<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Perzsa-öböl
Makro / Külgazdaság Kis lépés a szaúdiaknak, nagy lépés az arab világnak
Káncz Csaba | 2021. január 6. 17:34
Rijád lépése része annak a PR-offenzívának, amellyel el akarja nyerni Biden és a demokrata törvényhozók jóindulatát. A 40 éve létrehozott Perzsa-Öböl Menti Együttműködési Tanács országai eddig még katonai képességeiket sem tudták összehangolni. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nyugati világ is sokat veszíthet, ha nem lesz béke Iránnal
Király Béla | 2020. január 13. 06:10
A mostani, 70 dollár körüli szintről akár 100 dollárig is drágulhat az olaj ára, ha fokozódik a feszültség az Egyesült Államok és Irán között. Már csak azért is, mert a szakértők szerint Teherán képes lehet bizonyos ideig arra, hogy blokkolja az olaj szállítását. Ez pedig nagyon komoly áremelkedéssel járna a hazai benzinkutakon. De nem csak emiatt fájna mindenkinek egy elhúzódó válság.
Makro / Külgazdaság Kataron a világ szeme: a történelmi olajmegállapodás is összeomolhat?
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 14:10
Nagyon régen látott ekkora konfliktust a Perzsa-öböl, mint amibe most Szaúd-Arábia hajszolta a térséget. Nem kizárt, hogy Katar izolálása akár fegyveres konfliktushoz is vezethet, azonban egyelőre még óvatosak a felek. Mindenkinek vannak még kijátszatlan lapjai, de az igazi kérdés az, mennyire szánták el magukat a szaúdiak Katar megregulázására.
Makro / Külgazdaság Irán amerikai hadihajót provokált: figyelmeztető lövéseket kapott
Fellegi Tamás | 2017. január 10. 06:06
A Hormuzi-szorosnál, ahol szűk területen haladnak át a Perzsa-öbölbe tartó hajók, négy iráni támadóhajó nagy sebességgel közeledett az amerikai rombolóhoz, és akkor sem lassítottak, amikor rádión megkérték erre őket. Ezek után következtek a figyelmeztető lövések. Donald Trump a továbbiakban éles lövéseket sem zár ki.
Deviza / Áru Újabb iráni fenyegetés miatt drágult jelentősen a kőolaj
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 16:53
Tegnap még csak átlépte a 100 dollárt a kőolaj ára, délutánra viszont látványos erősödésbe kapcsolt és csaknem elérte a 104 dolláros árat. A háttérben a dollár gyengülése és az újabb iráni katonai fenyegetés áll.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló