BUX
35 427.82
+0.92%
+324.00
OTP
10 340.00
+1.37%
+140.00
MOL
1 793.00
-0.06%
-1.00
RICHTER
7 055.00
+1.22%
+85.00
MTELEKOM
377.00
+1.75%
+6.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 9. 18:38

Reggel még úgy tűnt, mérsékelt emelkedés jöhet a piacon, ám napközben annak ellenére megváltozott a hangulat, hogy az Egyesült Államokból jó hírek érkeztek.

Estek a zárásra a magyar papírok

Mérsékelt emelkedéssel indult a nap Európában, a trendet követve a magyar piac is pluszban nyitott. Az optimizmus azonban nem tartott sokáig a magyar piacon, mert a délelőtt folyamán mínuszba csúszott a BUX. A déli órákban viszont újra pluszba kapaszkodott, és a kora délután publikált amerikai munkanélküliségi adatok után úgy tűnt, ezt képes lehet megtartani. Az amerikai nyitás után viszont estek az árak a Wall Streeten, ami lehúzta a magyar piacot is. A zárásra így az index 150 pontot veszített az egy nappal korábbi értékéhez képest.

A vezető részvének közül esett az OTP és a Richter is. Előbbi 10810 forinton fejezte be a napot, ami 1 százalékkal marad el a szerdai értéktől, míg a gyógyszergyártó részvénye 6675 forint lett, ez 0,3 százalékos mínuszt jelent. Stagnált a Mol, amely 1865-ön zárt, míg a trenddel szemben mozgott a Magyar Telekom, amely 1 százalékos emelkedéssel 385 forinton zárt.

Hiába jelentett be akvizíciót a 4iG, a részvény nem tudott erősödni. A Jászai Gellért fémjelezte társaság a délután folyamán azt közölte, hogy megvásárolják a TR Consult Kft. (TRC) 100 százalékos üzletrészét. Mint a 4iG közleményéből kiderült, az akvizíció célja az informatikai nagyvállalat meglévő kapacitásainak, illetve a kiberbiztonság területén nyújtott szolgáltatási portfóliójának bővítése. A felvásárlás hozzájárul majd, hogy a 4iG információbiztonsági szolgáltatásaival is a régiós piacra lépjen.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A részvénypiaccal szemben a forint árfolyama kedvezően alakult, hiszen az euróval szemben 1,5 egységet erősödött, így a délután folyamán 353,5 körüli szinten kereskedtek a devizapiacon. A kockázatvállalási hajlandóság növekedése segíthetné a forint árfolyamát, ám a járvánnyal kapcsolatos kockázatok értelemszerűen kedvezőtlenül hatnak.

Jó hírek jöttek az amerikai munkaerőpiacról

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten. A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 1 millió 314 ezer volt a július 4-én zárult héten, ami 99 ezerrel kevesebb az egy héttel korábban mért 1 millió 413 ezernél. Elemzők rosszabb adatra, 1 millió 375 ezer segélykérelemre számítottak.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag 63 ezerrel, 1 millió 437 ezer 250-re süllyedt. A mozgóátlag az a mutató, amely segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat. A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma a június 27-ével végződött héten 698 ezerrel, 18 millió 62 ezerre esett az egy héttel korábbi 18 millió 760 ezerről. A négyhetes mozgóátlag 636 ezerrel, 19 millió 85 ezer 500-ra esett.

Ennek ellenére az amerikai indexek a nyitást követően lejtőre kerültek, és az európai piacok zárására időzítették a lokális mélypontot, hiszen fél 6 körül az S&P 500-as mutató közel 1,5 százalékos veszteségben állt. Ennél is nagyobb, közel 2 százalékos mínuszt mutatott a Dow Jones indexe, míg a Nasdaq ezúttal is felülteljesítő volt. Innen azonban felfele mozdultak, és a veszteség egy részét ledolgozták a főbb amerikai indexek. A szakértők szerint egyébként továbbra is a koronavírus-járvánnyal kapcsolatok kockázatok és a gazdasági kilábalást jelző hírek mozgatják leginkább a befektetőket. Bár a negyedéves gyorsjelentések is a következő időszakban látnak napvilágot, a befektetők többsége, mivel a második negyedévet a válság mélypontjaként könyveli el, a múltbeli számokkal most nem igazán törődik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Péntek hajnalban megtudjuk a Mol és az OTP eredményét, megállíthatatlan az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 11:21
Ismét kellemes a hangulat az európai tőzsdéken, az euró is csendesen erősödik a dollárral szemben. Az egyik nagybank úgy véli, hogy tovább zuhanhat a dollár, ha végre megindulnak a pénzek az amerikai részvényekből Európa felé. Az új aranyrekord 2043 dollár, a közelgő gyorsjelentések előtt emelkednek a magyar részvények is.
Részvény / Deviza / Áru 2000 dollár az arany, árupiaci árrobbanás várható?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 4. 18:57
A tegnapi nagyszerű emelkedés után ma megtorpantak a főbb tőzsdeindexek, főleg stagnálnak, miközben pozitív és negatív hatások is érték őket. A kínai-amerikai feszültség növekedése és néhány rossz gyorsjelentés az egyik oldalon, a várható újabb amerikai kormányzati gazdaságélénkítés a másik oldalon helyezkedik el a mérleg serpenyőjében. A BUX index megint alulteljesítő volt, de igazán nagyot a forint esett.
Részvény / Deviza / Áru Másnaposság a hétfői eufória után, javult a Mol helyzete
Eidenpenz József | 2020. augusztus 4. 11:18
Míg hétfőn új történelmi csúcsot ütött a Nasdaq technológiai index és másutt is jó volt a tőzsdei hangulat, ma enyhe visszaesés látható Európában. Bár ma is vannak olyan indexek, amelyek emelkedni tudnak, a BUX nem tartozik ezek közé. Még a remek jelentést közlő Richter is visszaesett. A gyorsjelentések mozgatják az árfolyamokat, csalódást okozott a Diageo szeszipari vállalat, nagy veszteséget jelentett a Bayer. De voltak nyertesek is.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit ugrott a gáz ára, nagyot csalódtak a büszke japánok
Eidenpenz József | 2020. augusztus 3. 19:07
Szépen indult ez a hónap is a tőzsdék számára, különösen Európában. Kontinensünkön főleg a biztató beszerzési menedzserindexek váltották ki az emelkedést, a tengerentúlon pedig a technológiai papírokkal kapcsolatos optimizmus folytatódik. A magyar eszközök alulteljesítők voltak. Meglepő ugrást produkált az amerikai gáz ára. Japánban viszont csúnya világ köszöntött be.
Részvény / Deviza / Áru Nem áll jól az OTP a külföldiek miatt, új csúcsot ütött az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 3. 10:46
A német tőzsde pluszban tudta kezdeni a hetet, Európa többi részén azonban inkább a mínuszok dominálnak. Kínából ugyanis jó hír érkezett, ez a német exportőröknek is kedvező lehet. Gyorsjelentése után emelkedik a Richter, a Mol sem áll rosszul, az OTP-nek azonban csak stagnálásra futja. Több mint egy forinttal többe kerül az euró.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi siket ért el az amerikai piacon a Richter
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 3. 06:42
A Richter Gedeon Nyrt. remek teljesítményt nyújtott az első félévben, a társaság konszolidált árbevétele 15 százalékkal nőtt. A cég minden régióban növelni tudta az értékesítését, a legjobban az Egyesült Államokban sikerült. A nyeresége is látványosan nőtt.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik nyertese: a cég, amely katalizálja az átlátható és megbízható ügyintézést
MFC Equity | 2020. augusztus 2. 06:07
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat harmadik részében a DocuSign vállalatot elemzik, amely idén nagy növekedésen van túl és még több profitábilis lehetőség előtt áll.
hírlevél