NPL
Pénzügyi szektor Nem is egy rossz bank ez? Mindjárt viszik a nem teljesítő hiteleket
Gáspár András | 2015. szeptember 4. 17:38
Heteken belül megkezdődhet a rossz hitelek megvásárlása a magyar bankoktól, a MARK Zrt. a nemzetközi szervezetek utolsó kétségeit próbálja eloszlatni. Kandrács Csaba, a MARK Zrt. elnök-vezérigazgatója az 53. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadást az eszközkezelő születéséről, működéséről és arról, milyen eredményeket várnak tőle.
Pénzügyi szektor Egyetlen befektető meg tudná szerezni az összes magyarországi bedőlt lakáshitelt
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 16:45
A nem teljesítő hitelek iránt már régiónkban érdeklődnek az erre specializált intézmények. Ezek egy-egy befektetése akkora, hogy akár teljes hazai nem teljesítő jelzáloghitel-piacot megvehetné egy-egy szereplőjük. A hazai piacról ugyanakkor bankok vonulhatnak ki, ezek jó állományai is vevőt keresnek.
Pénzügyi szektor Súlyos veszteség a magyar bankoknál - egyre nehezebben törlesztünk
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 13:44
2012 decemberében a vállalatok és a háztartások hitelállománya is gyorsabban csökkent, miközben a lakosság körében nőtt a késedelembe eső adósok száma. A bankszektor 2012-ben is súlyos veszteséget termelt, a szövetkezeti hitelintézetek azonban nyereségesek voltak - közölte a PSZÁF.
Pénzügyi szektor A 22-es csapdájába kerültek a bankok
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 11:35
A bankok helyzete 2012-ben összességében tovább romlott a korábbi évhez képest: közel 10 százalékkal csökkent a bruttó hitelállomány, amelyen belül viszont megnőtt a rossz hitelek aránya. Növekedtek a bankokat sújtó közterhek, folytatódott a külföldi forráskiáramlás, tovább romlott a jövedelmezőség. Az idei év végére a rossz vállalati hitelek aránya akár a 25 százalékos szintet is megközelítheti.
Pénzügyi szektor Romlik a régió bankjainak nyereségessége
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 14:28
A közép-kelet-európai bankszektor megfelelően van tőkésítve, a tőkemutatók itt lényegesen jobbak, mint Nyugat-Európában, a külső finanszírozási igény limitált; gyengesége ugyanakkor a jelentős devizaalapú és magas nem-teljesítő hitelállomány, s az ennek következtében nagy mértékű tartalékképzés, ami rontja a nyereségességet a KPMG régiós kutatása szerint.
Friss
hírlevél