajtóértesülés szerint újabb nagyszabású likviditási akciót indít jövő héten az Európai Központi Bank. A Bloomberg úgy tudja, hogy az euróövezeti kereskedelmi bankok december után újabb, ezúttal 470 milliárd eurós kedvezményes hitelre pályázhatnak, csaknem három évre. A lépés tovább hűtheti a feszültséget az európai kötvénypiacon. Az EKB nem mondja ki, de elindította pénznyomdát.
Részvény / Deviza / Áru Elfogytak a petárdák, megint gyengül a forint és a tőzsdék 
Borbély Péter | 2012. február 21. 14:35
Hamar kifutott a hajnali lendület a piacokon. A görög megállapodás hírét eleve passzívan fogadták a tőzsdék, azonban az euró és a forint is ralizott kora reggel. Mostanra mindennek vége szakadt. Az olaj ára viszont tartja magát. A piac nyugtázta a görög híreket és ismét pesszimista. Az amerikai kiskerhírek kerülhetnek a fókuszba. (A cikk frissül.)
Állampapír / Kötvény Megtorpant a lendület a magyar kincstárjegyek piacán 
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 13:52
A meghirdetett összegben, csekély hozamcsökkenéssel értékesített likviditási kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ. Az ÁKK az év eleje óta negyedszer megrendezett hat hetes kincstárjegy aukción az előzővel megegyező összegben, 50 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre. A hozamok alig csökkentek, a kereslet viszont jelentősen.
Állampapír / Kötvény Kezet csókolt a jegybanknak az állampapír-piac 
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 13:30
Nagyot estek reggel a magyar állampapír hozamok, miután a jegybank bejelentette, hogy eszközvásárlással támogatja a pénzügyi szektort. A két-három éves időtávon szokatlan, 30–40 bázispontos esés volt a hozamokban. A jó nemzetközi hangulaton kívül ez is hozzájárult a forint határozott erősödéséhez.
Állampapír / Kötvény Sikeres volt az aukció, forrósodik a külföldiek pénze 
Eidenpenz József | 2012. február 2. 12:30
A 12 hónapos kincstárjegyek aukcióján a felajánlott 45 milliárd helyett 50 milliárd forintnyi papírt értékesített az ÁKK, a hozam azonban így is csökkent, évi 7,85 százalékra. A külföldiek tulajdonában levő, forintban kibocsátott állampapírok állománya hónapok óta lényegében változatlan, az átlagos futamidejük azonban folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, egyre kevésbé hosszú távra terveznek.
Állampapír / Kötvény Tizenhárom milliárd forinttal több magyar kötvényt adtak el a tervezettnél 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 12:21
Sikeres volt a csütörtöki kötényaukció, a jó tőkepiaci hangulatban a tervezettnél 13 milliárd forinttal több kötvényt adtak el, ráadásul lényegesen csökkenő átlaghozamok mellett.
Állampapír / Kötvény Franciaországban jól, a spanyoloknál felemásan sikerült a kötvényaukció 
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 12:00
Folytatódott az állampapírhozamok csökkenése Franciaországban, Spanyolországban viszont volt olyan időtáv, amin kismértékben emelkedtek. A szoros figyelemmel kísért és mértékadó európai állampapír-aukciókon a kereslet is nagy volt, többnyire csökkentek az államadósságok finanszírozási költségei. Az euró erősödik, miután napok óta folyamatosan csökkennek a hozamok, ami a bizalom lassú visszatérését jelzi.
Állampapír / Kötvény A 33 milliárd forintnyi államkötvényből 44 milliárdnyi lett az aukción 
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 12:22
Sikeres volt a csütörtöki három államkötvény-aukció, a felkínált 33 milliárd forintos mennyiségre 111 milliárdnyi ajánlat érkezett, így az eladott mennyiséget 44 milliárdra emelték. A hozamok kissé tovább süllyedtek, már közelebb vannak az évi kilenc, mint a tíz százalékhoz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG