<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hogyan élték túl a válságot a vendéglátósok, fesztiválszervezők? Egyáltalán - túlélték?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Gerendai Károllyal - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. július 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszteri posztok mellett az államtitkárokét sem kímélték.
(Kép forrása: MTI Fotó, Szigetváry Zsolt)

A Magyar Idők cikke szerint a fejcserék és az új tárcák kialakítása mellett átszervezik a Nemzetgazdasági Minisztériumot, az Emberi Erőforrások Minisztériumát és az agrártárcát is, a belügyminisztériumban és az igazságügyben azonban nem lesz változás. Az alábbiakban összeszedtük, hogy az egyes tárcáktól ki távozik, és kik érkeznek a helyükre.

EMMI

Ahogy arról már korábban írtunk, Balogh Zoltán sem marad meg a posztján az Emmi vezetésében, helyét Kásler Miklós vette át. A tárcánál több átalakítás is történik:

 • Czibere Károly szociális államtitkárt az eddigi nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Fülöp Attila váltja,
 • az Emmi közigazgatási államtitkára Latorcai Csaba lett (korábban a Miniszterelnökségen dolgozott társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkárként),
 • az oktatási államtitkár a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Bódis József lett,
 • az egészségügyi államtitkár szerepére a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet igazgatóját, Nagy Anikót jelölték,
 • a család- és nőügyi államtitkár Novák Katalin lesz,
 • Szabó Tünde viszont marad a sportért felelős államtitkári poszton.
 • A kulturális államtitkárság élén Hoppál Pétert Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója válthatja,
 • míg az egyházakért és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Soltész Miklós marad, ő viszont átkerül Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter alá.

NGM

Itt teljes átszervezés várható:

 • a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárság Cseresnyés Péter államtitkár vezetésével átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz,
 • ide kerül a gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkárság is.

Érdekesség, hogy utóbbi éléről távozik Lepsényi István, Gondos Judit viszont marad közigazgatási államtitkár. Szintén marad Tállai András parlamenti államtitkár is, tőle viszont elveszik az adóügyet.

Miniszterelnökség

Ennél a tárcánál is jelentős átszervezések várhatók:

 • a kabinetfőnök továbbra is Rogán Antal marad, a napi kormányzati munka szervezését, a döntések előkészítését és végrehajtását felügyelő Miniszterelnöki Kormányiroda élére Bíró Marcell államtitkár kerül
 • a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely minisztert a Migrációkutató Intézet vezetője, Orbán Balázs helyettesíti,
 • Az uniós ügyekért ezentúl két államtitkár felel majd: Takács Szabolcs és Varga Judit,
 • új szervezeti egység jön létre Budapestért és az agglomerációért, ezt Fürjes Balázs vezeti majd,
 • a Modern városok programot és az újonnan induló Modern falvak programot Gyopáros Alpár vezeti majd.
 • A területi közigazgatásért Tuzson Bence felel.

Agrártárca és honvédelem

A tárca államtitkári posztjáról menesztik Czerván György agrárgazdasági, V. Németh Zsolt környezetügyi és Gulyás Andrea közigazgatási államtitkárt. Czerván György utóda Feldman Zsolt agrárgazdasági helyettes államtitkár, V. Németh Zsolté Rácz András környezetügyi helyettes államtitkár, míg Gulyás Andreáé Tomasitz István, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal volt főosztályvezetője lesz.

A honvédelmi tárcát a korábbi vezérkari főnök, Benkő Tibor vezetheti majd. Vargha Tamás maradhat a politikai államtitkár; a közigazgatási államtitkári poszt kapcsán pedig Németh Szilárd neve merült fel.

Egyéb államtitkárok

Nagy István
távozik a parlamenti államtitkári posztról, miután kinevezték miniszternek, így a helyét Farkas Sándor tölti be – ő korábban a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos volt. Az eddigi államtitkárok közül biztosan megtartja pozícióját Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A vidékfejlesztési államtitkár Kis Miklós Zsolt lesz, ő korábban ugyanezt a posztot a Miniszterelnökségen töltötte be.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Bedöntheti-e az Orbán-kormányt a Pegasus-ügy? A hét videója
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2021. július 23. 19:01
A lehallgatási botrány akár egy James Bond-film forgatókönyve is lehetne: egy kibercég kémprogramokat ad el autoriter hajlamú kormányoknak, amelyek azok segítségével politikusok, újságírók, cégvezetők telefonjait figyelik meg, a gyanú szerint politikai céllal. Sajtóhírek szerint az ügyben Magyarország is nyakig benne van. A magyar kormány nem cáfolja a szoftver beszerzését és használatát, de azt mondja, hogy semmi törvénytelen nem történt, az egész csak hisztéria. De tényleg csak erről van szó? Hol van a határ jogos és jogtalan megfigyelés között? Bízhatunk-e még egyáltalán a hatalomban? Lesz-e az ügynek bármilyen következménye? És emlékszünk-e még Edward Snowdenre vagy Julian Assange-ra? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.  
Makro / Külgazdaság Megrohanták a magyarok Horvátországot
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 23. 17:37
Lényegesen nőtt a nyaralók száma.
Makro / Külgazdaság Egy ország, amely élen járt az oltásokban, most mégis fenyegeti a negyedik hullám
Privátbankár.hu | 2021. július 23. 14:46
Egymillió izraeli továbbra is elutasítja a koronavírus elleni oltást. A kormány most szankciókat helyezett kilátásba velük szemben, hogy útját állja a negyedik hullámnak. Eddig a lakosság 62 százalékát oltották be. Eközben kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, mennyire véd meg a Pfizer a súlyos megbetegedéstől a delta variánssal szemben.
Makro / Külgazdaság Izrael csökkentett a Pfizer-vakcina értékelésén
MTI | 2021. július 23. 08:59
 Izrael egészségügyi minisztériuma csütörtökön tovább csökkentette és már csak 39 százalékosra értékelte a Pfizer-BioNTech cégek által fejlesztett vakcina hatásosságát a koronavírus-fertőzés ellen, ugyanakkor közölte azt is, hogy a súlyos megbetegedés ellen 91,4 százalékban még mindig véd az oltóanyag.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nagyon nehéz hónapok előtt állunk
Privátbankár.hu | 2021. július 23. 08:35
A miniszterelnök szerint januárban vagy februárban lehet népszavazás az általa gyermekvédelminek nevezett törvényről.    
Makro / Külgazdaság Újabb állami beszerzésekre szerződhet a Delta Systems Kft.
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 17:50
Mobiltelefonok beszerzésére kaphat állami megbízást a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata, a Delta Systems Kft.
Makro / Külgazdaság Nem nyúlt az eurókamathoz az EKB
MTI | 2021. július 22. 14:52
Ahogy arra számítani lehetett.
Makro / Külgazdaság Angela Merkel szigorúbban ellenőriztetné, hogy kik férhetnek hozzá a kémszoftverekhez
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 13:20
Szerinte meg kéne előzni, hogy olyan országok is igénybe vehessék a programokat, ahol nem biztosított azok használatának hatósági ellenőrzése.
Makro / Külgazdaság A cseh és a holland olimpiai csapatban is találtak koronásokat
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 12:14
Versenyző és stábtag is van az újonnan azonosított fertőzöttek között.
Makro / Külgazdaság Alig emelkedik az oltottak száma - pedig az új fertőzötteké csendben növekszik
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 09:31
Bár emelkedik a napi új fertőzöttek száma, a súlyos, kórházi kezelést igénylő esetek száma csökken - naponta csak pár ezer fővel nő az oltottak tábora.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos