BUX
36 222.58
+2.34%
+828.00
OTP
10 900.00
+0.46%
+50.00
MOL
1 860.00
+2.14%
+39.00
RICHTER
6 895.00
+5.67%
+370.00
MTELEKOM
380.00
+0.66%
+2.00
 
2020. június 30. 18:36

A döcögős kezdés ellenére ma jól teljesítenek a tőzsdék az USA-ban és Németországban, miközben a BUX index eléggé nagyot esett. Elsősorban az OTP-részvények mélyrepülése húzta le. Sovány vigasz, hogy valamivel kisebb mértékben a lengyel és a cseh tőzsde is esett. Teljes állásba költöznek vissza a Volkswagennél, megőrülnek a Tesláért és az aranyért, ezüstért.

Jó a hangulat ma az amerikai tőzsdéken, pedig eléggé borongósan indult. Azért voltak visszafogottak a nyitáskor, mivel a koronavírussal kapcsolatos félelmek és az amerikai-kínai feszültségek nyomasztották a befektetőket.  Este hatkor azonban már egy százalék körüli pluszban van az S&P 500 index. A Nasdaq Composite 1,4 százalékkal megy fel, a Dow Jones ipari átlag csak 0,2 százalékkal.

Európában már vegyesebb a kép, a német DAX index 0,6 százalékos pluszban zárt, a francia mutató viszont 0,2 százalékkal süllyedt. Londonban pedig 0,9 százalékos esés volt. Egyébként valószínűleg ez lesz az S&P 500 amerikai részvényindex legjobb negyedéve egészen 1998 óta. Április elejétől 18 százalékkal emelkedett, főleg a költségvetési és jegybanki stimulusok miatt. Viszont az év elejéhez képest még mindig öt százalékos mínuszban van a mutató a Reuters szerint.

Csúnyán elbántak az OTP-vel

Itthon a BUX index 1,9 százalékkal esett a nap végéig, ebben az OTP 3,8 százalékos zuhanásának van nagy szerepe. A részvényt a 11 ezer forintos határt tudta megállítani. A Richter is 1,7 százalékkal esett, a Mol csak 0,4 százalékkal, a Magyar Telekom pedig nem változott. A felhalmozott tőkéje terhére alaptőkét emelő CIG Pannonia 3,2 százalékkal drágult ma. A forint viszont végre erősödött, 1,7 forinttal kerül kevesebbe az euró, mint tegnap este, így 354,40.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Kalifornia és Texas hétfőn is rekordmennyiségű új fertőzést regisztrált. Bár emiatt a befektetők most arra tippelek, hogy újabb nagy gazdaságélénkítő programok következnek. Emiatt aztán az indexek végül pluszban mentek át, az ingatlan szektorral és a pénzügyi vállalkozásokkal az élen. Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke az amerikai képviselőház előtt beszél magyar idő szerint fél hétkor.

Vége a rövidített munkaidőnek

A Volkswagen befejezi a rövidített munkaidő alkalmazását Németországban, holnaptól mindenki visszatér a teljes munkaidőre. A csökkentett munkaidőt március 24-től vezették be mintegy 80 ezer dolgozó számára. A gyár azonban csak április végén vette csak fel újra a munkát, így egy hónapig a legtöbb dolgozó egyáltalán nem dolgozott.

Németországban szépen emelkedik a Vonovia ingatlancég részvénye is, mivel csak kevéssé nőtt a válságban a cég bérletidíj-kintlevőségeinek értéke. Így valószínűleg el tudja majd érni éves céljait. USA-ban a chipgyártók papírjait vásárolják, miután a Micron és a Xilinx megemelték az idei eredmény várakozásaikat. A két részvény öt körüli emelkedést produkál.

Áttörte a határt az arany és az ezüst

Lehet, hogy Powellre várva, de nagyon megugrott az arany és az ezüst árfolyama. Az arany több mint nyolc éve nem volt ilyen magasan, végre átlépte az 1800 dollárt, volt 1803,95 is. Az ezüst pedig mintha végre el tudna egy kicsit távolodni a 18 dolláros szintről, amelyet olyan régóta kerülget már. A szürke fém három százalékkal 18,60 dollárra ugrott. Az olaj enyhe mínuszban van.

Megőrülnek az elektromos járművekért

Megőrülnek a Tesla részvényeiért, már 1076 dolláron áll, újabb hat és fél százalékkal ugrott. Az új trónkövetelő, a Nikola is sorra döntötte a közelmúltban a rekordokat. Pedig ennek még működő járműve sincsen, igaz, nemrég sikerült előlegeket gyűjtenie az első prototípus elkészítésére. A Nikola ma ugyan esik, de az idén már csaknem hatszorosára nőtt az árfolyama.

Egy újabb elektromos járműgyártó–ígéret, a Workhorse Group Inc. is óriási emelkedést mutat az utóbbi napokban, ma is 19 százalékkal ugrott meg az árfolyama. Ez annak nyomán következett be, hogy egy nagyobb intézményi befektető 70 millió dollárt fektet a részvényekbe. A papír ára két hét alatt négyszeresére ugrott.

Az Appeninntől vásárolt az AutoWallis

Új autóértékesítési és szervizpont létesítéséhez vásárolt ingatlant a budapesti Váci úton az AutoWallis az Appeninn-től. A Váci út és Megyeri út kereszteződésében található objektum jelenleg is autószalonként és autóspontként működik. Az AutoWallis a 6500 négyzetméteres telken található, 2700 négyzetméteres felépítmény átalakítását tervezi, majd várhatóan 2021-ben nyílhat meg az új autós pont.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Aprócska autógyár lett a világ legértékesebbje
Király Béla | 2020. július 2. 14:31
Amikor egy adott szektoron belül a részvényárak erősen eltérő értékeléssel bírnak, rendre felmerül, hogy mennyire megbízható a tőzsdék értékítélete. Nem kérdéses, hogy ez a Toyota trónfosztása kapcsán is téma lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lezárták fél Amerikát, a tőzsdék meg mámorban úsznak
Eidenpenz József | 2020. július 2. 11:40
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.
Részvény / Deviza / Áru Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?
Eidenpenz József | 2020. július 1. 18:43
Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi okozhatta a délelőtti leállást?
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 18:30
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon
MFC Equity | 2020. július 1. 12:46
Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.
Részvény / Deviza / Áru Kereskedési hiba Frankfurtban és Budapesten, leépítések és fizetéscsökkentések a légitársaságoknál
Eidenpenz József | 2020. július 1. 10:50
Mind a német tőzsdén, mind Budapesten kereskedési hibával indult a nap, de a tőzsdei hangulat alapvetően pozitív Európában. Szerény plusszok jellemzőek több más börzén, miközben a forint kissé erősödik, a nemesfémek tovább drágulnak. Megindult az olaj is. Forrong a repülés-szektor.
Részvény / Deviza / Áru CFD-kereskedés – útmutató kezdőknek
Márkázott tartalom | 2020. június 30. 15:22
A CFD, vagyis Contract For Difference egy olyan típusú szerződés, amelyet gyakran használnak a pénzügyi ágazaton belül, hiszen nagyban megkönnyíti a befektetési eszközök kereskedésének módját. Akár nagyon csekély tőke mellett is. Áttekintjük, hogyan működik a CFD-kereskedés nagyon leegyszerűsítve, fő jellemzői mentén.
Részvény / Deviza / Áru Utazhatunk végre vagy sem? Ez foglalkoztatja a tőzsdéket
Eidenpenz József | 2020. június 30. 11:36
Enyhe mínuszban vannak a tőzsdeindexek Európában, Ázsiában viszont az új Hong Kong-törvény ellenére is jó a hangulat. A BUX sem nagyon tér el az átlagtól, fél százalékkal süllyed, főleg az OTP húzza le. Tart a forint maratoni gyengülése, alaptőkét emel a CIG Pannónia.
Részvény / Deviza / Áru Nem friss pénzből hajt végre óriási tőkeemelést Mészáros Lőrinc biztosítója
Privátbankár.hu | 2020. június 30. 09:58
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. úgy növeli 6,3 milliárd forinttal, 9,4 milliárdra a jegyzett tőkéjét, hogy a részvényei névértékét megháromszorozza, 33 forintról 100 forintra. Ami azt jelenti, hogy a tulajdoni arányok nem változnak, így Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt.-je marad a biztosító fő, 24,5 százalékos tulajdonosa.
hírlevél