TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A milliárdos nagybefektető, Warren Buffet a válság éveiben is előnyben részesítette a részvénypiacokat. Befektetési cége, a Berkshire Hathaway decemberben alaposan be is vásárolt a tőzsdén. Az egyik befektetési blog szerint közép és hosszú távon egyaránt megbízható az az öt részvény, amit előnyben részesített.

A seekingalpha.com összegyűjtötte azokat a rézvényeket, amelyekből a Berkshire Hathaway a tavalyi utolsó hónapban jelentősen bevásárolt. Az elemzők szerint az alábbi cégek részvényei válságállók és mind közép, mind középtávra hozni fogják az elvárásokat. Az öt részvény a következő:

DIRECTV: A Berkshire Hathaway 16 millió 99 ezer részvényt vett decemberben a DIRECTV papírokból, így 20 millió 348 ezer négyszáz darabja van ezekből a részvényekből. A médiaszolgáltató gyakorlatilag egész Észak, és Latin-Amerikában jelen van, 160 nagy nemzeti csatornát működtet és négy 3D csatornát. A cég, amely egyre szélesebb körét nyújtja az otthoni médiaszolgáltatásoknak, minden területéről jó gyorsjelentést mutatott a tavalyi negyedik negyedévről. Az eredménye éves szinten 13 százalékkal nőtt, az Egyesült Államokban 9 százalékkal, Latin-Amerikában 33 százalékkal javult az eredmény. A jó eredményeken kívül a folytatódó részvény-visszavásárlási akciója is vonzóvá teszi a céget, amely 6 milliárd dollár értékben jelentett be erre vonatkozó programot 2012-re.

DaVita: A Berkshire új területre merészkedett decemberben, amikor bevásárolt a legnagyobb amerikai járóbeteg-dialízis szolgáltató részvényeiből. Buffet cége 2 millió 648 ezer ötszáz DaVita papírt vett. A cég egyre nagyobb területen látja el a krónikus vesebetegek járóbeteg, és kórházi gondozását, illetve különböző laboratóriumi szolgáltatásokat. A DVA a tavalyi negyedik negyedévben alaposan rávert az elemzői várakozásokra, az egy részvényre jutó eredmény 1,58 dollár lett a várt 1,48 helyett, az eredmény pedig 13,1 százalékkal múlta fölül az egy évvel korábbit. A jelentős javulás főleg a bolthálózatának javuló eladásainak, illetve a kezelési költségek emelkedésének volt köszönhető. Az elemzések szerint a cég előtt főleg az integrált szolgáltatások terén van nagy lehetőség.

IBM: A Berkshire Hathaway decemberben megtalálta régi társát az IBM-et is. A most vásárolt több, mint 6,5 millió részvénnyel ugyanis már csaknem 64 millió részvény tulajdonosa Buffet cége. Az elemzők szerint a számítógép-gyártó cég részvényei hosszú ideje kiszámítható és stabil tagja minden portfóliónak és az S&P500-as indexnek is. A blog elemzője szerint tekintettel az évenkénti 50 százalékos eredmény, és a 70 százalékos profitemelkedésekre, a részvény még egyáltalán nem tűnik drágának.

Intel: Szintén nem számít új befektetőnek az Intelben sem Warren Buffet cége. Decemberben 2 millió 162 ezer darab részvényt vettek, amivel együtt már csaknem 11,5 millió Intel-részvény birtokosa. A PC-gyártó előtt még több területen jelentős fejlődési potenciál és tér van a cikk írója szerint, aki egyben kitűnő GARP-részvénynek tartja az Intelt. A GARP (growth at a reasonable price) – stratégia lényege, hogy a növekedés és értékalapú részvényválasztást ötvözi, amivel a befektető elvileg a beszállása után is nyereséget könyvelhet el a cég növekedésének köszönhetően.

Wells Fargo & Company: A Berkshire Hathaway megtalálta decemberben az egyik eddigi legjobb lovát és megint nagy összegben fogadott rá. Az amerikai nagybank részvényeiből csaknem 22 millió 334 ezer darabot vett a cég, ezzel több mint 383 millió 703 ezerre emelve a részvényeinek számát. Az elemzés szerint a Wells Fargo tőkehelyzete jó, a mérlege pedig kiegyensúlyozott. A blog írója szerint a bankpapír kitűnő befektetés azoknak, akik kevés kockázattal akarnak pozíciót építeni a pénzügyi szektorban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a nap végére a reggeli optimizmus
Király Béla | 2020. november 23. 19:08
A tőzsdéken reggel még kitörő lelkesedéssel fogadták az újabb vakcinával kapcsolatos információkat, a nap végére viszont elfogyott az optimizmus. A magyar piac minimális pluszban zárt, az európai börzék viszont mínuszba csúsztak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, ki tudja hol áll meg?
Csabai Károly | 2020. november 23. 11:58
Jó hangulatban vágtak neki a mai napnak a befektetők, a kedvezőnek tűnő vakcinahírek hatására veszik a részvényeket, a hazai blue chipeket is, így a BUX-index is méretes pluszban kezdte a napot. Az olaj is drágul, ami arra utal, hogy a szerdától – igaz, megint csak a gázolajra – érvényes drágulás folytatódhat. Az arany gyengül és a forint is: euróval szembeni árfolyama ismét a 360-as szint fölé került és nem zárható ki, hogy a következő napokban még ennél többet is kell majd fizetni az uniós pénz egységéért.
Részvény / Deviza / Áru A járvány miatt megint óvatosabbak lettek a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 19:20
Pénteken az európai piacokon mérsékelt emelkedést, míg az óceán túlpartján kisebb esést láthattunk. A koronavírus továbbra is meghatározó a befektetők viselkedése szempontjából.
Részvény / Deviza / Áru GVH: mehet az AutoWallis felvásárlási akciója
MTI | 2020. november 20. 17:34
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy az AutoWallis többségi részesedést szerezzen a nyugat-magyarországi régióban meghatározó pozíciót betöltő, 130 embert foglalkoztató Iniciál Autóház Kft.-ben - közölte az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Beszélt Orbán Viktor, zuhant a forint
Csabai Károly | 2020. november 20. 11:36
Reggel 8 óra után a hazai fizetőeszköz az euróval szemben viszonylag nagy mértékben, egy egységgel gyengült. Nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök a Kossuth Rádióban árult el részleteket az EU-költségvetéssel kapcsolatos kormányzati vétó után várható fejleményekről. Később ugyan a forint ledolgozta a veszteségét, rendkívül bizonytalan, az árfolyama hogyan alakul a következő napokban.
Részvény / Deviza / Áru Óriási kamatemelés a törököknél, nagy kanyart írt le ma a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 19. 18:51
Bár a napokban még rekordot döntöttek, mára kifulladt a tőzsdék emelkedése, a befektetők számára súlyosabb a rövidtávon romló járványhelyzet, mint az oltások jelentette távolabbi ígéret. Ismét veszik a “maradjotthon–részvényeket”, az online és technológiai ászokat. A BUX is süllyedt, viszont a forint erősödni tudott. Ritkán látni akkora kamatemelést, mint ma Törökországban.
Részvény / Deviza / Áru Már nem hatnak az oltóanyag-hírek, gyengülésnek indult a forint
Eidenpenz József | 2020. november 19. 11:43
Az oltóanyagokról szóló újabb és újabb jó hírek egyre kisebb hatást váltottak ki a napokban a tőzsdéken, végül a hatás teljesen elmaradt. Közben Amerikában új lezárások indultak. Süllyednek a vezető indexek, az európai átlagnak megfelelően esik a BUX is. Újra gyengülésnek indult a forint, az arany, az ezüst, az olaj, a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Betiltaná a benzineseket a ZETA, megtáltosodott az OTP
Eidenpenz József | 2020. november 18. 19:08
Enyhén optimista a hangulat a világ tőzsdéin, a jó oltáshírek és a rossz vírusszámok között őrlődve. A BUX viszont az európai átlag többszörösét hozta ma, főleg az OTP és a Richter húzta. Az elektromosautó-piacon érdekelt cégek új érdekvédelmi szervezetet hoztak létre, amely nemcsak a környezetkímélő járművek támogatását, hanem a környezetszennyezők tiltását is szorgalmazza. Joe Biden ebben partner lehet.
Részvény / Deviza / Áru Continental: túl a mélyponton
Privátbankár.hu | 2020. november 18. 15:40
A második negyedéves mélypont után a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental javítani tudott. A Magyarországon is komoly gyártó és fejlesztőkapacitással rendelkező társaság szerint az európai járműpiacon még komoly gondok vannak.
Részvény / Deviza / Áru Jön Merkel elektromosautó-injekciója, a magyarok nem akarnak oltást
Eidenpenz József | 2020. november 18. 12:15
Mínuszból pluszba mentek át délelőtt az európai tőzsdék, a BUX felülteljesítő, az OTP erejének teljében, a forint is erősödik. Az európai autóipar szenved, a kínai eladások viszont jól alakultak. De a Tesla csak a harmadik. Az elektromosautó-piacot a német támogatások bővítése is pozitívan érintheti. A magyarok többsége elutasíthatja a koronavírus-oltást.
Friss
hírlevél