TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az ígért 200 ezer ember helyett idén márciusban közel 230 ezeren dolgoztak a téli közfoglalkoztatásban.

A Magyar Nemzet a belügyminisztérium tájékoztatása alapján azt írta, március harmadik hetében az egyidejűleg közfoglalkoztatottak létszáma 228 075 volt, ami 15 százalékkal haladja meg a korábban vállalt kötelezettséget.

Emlékeztetnek arra, hogy a kabinet határozatban rögzítette: 2013. november 1-től 2014. április 30-ig 200 ezer ember egyidejű közfoglalkoztatásának és 100 ezer személy képzésének kereteit kel megteremteni.

A tárcánál elmondták, hogy a képzésekbe bevont létszám jelenleg 98 885, az oktatást elkezdők 2 százaléka ugyanis félbehagyta tanulmányait.

A cikk szerint a téli közfoglalkoztatást 75 százalékban az önkormányzatok végezték, csaknem 150 ezer személy foglalkoztatásáról gondoskodtak. Az érintettek 16 százalékát országos közfoglalkoztatók alkalmazták.

Mi a feladata egy közmunkásnak?

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság, illetve a vízgazdálkodási társulatok csaknem 12 ezer embernek adtak feladatot, náluk a közmunkások fő feladata a cserjeirtás, nádkaszálás, a vízfolyások medrének tisztítása, a műemlékek jégmentesítése, medrek hótalanítása és jégtelenítése, valamint az ár- és belvízvédelmi műtárgyak karbantartása volt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csaknem kétezer embert foglakoztatott, itt a hóeltakarítás, a burkolaton kívüli területek takarítása, burkolatok tisztán tartása volt a feladat.

A cikk megemlíti, májusban kiszélesedik a közfoglalkoztatás: indulnak az értékteremtő startmunka mintaprogramok.

Átmeneti megoldás a közmunka?

Gabler Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője korábban úgy nyilatkozott, kedvező, hogy egy év alatt három százalékponttal 8,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, ugyanakkor hozzátette, hogy a javulás jelentős részét a közmunkaprogramok magyarázzák.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash elemzője szerint a közmunkaprogram csak átmeneti, nem valódi, hosszú távú megoldás, és kérdés, hogy a közfoglalkoztatottak később át tudnak-e kerülni a versenyszférába. Részletek >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Orbán Viktor kinevezte az országos kórház-főigazgatót
Privátbankár.hu | 2020. november 19. 08:07
Több mint öt éven át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja az új országos kórház-főigazgató.
Karrier Újabb poszton követi apját a fideszes Koncz Zsófia
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 07:30
A jövőben a fenntartható fejlődéssel is foglalkoznia kell.
Karrier Megszólalt egy szakszervezet: digitális oktatást szeretnének
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 30. 17:22
A koronavírus-járványra tekintettel különleges (digitális) oktatási rendszer bevezetését kéri a közoktatásban a kormánytól a Liga Szakszervezetek elnöksége.
Karrier Megvan, ki lesz az új magyar kémfőnök
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 07:57
Czukor József október 31-én távozik az Információs Hivatal éléről.
Karrier Hogyan omoljunk össze konstruktívan?
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 18:45
A pandémia alatt sokkal nagyobb szakítópróbának van kitéve az idegrendszerünk, mint amihez a normális körülmények között hozzászoktunk. Egyre többször akadunk ki, aminek nemcsak mi isszuk meg a levét a forró fejjel hozott döntéseink miatt, de akár szeretteink is, hiszen sokszor rajtuk csattan az ostor. Lehet azonban az összeomlást úgy is csinálni, hogy ne fájjon annyira, sőt, még épülni is tudjunk belőle.
Karrier A kijárási korlátozások jelentősen befolyásolták a lelki egészséget
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 16:48
A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Egy reprezentatív felmérés szerint azokban az államokban volt a legerősebb hatás, amelyekben a járványhelyzet a legsúlyosabb volt – derül ki 6 európai országban készített 6000 online interjú eredményéből, melyet idén szeptemberben végeztek, hogy az 1992 óta minden évben október 10-én ünnepelt Lelki Egészség Világnapja alkalmából az eredményeket meg tudják osztani a nagyközönséggel.
Karrier Megvan az EBRD új elnöke
MTI | 2020. október 8. 17:13
A részvényes országok és szervezetek képviselői francia elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére. Ő az első nő az EBRD élén. 
Karrier A Fidesz már keresi Áder János utódját
Privátbankár.hu | 2020. október 8. 08:29
2022-ben lejár Áder János jelenlegi köztársasági elnök mandátuma, több név már most előkerült.
Karrier Új vezére van a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek
MTI | 2020. október 1. 19:06
A posztra Fedák Istvánt nevezték ki. 
Karrier Home office: sokkal többet számít, hogyan öltözünk fel, mint gondolnánk
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 27. 06:07
A mackóalsó-kinyúlt póló szett lehet, hogy kényelmesebb, de a kutatások azt mutatják, sokkal eredményesebben dolgozunk távmunkában, ha ugyanúgy öltözünk fel hozzá, ahogy a bejárós munka idején szoktunk.
Friss
hírlevél