<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ez történt, amíg Ön aludt.

  • Volodimir Zelenszkij fordulópontnak nevezte, hogy a nemzetközi büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen. Az ukrán elnök éjszakai beszédében azt mondta, az elfogatóparancs „igazán jelentős nemzetközi jogi eredményt jelent Ukrajna számára az igazságszolgáltatás szempontjából… Az a pillanat, amely után tagadhatatlanná válik, hogy ennek az Oroszországgal szembeni agressziónak a vége az ő felelőssége lesz”.
  • Szerbia elnöke támadta azt a döntést, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki Vlagyimir Putyin ellen, mondván, az csak meghosszabbítja az ukrajnai háborút. Aleksandar Vučić, aki korábban az orosz vezetővel való személyes kapcsolatával dicsekedett, azt mondta belgrádi újságíróknak, hogy az elfogatóparancs, van egy nagy vonakodás a békéről (és) a fegyverszünetről beszélni.

Ukrán katonák Sztugna harckocsielhárító irányítottrakéta-kilövő rendszert állítanak fel egységüknek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut térségében lévő állásukban 2023. március 17-én. Fotó: MTI/AP/Roman Csop
Ukrán katonák Sztugna harckocsielhárító irányítottrakéta-kilövő rendszert állítanak fel egységüknek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut térségében lévő állásukban 2023. március 17-én. Fotó: MTI/AP/Roman Csop

  • Az ukrán védelmi minisztérium azzal vádolta Putyint, hogy szombaton azért az „éj leple alatt” látogatott Mariupolba, hogy a felvételeken ne látszódjon az ostromban elpusztított város állapota. A minisztérium Twitter-bejegyzésében azt mondta, hogy „a sötétség lehetővé teszi számára, hogy kiemelje, amit meg akar mutatni, és távol tartsa… néhány túlélő lakóját a kíváncsiskodó szemektől”.
  • Nagy-Britannia és Ukrajna digitális kereskedelmi megállapodást írt alá, amely hozzáférést biztosít Ukrajnának az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokhoz, hogy segítse az újjáépítési erőfeszítéseket. Az Egyesült Királyság üzleti és kereskedelmi minisztériuma szerint a digitális kereskedés különösen fontos a konfliktusban, mert az ukrán infrastruktúra és a hadviselés kára sokkal megnehezítette a fizikai kereskedést.
  • Egy jelentés szerint a robbanóanyaghiány hátráltatja az európai országok azon erőfeszítéseit, hogy Ukrajnát fegyverrel látják el. Iparági bennfentesek azt mondták a Financial Timesnak, hogy a lőporból, a műanyag robbanóanyagokból és a TNT-ből nincs elegendő, és ez akár három évvel is késleltetheti a lövedékgyártás tervezett felfutását. Ez azt jelenti, hogy az európai védelmi ipar nem tudja teljesíteni az Ukrajnának szánt EU-megrendeléseket.

(The Guardian)

Makro / Külgazdaság Javul a japán gazdaság
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 16:53
A vártnál jobban nőtt a japán GDP az első negyedévben.
Makro / Külgazdaság Bukarest hazaküld 40 orosz követségi embert
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 16:28
Mélyponton vannak a román-orosz kapcsolatok Putyin háborúja miatt.
Makro / Külgazdaság Putyin erősen löveti Herszon belvárosi körzeteit
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:58
Az orosz erők ágyútűz alá vették csütörtökön az árvíz sújtotta Herszon városát - közölte Olekszandr Prokugyin, a herszoni régió kormányzója a Telegramon.
Makro / Külgazdaság Megint rákaptak a kínaiak az új autókra
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 14:11
Májusban 7,3 százalékkal, 1,76 millióra emelkedett az eladott új személygépkocsik száma az előző hónaphoz képest - közölte a kínai személyautók szövetsége (CPCA) csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Az olcsóbbá vált energiahordozók jót tettek a külkereskedelemnek
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 13:39
Javultak a cserearányok. 
Makro / Külgazdaság Így fogadták Novák Katalint a svájci parlamentnél - videó
Wéber Balázs | 2023. június 8. 12:20
A köztársasági elnök kétnapos látogatáson jár Liechtensteinben és Svájcban.
Makro / Külgazdaság Ismét példát mutattak a románok nekünk egy fontos ügyben
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 12:10
A román kormány a pedagógusok társadalmi megbecsülésének javításáról fogadott el szándéknyilatkozatot.  
Makro / Külgazdaság Ez lenne az a bizonyos tüdőlövés? Recesszióban maradt az eurózóna gazdasága
Litván Dániel | 2023. június 8. 11:56
A legfrissebb adatok szerint a várakozásokat alulteljesítve az idei első negyedévben is tovább csökkent az eurózóna GDP-je.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyéket is lépéskényszerbe hozta a mai inflációs adat
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 10:57
Az infláció mérséklődése a következő hónapokban is folytatódhat az alapanyagárak és a termelési költségek csökkenése miatt.
Makro / Külgazdaság Mi történik? Közel 10 százalékkal drágult a gáz két nap alatt
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 10:22
Nem csillapodik a gázár-emelkedés, a tegnapi 6 százalék után ma is 3 százalék feletti pluszban cserél gazdát az irányadó TTF-típus a rotterdami árutőzsdén.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG