Intervenció
Részvény / Deviza / Áru Azt pletykálják, belenyúlt a kereskedésbe a kínai jegybank 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 12. 12:18
Devizapiaci kereskedők szerint a kínai jegybank beavatkozott a devizapon.
Részvény / Deviza / Áru Megint elszállt a svájci frank – mégis vannak eszközök a gyengítésére? 
Eidenpenz József | 2015. április 28. 15:20
Kedden délben hirtelen megindult az euró/svájci frank árfolyama felfelé, azaz erősen gyengülni kezdett a frank. A súlyosan negatív kamatszint mellett az a hír járta, hogy a svájci jegybanknak már elfogytak az eszközei az árfolyam gyengítésére, de most az a hír járja, hogy interveniál. Kérdés, hogy ami már egyszer nem jött be 1,2 eurón, az miért jönne be most.
Deviza / Áru Örüljünk, akár 361 forint is lehetne az euró 
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 17:45
Brazília, India, Törökország, majd legújabban Indonézia. Ezekben az országokban vészesen gyengült az utóbbi időben a nemzeti valuta, komoly fejtörést okozva a politikusoknak. A Kelet-Közép-Európai térség, benne a forinttal még egész jól járt. De mi jöhet ezután?
Deviza / Áru Jó hír a frankhiteleseknek: Svájc nem engedi erősödni a devizát 
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 11:25
A svájci jegybank fenntartja az árfolyamküszöböt, és ameddig szükséges nem engedi 1,20 frank alá süllyedni az euró árfolyamát, ennek érdekében akár intervenciót is végrehajthat.
Deviza / Áru Beavatkozott a szerb jegybank a dinár védelmében  
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 18:11
A szerb központi bank folytatta az euró eladását a dinár árfolyamcsökkenésének megállítása céljából. A dinár a belpolitikai bizonytalanság miatt gyengül, a főbb pártoknak ugyanis továbbra sem sikerült megállapodniuk koalíciós kormányról.
Deviza / Áru Harcban áll a szerb jegybank  
Privátbankár.hu | 2012. április 8. 09:40
A szerb jegybank pénteken folytatta a hetek óta tartó euróeladást a dinár gyengülésének a megállítására. A szerb központi bank közleménye szerint a hét utolsó munkanapján 50 millió eurót fordított a dinár védelmére, miután a nemzeti valuta az elmúlt hetek legalacsonyabb szintjére került az euróval szemben.
Deviza / Áru Nézeteltérés az IMF-fel: a héten már 40 millió eurót buktak a szerbek 
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 14:09
A szerb központi bank szerdán délig közel 20 millió eurót adott el a dínár védelmére, miután kedden ugyanerre szintén 20 millió eurót költött. Decemberben tengelyt akasztottak az IMF-fel, azóta folyamatosan gyengül a szerb deviza.
Deviza / Áru A lengyel jegybank beismerte, hogy beavatkozott a zloty védelmében 
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 13:18
A lengyel jegybank nyíltpiaci intervenciói csillapították a zloty árfolyamának volatilitását - közölte Marek Belka, a lengyel jegybank kormányzója. A jegybank szeptember óta többször is beavatkozott a devizapiacon az euróövezeti válság miatt gyengülő zloty árfolyamának alátámasztására. Ma a zloty árfolyama nagyjából 11 százalékkal volt az augusztus végi szint alatt.
Makro / Külgazdaság Újabb londoni vélemény a magyar kamatemelésről 
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 15:04
Az HSBS elemzői szerint a magyar jegybank keddi szóbeli intervenciója valószínűleg az "utolsó kísérlet volt" a piaci hangulat befolyásolására a kamatemelés előtt. A bankcsoport londoni elemzőrészlegének közgazdászai felidézték az MNB monetáris tanácsa által e héten kiadott közleményt, amely szerint ha az európai piaci kockázatkerülés tovább erősödik, szükségessé válhat a monetáris kondíciók fokozatos szigorítása.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG