<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.

Mi szól e ma még sokak számára talán furcsa fogalom, a munkaerőkölcsönzés mellett? A legfontosabb tényezők: a bérutalás pontossága, bejelentett munkaviszony, hosszú távú munkalehetőség, az ügyintézés során tapasztalt segítségnyújtás. További érvek: a munkába járás támogatása, a szakmai fejlődés lehetősége és "az egyik munka végeztével azonnal kapok másik ajánlatot" opciója.

A válaszadók 76 százaléka nem tapasztalt megkülönböztetést a saját állományhoz képest, 10 százalékuk pedig pozitív megkülönböztetést jelzett. A kutatásban résztvevők több mint kétharmada tisztában volt azzal, hogy a kölcsönzöttek ugyanolyan bérben és béren kívüli juttatásban részesülnek, mint a belsős kollegák – mutatott rá egy friss kutatás, amely a szektor kétharmadát lefedő Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége több piacvezető cég körében végzett.

Több előnnyel is jár a kölcsönzött munkaerő alkalmazása. Fotó: Pixabay
Több előnnyel is jár a kölcsönzött munkaerő alkalmazása. Fotó: Pixabay

„A statisztikai jelentéseket figyelve azt látjuk, hogy folyamatosan mozgó bázisú mind a regisztrált álláskeresők, mind a be nem töltött álláshelyek száma. Aki akar, tud dolgozni, szinte teljes a foglalkoztatás. A reprezentatív kutatás válaszai világosan rámutatnak a munkavállalói részről tapasztalt prioritásokra. Elsődlegesen a versenyképes bér (műszakpótlék, cafeteria), amit az időben, pontosan történő kifizetés követ, harmadikként a dolgozókról való gondoskodás szerepel. Utóbbi egyre hangsúlyosabb szempont középvezetői szinten, hiszen a munkaerő-megtartás egyik legfőbb eszköze, ki mennyire figyel a hozzájuk tartozókra” – foglalta össze tapasztalatait Csizmadia Gábor, az MMOSZ elnöke.

A felmérés szerint a munkaerő-kölcsönzésen keresztül munkát vállalók 66 százaléka, vagyis kétharmada ajánlotta másnak is, hogy ebben a formában dolgozzon.

A válaszadók között fele-fele arányban voltak a nők és a férfiak, életkoruk tekintetében 80 százalékuk aktív munkavállaló, 75 százalékban betanítottak, 20 százalékban szakmunkát végeznek. Negyven százalékuk kevesebb, mint egy éve dolgozik kölcsönzöttként, 30 százalékuk két éven túl.

A válaszadók döntő többségének volt már más munkahelye.

Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG