Kínai jegybank
Makro / Külgazdaság Nem változtatott az alapkamaton a kínai jegybank 
Privátbankár.hu | 2023. november 20. 13:33
A kínai központi bank 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével.
Makro / Külgazdaság Jó sok pénzt szórt ki a kínai jegybank 
Privátbankár.hu | 2023. február 15. 07:56
A kínai jegybank (PBOC) szerdán 499 milliárd jüannal (73,2 milliárd dollár) növelte a pénzügyi rendszer likviditását hitelprogram (MLF) keretében.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mikor emelne kamatot Kína 
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 14:16
A várakozások szerint a kínai jegybank még legalább másfél évig nem emel kamatot.
Részvény / Deviza / Áru Úttörő becsületszavunkra: nem csinálunk ilyet többet! 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 13. 15:35
A kínai jegybank közölte: esze ágában sincs tovább gyengíteni a jüant. Miért, ha tervezné, azt előre elárulná?
Részvény / Deviza / Áru Azt pletykálják, belenyúlt a kereskedésbe a kínai jegybank 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 12. 12:18
Devizapiaci kereskedők szerint a kínai jegybank beavatkozott a devizapon.
Makro / Külgazdaság Lépett a kínai jegybank: megvágják az alapkamatot 
Privátbankár.hu | 2015. május 10. 13:13
A kínai központi bank 25 bázisponttal 5,10 százalékra csökkentette az alapkamatot a gazdaság élénkítése céljából. Az intézkedés hétfőtől lép életbe
Makro / Külgazdaság Kína kurblizza a gazdaságát, ez idáig is elérhet 
Privátbankár.hu | 2015. február 28. 13:01
A kínai jegybank ismét kamatot csökkentett, lehet, hogy az idén még egy sorozatnyi hasonló lépés következik. Mindenáron javítani szeretnék a gazdasági növekedést, ami áttételesen Magyarországig is elérhet.
Deviza / Áru Kínai bejelentés és az EKB fagyasztják a piacokat  
Privátbankár.hu | 2013. február 7. 10:46
Szinte mozdulatlanná dermedtek a tőzsdék, a nyersanyag, és devizapiacok az európai nyitásban. Mindenki azt várja, mit mond az EKB elnöke az euró erősödéséről. Közben emésztik az éjjeli kínai bejelentést.
Pénzügyi szektor Apu, mi az az alapkamat? 
Borbély Péter | 2012. október 30. 06:20
Mindennapi híreink része lett az alapkamat fogalma, viszont általában elég keveset tudunk róla. Azt például igen, hogy a magyar politikai csatározások egyik célpontja és a jegybankkal kapcsolatos, de azt már kevésbé, hogy a fogalom országonként is mást takar, és azt sem, hogy a magyar alapkamat rendszere elég fiatal. Tévhitek és tények az alapkamatról a Privátbankár sorozatában.
Makro / Külgazdaság Csökkenő kamatok, zuhanó euró - oltják a tüzet a jegybankok  
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 15:31
Kamatot csökkentett az EKB, az elvárt hírre zuhanni kezdett az euró. Nem sokkal korábban váratlan kamatcsökkentést jelentett be Kína és várhatóan Dél-Korea is csatlakozik a könnyítőkhöz. A brit jegybank ugyan nem vágott kamatot, de felpörgeti a pénznyomdát. A piacok először most is örülnek a híreknek, viszont az általános jegybanki akciók oka, hogy egyre kilátástalanabb a válság.
Makro / Külgazdaság Újabb váratlan kamatvágás volt Kínában 
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 13:33
Váratlanul kamatot csökkentett Kína. Az ország központi bankja 31 bázisponttal csökkentette a betéti és hitelkamatokat. Utoljára csaknem pont egy hónappal ezelőtt volt kamatvágás Kínában, akkor az irányadó rátát vágták meg.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban köhög a csodatévő kínai nagybácsi 
Borbély Péter | 2012. június 10. 11:39
A vártnál gyorsabban hűl a kínai gazdaság, legalábbis erre utalnak a hétvégén közzétett adatok. A múlt heti kamatvágás már előre jelezte, hogy a kínai vezetés a szokatlan lépéssel venné elejét a túl gyors földetérésnek. A piacokon a jövő héten a spanyol kártya mellett ismét aduként szerepelhetnek a kínai lapok, amelyek egyelőre nem biztatnak sok jóval. A válság elmúlt éveiben gyakorlatilag Kína volt az „utolsó mentsvár”, ez azonban a válságok miatt veszélybe kerülhet.
Pénzügyi szektor Döntött a kínai jegybank, maradnak a pénzkötegek  
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 13:19
A kínai valuta világgazdasági szerepének növekedése ellenére sem várható rövid távon nagyobb címletű bankjegyek kibocsátása Kínában. A központi bank kormányzóhelyettese elmondta, hogy az 500 vagy 1000 jüanos bankjegyek nyomása nem szerepel a központi bank tervei közt.
Pénzügyi szektor Kínai rakétára ülhetnek a tőzsdék  
Privátbankár.hu | 2012. február 19. 13:41
A kínai központi bank újabb 50 bázisponttal csökkenti a kereskedelmi bankok kötelező tartalékolását, 21 százalékról 20,5 százalékra. Ezzel több pénzük marad a bankoknak a hitelezésre, ami élénkítheti a növekedést. A kötelező tartalékolás csökkentését a gazdaság lassulása tette szükségessé, lehetőségét pedig az infláció mérséklődése teremtette meg.
Deviza / Áru Még mindig Athén bénítja a piacokat 
Borbély Péter | 2012. február 7. 11:31
Gyengülnek az európai tőzsdék, folytatva az ázsiai irányt és nyomás alatt maradtak a nyersanyagok is. A forint viszont meglepően jól tartja magát és a BÉT mozgása is teljesen megfelel a nemzetközi iránynak. A befektetők továbbra is szinte kizárólag a görög fejleményeket figyelik. Hajnalban ugyanakkor két meglepetés is volt az ázsiai – csendes-óceáni térségből, ezek sem dobták fel a hangulatot.
Makro / Külgazdaság Nagyobb szavazati jogot kérhet Kína az IMF-ben a segítségért cserébe 
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 11:47
Az eddiginél nagyobb súlyt kaphat Kína a Nemzetközi Valutaalapon belül, a szavazati kvótája emelésén keresztül. Lapértesülés szerint legalábbis ehhez kötné a pénzügyi támogatás emelését az ázsiai ország. Kína továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a nemzetközi szervezeteken keresztül támogassa az európai országokat, nem ad pénzt közvetlenül.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG