<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Norvég Állami Nyugdíjalap
Részvény / Deviza / Áru Jön a norvég veszedelem, a vártnál gyengébb lett a Telekom
Eidenpenz József | 2020. május 14. 11:46
Ma is rossz a hangulat az európai tőzsdéken, amihez hozzájárulhatott az EKB borúlátó figyelmeztetése, de egy norvég hír is. A világ legnagyobb intézményi befektetője óriási mennyiségű értékpapír kiszórását tervezi, ami komoly nyomás alá helyezheti az árfolyamokat. A BUX index is süllyed, az OTP húzza le. A várnál kissé gyengébb a Telekom jelentése, de nem változtattak az idei prognózison.
Állampapír / Kötvény Nagyot kaszált a nyugdíjalap, mielőtt kiszórják a magyar kötvényeket
Privátbankár.hu | 2019. május 5. 13:13
Rekordszintű profitot termeltek a norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapjának befektetései az első negyedévben.
Állampapír / Kötvény Rengeteg magyar kötvényt szórnak ki a világ egyik legnagyobb nyugdíjalapjából
Privátbankár.hu | 2019. április 7. 14:17
Átalakítják a norvég állami nyugdíjalap portfólióját.
Makro / Külgazdaság A Nap Száma: fogadjunk, hogy te is szívesen lennél itt nyugdíjas!
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 19. 17:05
Elképesztő mennyiségű pénz gyűlt össze a világ egyik legnagyobb nyugdíjalapban.
Részvény / Deviza / Áru A sajtónak ítélt a norvég Molok ügyében az Alkotmánybíróság
Privátbankár.hu | 2015. január 28. 10:03
Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek találta és megsemmisítette a Fővárosi Bíróság egyik ítéletét, amely egyezően az MNB határozatával kimondta, hogy a Napi.hu és a Napi Gazdaság piacbefolyásolást követett el 2013. október 16-án egy norvég tulajdonú Mol-részvénycsomagra vonatkozó cikk közzétételével.
Befalap Lassan itt a negatív reálkamat, de pont ez lehetett a cél – interjú
Eidenpenz József | 2014. április 15. 06:09
Várhatóan sokáig marad az alacsony kamatszint, de ez a jegybankot nem zavarja, ahogy a gyenge forint sem. Gazdasági növekedés lesz, de valószínűleg nem túl magas, jól érezhető a szereplők bizalmatlansága. A nemzetközi részvénypiac nem alulértékelt, de nem is lufi – mondja Szabó László, az Év Alapkezelőjének elnöke.
Befalap A Concorde Alapkezelő felkerült a norvég vagyonalap listájára
Eidenpenz József | 2014. április 2. 10:01
Az idén tovább nőhet és az 5000 milliárdot is elérheti a hazai befektetési alapokban levő tőke nagysága – mondták el a Concorde Alapkezelőnél. A cég egy átvilágítás után felkerült a norvég állami vagyonalap kezelőinek listájára, ami jó referencia lesz másutt is.
Részvény / Deviza / Áru Két részvény szakadt egy napon: mit vizsgál az MNB?
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 17:12
Piacfelügyeleti vizsgálatokat indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) annak kivizsgálására, hogy a Mol és a Richter tőzsdei társaságokat érintő, az elmúlt napokban nyilvánosan közzétett információk kapcsán megvalósult-e a törvény által tiltott piacbefolyásolás.
Részvény / Deviza / Áru Egy cikk intézte el a Molt - a társaság szerint csak spekuláció
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 14:07
A Mol spekulációnak tartja a Napi Gazdaság szerdai cikkét, amely szerint a norvég állami alap etikai okokból mérlegelheti Mol-részvényeinek eladását. A cikk közlése után 6 százalékot esett a Mol-részvények ára.
Részvény / Deviza / Áru OTP-t és Magyar Telekomot is vettek nyugdíjasaiknak a gazdag norvégok
Eidenpenz József | 2013. március 12. 06:09
A gigászi méretű, 666 milliárd dolláros norvég állami nyugdíjalap tavaly enyhén csökkentette a magyar értékpapírok mennyiségét. Ezen belül túladott a magyar kötvényeinek kétharmadán, növelte viszont az OTP és Magyar Telekom-részvénycsomagjait. Fennállásának eddigi második legjobb évében 13,4 százalék volt a hozama.
Állampapír / Kötvény Norvégia is támogathatja Magyarországot
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 16:03
Norvégia kész hatalmas vagyonából közvetlenül is államkötvényeket vásárolni egyes nehéz helyzetbe került európai országoktól, legyen szó euróövezethez tartozókról, vagy azon kívüliekről. A skandináv ország egyelőre nem tervezi bevezetni az eurót. Minderről a norvég pénzügyminiszter beszélt az alapblognak adott interjúban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG