<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Keleti József
Vállalat Összekapták magukat a magyarok? Nagy változás jött a cégvilágban
Privátbankár.hu | 2018. január 2. 11:04
Drasztikusan megcsappant a cégtörlések száma 2017-ben, éves szinten 15,3 százalékkal került lejjebb, miközben a cégalapítások száma 1,8 százalékkal növekedett – derül ki a Bisnode cégcsoport év végi elemzéséből. A pozitív trendek ellenére azonban – néhány iparág kivételével - újabb 1,22 százalékkal csökkent a működő cégek száma Magyarországon.
KKV Megmenekült az építőipar? Rengeteg új céget hoznak létre
Privátbankár.hu | 2016. november 10. 11:02
Szeptember végéig több mint 19 ezer új vállalkozás indult Magyarországon, de ez még mindig nem elég.
KKV Nem aludt ki a tisztítótűz, hullanak a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2016. január 10. 16:18
Az elmúlt néhány évben folyamatosan csökkent a cégek száma a magyar gazdaságban. A csökkenő trendnek nem tett jót sem az új cégek számának 16 százalékos visszaesése, sem a cégmegszűnések számának 20 százalék feletti emelkedése. Ezek a tényezők vezettek a működő társas vállalkozások számának újabb csökkenéséhez is. Miért nem akarnak a magyarok céget alapítani? Hoz-e változást az idei év?
KKV A vasárnapi boltbezárás számokban: több százezer dolgozót érinthet
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 15:51
Nagyon nem tűnik szerencsésnek a vasárnapi zárva tartás bevezetése, egy egyébként is nehezebb helyzetben lévő szektort terhelnek tovább. Több mint 226 ezer ember érintene, ugyanis ennyi alkalmazott dolgozik 3 vagy annál több főt foglalkoztató kiskereskedelmi vállalkozásnál.
KKV Éttermet nyitnál? Elképesztően bátor vagy!
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 09:53
2014 negyedévében hosszú évek óta először a szálláshely szolgáltatás és vendéglátás iparág bedőlési aránya meghaladta az eddig listavezető építőiparét - ma a vendéglátás az egyik legkockázatosabb szektor Magyarországon.
KKV Milyen céggel üzletel? Jobb, ha mindenre alaposan felkészül
Privátbankár.hu | 2013. október 30. 18:00
Javulóban a számlafizetési fegyelem, mivel mind a fizetési határidők, mind pedig a fizetési késedelmek csökkentek 2013 harmadik negyedévében, áll a Bisnode döntéstámogató üzleti információszolgáltató elemzésében. A működő cégek száma elkezdett csökkenni.
KKV Mégsem jó üzlet a dohánybiznisz? Panaszkodnak a nagykereskedők
Privátbankár.hu | 2013. május 9. 09:57
A Bisnode csoport áttekintette az ágazat motorját jelentő dohányáru-nagykereskedők piacát. Kiderült, hogy bár az árbevétel növekedett az elmúlt években, az ezzel főtevékenységként foglalkozó társaságok eredménye évek óta negatív tendenciát mutat, sőt az érintett cégeknél közel 20 százalékkal csökkent az átlagos létszám. A területi megoszlást nézve Budapestre, Pest megyére koncentrálódott a dohánykereskedelem.
KKV Már nagyon várják a jobb időket a hazai cégek
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 14:00
A cégek optimistábbak, pedig a bedőlési arány emelkedett az elmúlt egy évben. Hiába a rezsicsökkentés, a lakosság alig fogyaszt így is.
Makro / Külgazdaság Egyre több nagykereskedelmi cég dől be
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 10:49
A nagykereskedelem iparágban a csőd-, a felszámolási és a végelszámolási eljárások száma is nagymértékben emelkedett.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG