<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Welt am Sonntag
Makro / Külgazdaság Az IMF megtizedelné a magánemberek megtakarításait?
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 08:33
Lapértesülések szerint a szervezet az euróövezeti válság megoldására dolgozta ki javaslatát.
Pénzügyi szektor Német pénzügyminiszter: fizetésképtelen a két legnagyobb ciprusi bank
Privátbankár.hu | 2013. március 24. 15:24
Ciprus csak akkor kaphat segítséget az euróövezettől, ha a támogatás révén megszünteti a bankválság okait - mondta a német pénzügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.
Makro / Külgazdaság Szigorú szülő lesz az EU: nincs több önálló hitelfelvétel?
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 14:38
Az önálló hitelfelvétel megtiltását irányozza elő az euróövezeti tagállamok számára négy uniós intézmény közös terve, amely a teljes körű költségvetési unió megteremtését célozza - írta a Der Spiegel című német hetilap. A terv szerint a közös pénzt használó uniós tagországok kormányai szabadon rendelkezhetnének a költségvetési bevételek felett, de hitelt csak a közösség engedélyével és csak közös euróövezeti kötvények révén vehetnének fel.
Makro / Külgazdaság Átalakuló EU: június végére elkészülnek a reformtervek
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 08:28
Az Európai Unió működését alapvetően átalakító reformokat tartalmazó tervet készítenek a június végi uniós csúcsra az uniós alapintézmények vezetői - írta a Welt am Sonntag című német lap. A reformok többek között közös pénzügy-, adó-, kül-, és biztonságpolitikát irányoznak elő.
Makro / Külgazdaság Soros György megint oltja a németeket
Privátbankár.hu | 2012. április 15. 16:05
Németországnak többet kellene tennie az euróövezet megtartásáért Soros György szerint. A magyar származású üzletember a Welt am Sonntag című német lapnak azt mondta, hogy a takarékosság és az árstabilitás Németországban jól működött, a mostani körülmények közepette azonban Európára bajt hoz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG