Nemzetközi bíróság
Nemzetközi A Nemzetközi Bíróság szerint Izrael telepes politikája sérti a nemzetközi jogot 
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 17:40
A Nemzetközi Bíróság (ICJ) pénteken kihirdetett véleménye szerint Izrael telepes politikája és a természeti erőforrások felhasználása a megszállt palesztin területeken sérti a nemzetközi jogot, Izraelnek jóvátételt kell fizetnie a palesztinoknak a megszállás által okozott károkért.
Nemzetközi Nagyobb a füstje, mint a lángja? Az Izraelt népirtással vádoló országok hágai pere 
Bózsó Péter | 2024. június 20. 05:43
Legutóbb Spanyolország jelentette be a perhez való csatlakozási szándékát, de valójában csak kevesebb ország nyújtott be ilyen kérelmet.
Nemzetközi Egyre nagyobb pofonokat kap Netanjahu 
Káncz Csaba | 2024. május 29. 09:39
Az EU fontolóra veszi az Izraellel kötött társulási szerződés felmondását. Ezzel párhuzamosan Németország és Franciaország már bejelentette, hogy támogatják a Nemzetközi Büntetőbíróságot, ha az kiadja a letartóztatási parancsot az izraeli miniszterelnök és védelmi minisztere ellen. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Döntött a Nemzetközi Bíróság a rafahi offenzíváról 
Privátbankár.hu | 2024. május 24. 17:28
A Dél-afrikai Köztársaság keresete nyomán a Nemzetközi Bíróság kimondta: Izraelnek le kell állítania a rafahi katonai műveletet, és ki kell vonulnia a területről. Bár a döntés jogilag kötelező erejű, az ENSZ égisze alatt működő plénumnak nincs eszköze arra, hogy a döntést végre is hajtassa.
Makro / Külgazdaság Egymásnak feszült Oroszország és Örményország 
Privátbankár.hu | 2023. október 3. 17:33
Az örmény parlament kedden megszavazta az ország csatlakozását a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC). A szervezet márciusban elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök és Marija Lvova-Belova orosz gyermekjogi ombudsman ellen, mert a gyanú szerint szerepük volt gyerekek elhurcolásához Ukrajnából. Dmitrij Peszkov szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság egy olyan struktúra, amelynek döntései Oroszország számára „törvénytelenek és semmisek”.
Makro / Külgazdaság A brazil elnök futni hagyná Putyint 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 10. 12:59
Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök meghívta hazájába az orosz elnököt. Csakhogy Brazília aláírta azt a megállapodást, mely szerint ha nemzetközi elfogatóparancs által sújtott személy érkezik, akkor őt le kell tartóztatni. Vlagyimir Putyin ellen pedig kiadott ilyet a Nemzetközi Büntetőbíróság.
Makro / Külgazdaság Igenis le kéne tartóztatni hazánkban Putyint - cáfolja Gulyás Gergelyt a szakértő 
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 10:48
Érvényben van Magyarországon a statútum, amely Gulyás Gergely szerint nem, hazánk tehát jogot sértene azzal, ha futni hagyná Putyint.
Makro / Külgazdaság Németországban is elítélhetnek orosz háborús bűnösöket, Zelenszkij váratlan helyen tűnt fel 
Privátbankár.hu | 2022. június 18. 14:52
Német szervek is vizsgálódnak az Ukrajnában elkövetett háborús bűntények ügyében. A bizonyítékok gyűjtése lassú, de akár német bíróságokon is születhetnek ítéletek. Az ukrán elnök a front közelébe látogatott.
Makro / Külgazdaság Odacsaptak Amerikának a bíróságon - csakhogy semmit sem ért? 
Privátbankár.hu | 2018. október 3. 13:48
Nekiment Trump szankcióinak a hágai bíróság, csakhogy ez önmagában nem sok mindent jelent.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG