<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Csütörtöki rendezvényünk témája az orosz-ukrán háború, vendégünk Dr. Rácz András Oroszország-szakértő. 

A Privátbankár-Mfor lapcsoport online rendezvénye iránt, amelyre április 28-án 15.30-kor kerül sor, már jelentős az érdeklődés, ugyanakkor természetesen továbbra is várjuk Olvasóink jelentkezését. (Regisztrálni a cikk végén található linken lehet.)

A körülbelül egy órás rendezvényen olyan dolgokról kívánunk szót ejteni, amelyek segítenek megérteni az események mozgatórugóját. Egyben megnézzük a lehetséges forgatókönyveket is.

A tervezett témák: valós veszély az atomháború – ahogy azt hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminiszter jelezte –, vagy csak riogatásról, nyomásgyakorlásról van szó?

Kinek az asztalán van a piros gomb? Melyek Vlagyimir Putyin valós céljai, és mivel lehet őt megállítani? Hibázott-e a Nyugat, és ha igen, mit kellett volna másként csinálnia? Mi a helyzet az ukrán nacionalizmussal? Helyes törekvés-e a NATO bővítése?  

Képes-e Putyin a Nyugat szemével látni a konfliktust, vagy már nem teljesen ura önmagának? És képes-e a Nyugat beleképzelni magát az orosz elnök helyébe? Joggal vádolják-e az orosz hadsereget súlyos háborús bűnök előre kitervelt elkövetésével? Milyen hírforrásoknak hihetünk? És hogyan lehet lezárni a háborút úgy, hogy azzal mindenki ki tudjon egyezni?

Ami pedig a hazai vonatkozásokat illeti:

Milyen veszélyek leselkednek Magyarországra? Lehet-e potenciális célpont hazánk, és reális veszély-e a belesodródás? Meddig lehet még egyensúlyozni Kelet és Nyugat között? Milyen következményei lehetnek a NATO-csapaterősítésnek? És meddig fűtünk még orosz gázzal?

A Klasszis Klub következő vendége: Dr. Rácz András. Fotó: saját közlésA Klasszis Klub következő vendége: Dr. Rácz András. Fotó: saját közlés

Vendégünk, Dr. Rácz András történész a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos munkatársa, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának egyetemi docense. Oktatási-kutatási területe Oroszország kül- , biztonság- és védelempolitikája, Belarusz kül- , biztonság- és védelempolitikája, az ukrajnai konfliktus, a „Befagyott konfliktusok” a  poszt-szovjet térségben, valamint Magyarország kül- és biztonságpolitikája a poszt-szovjet térség felé.

A mintegy egyórásra tervezett, online rendezvény időpontja: 2022. április 28., 15.30. Az eseményen, amelyen Olvasóink is feltehetik kérdéseiket, ingyenes a részvétel, ugyanakkor regisztráció szükséges. Regisztrálni itt lehet >> Minden kedves Olvasónkat szeretettel várjuk!

Regisztráljon most! >>

Korábbi rendezvényeink vendégei voltak:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kína ezért támogatja az óriási ország felvételét a BRICS-be
Káncz Csaba | 2022. augusztus 9. 15:55
Kína számára a BRICS bővítésének célja, hogy enyhítse az amerikai nyomást, miközben akadályozza India mély beágyazódását az amerikai táborba. Argentína számára a BRICS-csatlakozás azonban nem lesz zökkenőmentes folyamat most, amikor gazdasága mélyponton van. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Amerika lefoglalná egy orosz acélmágnás luxusgépét
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:29
Megszületett a bírósági engedély Andrej Skoch magánrepülőjének lefoglalásához.
Makro / Külgazdaság Óriási pofonokat oszt ki az orosz-ukrán háború Európa legnagyobb gazdaságának
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:02
Komoly károkat okoz Németországban a háború, és ez a munkaerőpiacra is begyűrűzhet.
Makro / Külgazdaság Valóban katonai célokra használja Oroszország a most fellövött iráni kémműholdját?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 12:49
Oroszország iráni kémműholdat lőtt fel a világűrbe, amit kezdetben vélhetőleg saját céljaira fog felhasználni az ukrajnai háborúban.
Makro / Külgazdaság Visszatérnek a Boeing "Álomgépei"
Szakonyi Péter | 2022. augusztus 9. 10:44
Holnap, azaz szerdán átveszi az első Boeing 787-es repülőgépet az American Airlines. A Dreamlinereket gyártó óriásvállalat kétéves  kényszerű szünet után szállíthatja termékeit a megrendelőknek. Az új gépek átadása azonban nem lesz problémamentes , hiánycikk lett ugyanis a hajtómű.
Makro / Külgazdaság 250 orosz dezinformációt terjesztő weboldalt azonosítottak New York-ban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 10:07
A NewsGuard, egy New York-i székhelyű, az online félretájékoztatást tanulmányozó és nyomon követő cég 250 olyan weboldalt azonosított, amelyek aktívan terjesztik a háborúról szóló orosz dezinformációkat. Az elmúlt hónapokban több tucat új oldallal bővült a lista.
Makro / Külgazdaság Itt az első gyorsreakció: a kétszámjegyű infláció 2023-ban is velünk maradhat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:38
Ezt vetítik előre a Magyar Bankholding elemzői a KSH által ma közzétett 13,7 százalékos éves inflációs adat kapcsán.
Makro / Külgazdaság Sokkoló adatot közölt a KSH: 13,7 százalék lett az infláció júliusban!
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:00
Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett egy év alatt. Az infláció gyorsulását jelzi, hogy a fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,3 százalékkal nőttek. 
Makro / Külgazdaság Kína Tajvan invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:47
Folytatódtak a Tajvan körüli kínai hadgyakorlatok kedden, a tajpeji külügyminiszter szerint Peking a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal.
Makro / Külgazdaság Káncz Csaba: Az orbáni átok utolérte Donald Trumpot is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:26
Geopolitikai jegyzetírónk arról ír posztjában, hogy a volt amerikai elnököt is elérte az orbáni átok.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG