<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A legtöbb iskola infrastruktúrafejlesztésre és a sporteszközkészlet bővítésére költene leginkább - derül ki az Univer Product Zrt. felméréséből
A legtöbb iskola infrastruktúrafejlesztésre és a sporteszközkészlet bővítésére költene leginkább - derül ki az Univer Product Zrt. felméréséből.

A fejlesztési területek közül az összes válaszadó 27,4 százaléka az infrastruktúrát jelölte meg első helyen, 18 százaléka az informatikát, 13 százaléka pedig a sporteszközöket ítélte meg leginkább forráshiányos területként. Míg a falusi és a nagyvárosi iskolák egyaránt az infrastruktúrára voksoltak a legtöbben, a budapesti tanintézmények 25,6 százaléka az informatikát jelölte meg első helyen.

Ugyanakkor összefüggés mutatható ki az iskolák tanulóinak létszáma és a fenti kérdésre adott válaszok között is. Eszerint minél nagyobb egy tanintézményben tanuló diákok száma, annál kevésbé értékelik az informatikát szűkös keretekkel rendelkező területként. Ennek épp az ellenkezője igaz a sporteszközökre, hiszen ezt a 100 diák alatti iskolák 5,08 százaléka, a 101-500 diákkal rendelkezők 13,42 százaléka, az 501-1.000 diákkal rendelkezők 13,77 százaléka, az 1.000 felettieknek pedig 23,88 százaléka a jelölte első helyre. A felmérés szerint tehát minél nagyobb egy iskolában a tanulók létszáma, annál nagyobb szüksége van anyagi forrásra a sporteszközkészlet fejlesztéséhez. 
   

A kutatással azt kívánták felmérni, hogy milyen fejlesztési igényei vannak a magyar általános és középiskoláknak, illetve melyek a leginkább forráshiányos területek. A felmérés készítői a visszaküldött 1.640 kérdőívet dolgoztak fel.
A felmérés kitért arra is, hogy a tanintézmények számára mely területek fejlesztéséhez a legnehezebb pályázati úton pénzhez jutni. A legnagyobb arányban a tanulmányi kirándulást (19 százalék) jelölték meg a válaszadók. Ezután a szertárak (15,1 százalék) és az infrastruktúra (15,1 százalék) fejlesztését tartották a legnehezebben támogatható területnek.
   
A felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy mire költene az iskola 3 millió, 1,5 millió, illetve 0,5 millió Ft értékű pénzügyi támogatást, ha az rendelkezésére állna. A válaszadók mindhárom összeg esetén a sporteszközök fejlesztését jelölték meg legnagyobb számban.

Nagyszabású iskolafelújítás indul
Megérkeznek a tankönyvek elsejére
Megtömhetjük az iskolatáskát - még jót is tesz
Tízezrekbe kerül az iskolakezdés

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Még Putyin sem ismeri az új országhatárokat - az elmúlt órák dióhéjban
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 20:25
Putyin nem ismeri az elfoglat területek országhatárait, Sojgu szerint 200 ezer embert mozgósítottak az elmúlt napokban, Észak-Koreai az egyetlen, amely elismeri Oroszország új megszállt területeit. Többek között ez is történt ma a háborúban.
Makro / Külgazdaság Orosz menekültek: mennek, ki merre lát
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 19:32
A részleges mozgósítás bejelentése óta eltelt csaknem két hét alatt mintegy 700 000 ember hagyta el Oroszországot.
Makro / Külgazdaság Betámadta a koronavírus az Oktoberfestet
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 18:36
Szakértők szerint az Oktoberfesttel lehet összefüggésben, hogy rohamosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma Münchenben és környékén.
Makro / Külgazdaság A németek több mint háromszor nagyobb inflációt érzékelnek a hivatalos adatnál
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 17:44
A mértnél több mint háromszor nagyobb, csaknem 35 százalékos áremelkedést érzékel a német lakosság egy kedden ismertetett felmérés szerint.
Makro / Külgazdaság A szomszédban megszavazták az azonos neműek házasságát
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 17:13
A szlovén parlament módosította kedden a családtörvényt: beiktatta az azonos neműek házasságát és az azonos nemű párok örökbefogadási lehetőségét is.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij szerint képtelenség Putyinnal tárgyalni
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 16:50
Moszkva megvárja, hogy Kijev változtasson álláspontján a tárgyalások ügyében
Makro / Külgazdaság Oroszország üti-vágja a TikTokot és Twitch-et
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 15:54
Egy orosz bíróság több millió rubeles pénzbüntetést szabott ki a TikTok közösségi videomegosztóra, amiért nem távolította el az "LMBT-propagandát" törvényellenesen népszerűsítő tartalmakat, a Twitch pedig a bíróság szerint "hamis információt" tartalmazó interjút osztott meg, mely egy magas rangú ukrán politikussal készült.
Makro / Külgazdaság Gyilkos verseny az amerikai és kínai légierő között
Káncz Csaba | 2022. október 4. 15:36
Az Egyesült Államoknak lehetősége volt megfigyelni a kínai J-20-asokat az F-35-ösökkel való közeli találkozások során a Kelet-kínai-tengeren és azok „nem olyan képességűek, amelyek miatt túl sokat aggódna”. A vadászgépek összesített képességeinek tekintetében viszont Kína potenciálisan már elhomályosította az amerikai légierőt a csendes-óceáni térségben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Bojko Boriszov: "Putyin-ellenes kabinetet akarunk létrehozni"
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 15:15
Egyértelműen nyugat-párti új bolgár kormány megalakítására tett ígéretet keddi sajtótájékoztatóján Bojko Boriszov, a vasárnapi előrehozott parlamenti választáson győzelmet arató, jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt elnöke.
Makro / Külgazdaság A BM szerint a brüsszeli forrásnál is többet költöttek az ukrán menekültekre
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 14:29
Az Európai Bizottság 21,1 millió euró (mintegy 8,5 milliárd forint) támogatást adott Magyarországnak a február és augusztus közötti időszakra az Ukrajnából menekülők ellátásával kapcsolatos kiadásokra.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG