<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Magyar családi vállalkozásokkal foglalkozott a Forbes konferenciájának első előadása. Kiderült, mi a baj a magyar túrórudival Cserpes szerint, ki a vállalkozó, és hogy még mindig sokszor meglopják a dolgozók a céget.

Magyarországon még csak 25 éve van kultúrája a tulajdonlásnak, ezért nem tudtuk átvenni azokat a technikákat, amelyekkel Nyugaton kezelik a családi vállalkozásokat – mondta Kürti Tamás, a Kürt Zrt. alelnöke a Forbes magazin csütörtöki rendezvényén.

A multik eltolták

„Akkor elmondom, ki a vállalkozó. Nem az, aki BMW-vel jár, fukszos műanyag barátnője  van, hanem akik felelős, érzékeny ember” – idézték Cserpes Isvánt, aki sajtkészítéssel kezdte élelmiszeripari vállalkozását. „A multikra akár haragudhatnék is, de az, hogy ők eltolták, hozzájárult ahhoz, hogy mi magyar vállalkozók a színre léphessünk” – mondta a vállalkozó.

Nem akarom a multikat bántani, vannak nagyon jó termékeik – mondta, majd mégis a multikat kritizálta hosszasan. Ami a túrórudival történt, az szerinte tanulságos: szerinte a lényeget lopták ki az idők során belőle az összetétel megváltoztatásával. Különböző előírások alapján több lépcsőben keményen lerontották a minőségét, amivel olcsóbbá, könnyebben gyárthatóvá tették.

Ebbe nem megy bele Cserpes

A vállalkozó szerint, aki tavaly 263 alkalmazottat foglalkoztatott ez nem normális dolog, ő ebbe nem szeretne belemenni. Nem akar olyan világban élni, ahol azért optimalizálják a termékek összetételét, hogy egy gyár futószalagon láthassa el vele az egész világot. Azt is mondta: az élelmiszeriparban használt aromák függőséget okoznak.

Cserpes egyébként más néven saját túrórudi-változatot készít, reméli, hogy a jövőben jelentős piaci részesedést tud majd vele kiharcolni. De bűncselekménynek nevezte a bankok korábbi hazai hitelezési gyakorlatát is.

Ott ül egy ember, aki kétmillióval tartozik

Klementz Kata, a Loffice közösségi iroda alapítója a Forbes rendezvényén azt mondta: „valóságos romot vettünk”, három régi gyárépületet, majd ezekből irodákat alakítottak ki. A vállalkozó stratupokkal is foglalkozik, az egyik projektje Budapesten és Bécsben vállalkozó nők munkaerő-piaci integrációjával foglalkozik, speciális óvodát biztosítva számukra.

Felmerült, hogy a magyar vállalkozók egyik legnagyobb problémája, hogy gyakran tartoznak nekik, illetve megkárosítják őket. Cserpes István szerint ma is gyakori, hogy az alkalmazottak meglopják a vállalkozót, aminek a gyökerei még a szocializmusban gyökereznek. „Át kéne már verni a társadalmon, hogy vége van a szedd magad-mozgalomnak” – idézett egy másik szakembert.

Klementz Kata szerint még a hallgatóság soraiban is ott ült valaki, aki kétmillió forinttal tartozik a cégnek. Emberek maradunk, de megtettük a szükséges jogi lépéseket – mondta a vállalkozó a Forbes Flow-n.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló