<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Illetékmentesség
Személyes pénzügyek Megszűnt egy csomó illeték – ezekért mostantól nem kell fizetni
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 11:43
Megszavazta egy csomó közigazgatási illeték és díj eltörlését az Országgyűlés.
Vásárló Itt megnézheted, mennyi minden lesz ingyenes a jövő évtől
Privátbankár.hu | 2015. december 28. 10:48
Egy sor okmány kiállításáért nem kell majd fizetnünk január elsejétől.
Adó Nyugdíjba mehet az ódivatú közigazgatási eljárás
Privátbankár.hu | 2015. február 1. 09:15
Nyugdíjazzák az illetékbélyeget: januártól banki átutalással, a későbbiekben pedig vélhetően bankkártyával on-line felüleleten róhatjuk le az illetékfizetési kötelezettségünket.
Adó A feleséged ajándéka után nem kell fizetni - a barátnődé után igen
Privátbankár.hu | 2014. március 10. 09:39
Az év eleje óta már nem kell illetéket fizetni a házastársak közötti ajándékozás vagy adásvétel után. De mi a helyzet az élettárssal?
Adó Ajándékozna a feleségének, de tart az illetéktől? Kicsit várjon!
Privátbankár.hu | 2013. november 13. 10:45
Több ponton is könnyítene az illetékszabályokon az készülő adótörvény. A tervek szerint nem csak a házastársak, hanem az első lakást vásárlók esetében is könnyítene a terheken a 2014-es adótörvény. Ugyanakkor lesz olyan is, ahol szigorítanak a feltételeken.
Adó Varga az adócsomagról: jól járnak a családok és a banki ügyfelek
Privátbankár.hu | 2013. október 1. 09:00
A bankkártyás vásárlásoknál megszűnő tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, a családi kedvezménynek kiszélesítése és a családon belüli vagyonmozgások illetékmentessége is szerepel a nemzetgazdasági tárca jövő évi adójavaslatai között - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Hangsúlyozta: a javaslatok csökkentik a lakosság terheit és a vállalkozások adminisztrációját.
Adó Pénzt ajándékba? Visszamenőleg adóztathatják meg a gondatlanokat
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 12:48
Akár 20 évre visszamenőleg is megadóztathatják a pénzajándékokat, mert az új törvény szerint 2013. január 1-jét megelőzően létrejött ügyletekre is az új szabályokat kell alkalmazni, amennyiben azokat korábban még nem jelentették be az adóhatóságnak.
Adó Így változnak az illetékek - ki nyer rajta, és ki fizet rá?
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 13:48
Január elsejétől hatályba léptek az illetéktörvény módosításai, amelyek összességében egyszerűsödést hoznak több ponton, miközben megszűnnek illetékkedvezmények, ami kellemetlen meglepetéseket is okozhat. Emelkedik például a lakásvásárlások illetéke, viszont egyszerűsödik a helyzet öröklés és ajándékozás esetén, a takarékbetét ajándékozás azonban illetékkötelessé válik.
Adó Így mentheti meg szeretteit a tranzakciós illetéktől!
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 13:33
Nem feltétlenül mentesül a tranzakciós illeték alól a házastársak egymás közötti utalása a parlament által hétfőn elfogadott adómódosító-csomag alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG