őssejt
Tudomány-technika Visszatérhet a Földre az ősmamut, de dodó is itt totyoghat újra 
Kormos Olga | 2023. április 16. 18:40
Durván hangzik, hogy egyszer még újra ősmamutok járhatnak a Földön, de nem is olyan kicsi ennek az esélye, mint gondolnánk. Pár éve egy olyan mamutprojekt zajlik, amivel nem csak ez valósulhat meg, de az állatok kihalását is meg lehetne előzni.
Makro / Külgazdaság Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét? 
Balkó Rita | 2018. február 19. 20:20
A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.
Karrier Durva őssejtbiznisz: elítélték Fásy Ádámot  
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 15:03
A vád szerint egy ukrán tudós módszerei alapján magyar és ukrán orvosok engedély nélkül nyújtottak őssejtkezelést gyógyíthatatlan betegeknek, több millió forintért.
Közérdekű Ez talán még a nyugdíjnál is fontosabb? 
Veres Patrik | 2016. július 19. 20:01
Ugyan mára megannyi lehetőségünk van arra, hogy hosszútávon gondoskodjunk magukról, tudjuk nagyon jól, hogy leginkább az egészségünkbe érdemes fektetni. Ennek egyik legjobb módja, ha felkészülünk a megbetegedésekre, ebben pedig a már-már misztikusnak tűnő őssejtek tárolása lehet a segítségünkre. Dr. Káli Gáborral, a CryoSave őssejtmegőrző igazgatójával beszélgettünk arról, milyen lehetőségei vannak a magyaroknak.
Vásárló Kitört a spermaháború 
Privátbankár.hu | 2015. június 28. 12:04
A KRIO Intézet szerint az ÁNTSZ tudtával hoztak be hímivarsejt-mintákat, mivel a hazai "felhozatal" nem elégséges a magyar igények kielégítésére, ráadásul az EU is engedélyezte a határok nélküli mintakereskedelmet. A dán mintákban olyan hiba van, amit az itthoni szűrések nem is vizsgálnak.
KKV Az őssejtbank 12 ígérete, amire nem volt bizonyíték 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 29. 11:40
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a szlovákiai székhelyű Cord Blood Center s.r.o. és magyarországi fióktelepe megtévesztette a fogyasztókat az őssejtbanki tevékenységét népszerűsítő hirdetéseivel, ezért a hivatal 7 millió forintra bírságolta a vállalkozást.
Személyes pénzügyek Egyre nagyobb divat az őssejttárolás 
Privátbankár.hu | 2014. július 26. 09:15
Az OTP Egészségpénztár tagjai évről évre tíz százalékkal többet költenek várandóssággal és gyermekápolással kapcsolatos termékekre, szolgáltatásokra, ezen belül az utóbbi években különösen az őssejttárolásra fordított összeg aránya emelkedett.
Személyes pénzügyek Mire jó az egészségpénztári tagság?  
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 13:12
Hiába a válság, egyre többen áldoznak egészségpénztári tagságra - a jobban tervezhető és drágább egészségügyi ellátásokra kiváló megoldást jelenthetnek ezek a kasszák. Egyre nagyobb az igény az újabb ellátások olcsóbbá tétele iránt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG