BUX
35 103.39
+2.02%
+696.00
OTP
10 200.00
+0.00%
+0.00
MOL
1 794.00
+5.10%
+87.00
RICHTER
6 970.00
+2.95%
+200.00
MTELEKOM
371.00
+0.27%
+1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2019. október 15. 14:04

Gary Illyes, a Google trendelemzője, rendszeresen megjelenik a médiában. Most sem volt másképp, a 2019-es Pubcon konferencián adott elő, és számos SEO tippet osztott meg a közönséggel.

Fülek alá rejtett tartalom indexelése

Korábban a Google nem látta azokat a tartalmakat, melyeket a weboldal tulajdonosa fülek alá rejtett el valamilyen CSS és JavaScript megoldással. Ma már látja, és fel is használja ezeket a találati listáinak összeállításakor.

Egy fontos különbség, hogy az ezekben található kulcsszavakat a Google nem emeli ki félkövérrel a listán, ellentétben a hagyományos szöveges tartalmakkal. Gary azt is elmondta, hogy a fülek alá rejtett tartalmat csak akkor látja a kereső, ha a felhasználó egy ezekkel összefüggő műveletet végez, például rákattint a fülecskére.

Örökzöld Googlebot

A Googlebot az idei évre már jókora lemaradásban volt technikailag, mivel egy régebbi Chromium motort használt az internet feltérképezéséhez. Ennek mostantól fogva vége, a Googlebot evergreen lett, azaz a jövőben mindig a legújabb Chromiumot használja majd.


Az elavultság legfőbb hátránya ott mutatkozott meg, hogy a bot számos JavaScript tartalom feldolgozását nem tudta elvégezni. A frissítés után viszont több, mint ezer új funkció került beépítésre a kódjába.

Nofollow link attribútum változások

A Google 2019. októberétől már nem direktívaként tekint a weboldal tulajdonosok által használt nofollow attribútumra, hanem csak ajánlásként, és maga dönti el, hogy figyelembe veszi-e. Az új megközelítés fő oka, hogy nagyon elterjedt az ilyen linktulajdonságok felhasználása, s ezeket a hivatkozásokat a kereső robotjai nem követték. Emiatt viszont a fél internetre vakok lettek, így változásokra volt szükség.

Mostantól a Google önmaga dönti el, hogy a link végén lévő weboldal részesül-e SEO előnyökből a linkelés miatt, függetlenül a nofollow-tól. 2020. márciusától pedig az indexelés során sem figyeli a tiltást, így azok a webmesterek, akik eddig nofollow mögé rejtették a beindexeltetni nem kívánt tartalmakat, más megoldást kell választaniuk.

Új linkattribútumok

A Google két új linkattribútumot is bevezetett a nofollow módosítások miatt. Az első a rel=”sponsored”, melyet olyan linkekre kell elhelyezni, ahol a tulajdonos fizetett a megjelenítés miatt. A második a rel=”ugc”, amit a Google a felhasználó által generált tartalomra ajánl, mint például a fórum bejegyzések vagy hozzászólások.

Az új attribútumok használata nem jár keresőoptimalizálási előnnyel, ahogy a nem használatukért sem jár hátrány. Az amerikai keresőcég szóvivője szerint az új változások majd szép lassan elterjednek, ahogy a régi tartalmak kikopnak, és újak jönnek létre.

Google algoritmusfrissítések

Több algoritmusfrissítésen is átesett mostanában a Google kereső, amelyek érintették a találati listák helyezéseit is. A Google megmondóembere, Gary Illyés viszont kiemelte, hogy egyetlen oldal sem kapott büntetést a módosítások során.

Ahol visszaesés volt tapasztalható a SERP helyezések során, ott az azért történhetett, mert a Google talált egy jobb konkurens weboldalt, és előre sorolta azt.

Forrás: http://www.seopont.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: KKV

KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
KKV Jócskán több hitelt adott a CIB a kkv-knak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 15:43
Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában. 
hírlevél