3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Meddig bírják a kórházak, és mi lesz a járvány után?

Ma még mindenkit az érdekel, hogy meddig bírja a járványhelyzettel járó rendkívüli terhelést a magyar egészségügy, ki mikor kapja meg a védőoltást, és ki a felelős a világ egyik legrosszabb koronavírus-statisztikájáért, amely a magyar helyzetet jellemzi. Egyszer ugyan eljutunk a pandémia végére, ám korántsem lehetünk nyugodtak afelől, hogy az egészségügyi rendszerünk gyorsan "rehabilitálódik": a hagyományos betegségek háttérbe szorult kezelése új kihívást fog jelenteni a kórházaknak, szakrendelőknek.

Lantos Gabriella
Lantos Gabriella

E fontos kérdésekre Lantos Gabriella egészségügyi menedzser fogja megadni a választ március 25-én, vagyis e hét csütörtökön 15:30-kor kezdődő élő videós beszélgetésünk során, melyre meginvitáljuk előfizetőinket: vegyenek részt, sőt, legyenek aktívak, kérdezzenek a szakembertől, akiről közismert, hogy sarkos véleményét soha nem rejti véka alá.

Az alábbi témákat feltétlenül érinteni fogjuk az interaktív műsorban (havonta jelentkező videós adásunkban legutóbb, februárban Bod Péter Ákos, a Corvinus egyetem oktatója és Káncz Csaba külpolitikai szakíró volt a vendégünk):

  • Milyen tanulságokat lehet leszűrni a magyar és más országok járványügyi intézkedéseiből? Miben hibáztak a kormányok, lehetett volna másképpen kezelni a járványt, más intézkedésekkel?
  • Mi a szakma véleménye az oltási tervről, annak végrehajtásáról? Az oltásra várónak mit érdemes tudnia a vakcinák hatékonyságáról, mellékhatásairól?
  • Mit árult el az egészségügyi rendszerünk felkészültségéről (humánerő és technológia) a pandémia?
  • Milyen elkerülhetetlen változásokat hoz a pandémia a betegellátás különböző szintjein, de különösen a globális és lokális járványmegelőzési intézményeknél?
  • Mekkora terhelést fog jelenteni az egészségügyünknek a pandémia után a prioritási listán hátrébb sorolt egyéb fizikális betegségek kezelése?
  • Elégséges-e a bérfejlesztési program az orvosok, ápolók itthon tartására, vagy hazacsábítására,? Milyen tanulsággal szolgál az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése, az megrendítette a rendszert, vagy stabilizálta?
  • Hogyan hatnak a társadalom mentális állapotára a vírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések rövid és hosszú távon, kialakulhatnak poszttraumás stresszek, egyéb tünetek a megszokott élethelyzetek megváltozása miatt?

A helyzet elemzésének szomorú apropót ad, hogy még soha ennyien nem szorultak kórházi kezelésre, mint ahogy a lélegeztetőgépen ápoltak száma sem volt még ilyen magas, mint az elmúlt napokban. A harmadik hulllám elemi erővel tört be Magyarországra, ezért a gazdaság eredetileg márciusra időzített nyitását kénytelen volt elhalasztani a kormány. Ma már inkább az a kérdés, hogy húsvét után, április közepén lesz-e mód az újraindításra.

A beszélgetésen való részvételre ezen a linken lehet regisztrálni, kérjük, jelezzék kiadónk felé, ha csatlakozni kívánnak a beszélgetéshez:  https://privatbankar.hu/cikkek/kozerdeku/klasszis-klub-talalkozo-2021-03-25-regisztracio.html

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kihúz-e minket a csávából Nagy Márton új elképzelése?
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 11:29
A Klasszis Média Lapcsoport állandó szerzője, Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász a nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégiát elemzi.
Makro / Külgazdaság Kérdezzen Ön is Medgyessy Pétertől - hétfőn, a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 15:13
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni az április 22-én, hétfőn 15:30 órakor kezdődő eseményre.
Makro / Külgazdaság Kalapozásba fogott az ukrán kormány Washingtonban
Mester Nándor | 2024. április 18. 15:01
A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi ülését használja fel az ukrán vezetés, hogy megszerezze a gazdaság stabilizálásához szükséges pénzt vagy annak egy részét. Közben amerikai befektetőkkel is tárgyal az újjáépítési projektekről.
Makro / Külgazdaság Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 14:29
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
Makro / Külgazdaság Fizethetjük majd a gigantikus kamatokat
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 12:33
A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, emelkedő átlaghozam mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.
Makro / Külgazdaság A háborúnak van egy eddig nem látott veszélye is
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:57
Környezeti károkat okozhatnak a rossz kondíciójú, biztosítással nem rendelkező, homályos orosz tulajdoni hátterű árnyékflotta tankerei.
Makro / Külgazdaság Szeretne új autót? Itt vannak az európai piac statisztikái!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:28
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
Makro / Külgazdaság Újabb inflációs adatok érkeztek, nézze csak!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 10:38
Az OECD-országokban februárban átlagosan 5,7 százalék volt az éves infláció, míg az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított maginfláció 6,4 százalékra csökkent.
Makro / Külgazdaság Itt van V. Naszályi Márta válasza a Várnegyed fideszes kerületi lapjára
Kormos Olga | 2024. április 18. 08:11
Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. A Várnegyed irányításáért már most négyen jelezték indulásukat, miközben V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere úgy döntött: a kormánypárt kezébe került kerületi lap ellenében saját hírlevelet indít, és feljelenti Sára Botond főispánt. Sorozatunkban a június 9-i önkormányzati választások legérdekesebbnek ígérkező összecsapásait mutatjuk be.
Makro / Külgazdaság Vigyázat! Hatalmas benzinár-emelés közeleg
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 10:17
A 95-ös oktánszámú üzemanyag bruttó 7 forinttal kerül többe péntektől, a gázolaj ára viszont 6 forinttal csökken, így utóbbi lesz már olcsóbb.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG