Női vezetők
Makro / Külgazdaság A nap képe: ilyen csinos miniszterelnöknőt már rég látott a világ
Wéber Balázs | 2019. december 10. 10:15
Tegnap füstöltek a szervereink Sanna Marin kinevezésének hírére, ezért most röviden be is mutatjuk a világ legfiatalabb miniszterelnökét.
Makro / Külgazdaság A nap képe: ez a szemtelenül fiatal nő egy országot fog vezetni
Privátbankár.hu | 2019. december 9. 10:20
Úgy hívják, hogy Sanna Marin.
Makro / Külgazdaság Mától élesben működik a cégek női kvótája Kaliforniában
Privátbankár.hu | 2018. október 1. 13:45
Ennek értelmében legalább egy női igazgatót kötelező foglalkoztatni azoknak a nyilvánosan működő részvénytársaságoknak, melyek központja a nyugati parti államban van.
Karrier Le vagyunk maradva – mikor lesznek egyenjogúak a nők Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 08:01
Ugyan szép lassan stabilizálódik a nők helyzete a cégvilágban, hiszen a női cégvezetők tartják a pozíciójukat a piacon, ám a jelenleg működő hazai vállalkozásokban a női cégjegyzésre jogosultak egyharmados aránya gyakorlatilag alig változott 2013 óta. Sőt, tavaly kismértékű korrekció zajlott a megelőző két év felfutása után. Kicsiben inkább otthon vannak a szebb nem képviselői, mint egy nagyvállalat vezetésében, de ezzel együtt mindenhol fel-felbukkanhatnak a női főnökök, állítja az Opten.
Karrier Kiderült, hol dirigálnak a legkevesebbet a nők
Privátbankár.hu | 2017. július 25. 12:35
Továbbra is rendkívül alacsony a női felsővezetők aránya a hazai vállalkozásoknál és bizonyos ágazatokban.
Karrier Hatékonyabbak a női cégvezetők - de akkor miért vannak egyre kevesebben?
Privátbankár.hu | 2015. október 17. 11:20
Az elmúlt öt évben csökkent azoknak a gazdasági társaságoknak az aránya, amelyekben a nők is tulajdonosi vagy aláíró szerepet kaptak. Annak ellenére, hogy a statisztikák szerint a hölgyekhez is kötődő cégek megbízhatóbbak, visszaszorulóban van a nők szerepe a cégvilágban.
Karrier Tudja, ki a legbefolyásosabb nő Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2015. április 1. 11:46
A legbefolyásosabb nőket rangsorolja a Forbes négy különböző kategóriában. Az üzleti szférában az OTP volt ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella lett az első, aki jelenleg médiabirodalmat vezet. A médiakategóriában az RTL-es Vidus Gabriella lett az első, a kultúra területén pedig a színész-rendező, Eszenyi Enikő. A magyar közélet legbefolyásosabb asszonya a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó.
Karrier Nők a főnöki székben: kiderült, milyenek vezetőként
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 17:44
A női vezetők etikusabb döntéseket hoznak és kevesebb kockázatot vállalnak egy felmérés szerint, amely a cégek pénzügyi vezetőinek neme, az igazgatótanács nemi összetétele és vállalatok adócsalásról gyűjtött, 1991-2011 közötti adatainak összehasonlításán alapult.
Karrier Törik az üvegplafon: egyre több nő ül a főnöki fotelben
Privátbankár.hu | 2015. január 12. 17:34
Az elmúlt húsz évben megnőtt a felső- és középvezetői állásokban dolgozó nők száma - tájékoztatott a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO).
KKV Ebben leelőztük a régiót - miért jó ha nők is vannak a vezetőségben?
Privátbankár.hu | 2014. március 8. 07:30
A régió országai közül Magyarországon vannak a legnagyobb arányban a női vezetők: a cégtulajdonosoknak például közel 40 százaléka – derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő üzleti információszolgáltató elemzéséből. A nők leginkább Hajdú-Bihar megyében alakítanak cégeket.
Friss
hírlevél