<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Hatalmas mennyiségű gyorsjelentés érkezett, amelyek többnyire felülmúlják az amúgy sem pesszimista elemzői becsléseket. Ám a jövőbeli kilátások már nem mindig rózsásak, így több papír esett, mint például a Facebook. Kínában a vezetés nyugtatgatja a részvényeseket, ma megy tőzsdére a Robinhood. Erősödik a forint.

A Fed változatlanul hagyta tegnap este a kondíciókat, Jerome Powell beszédében pedig úgy nyilatkozott, hogy nem áll küszöbön kamatemelés, az eszközvásárlási program visszafogása pedig fokozatos lesz. Az eseményre a részvénytőzsdék kevéssé reagáltak, úgy látszik, pont ezt várta a piac. Az USA-ban a technológiai papírok pluszban, az ipari részvények mínuszban végeztek.

Ma az európai tőzsdéken emelkedés látható, a német index 0,2, a francia 0,8, a brit 0,7 százalékkal megy fel. Németországban a vártnál jobb munkanélküliségi adat érkezett.

Itthon a BUX index kerek egy százalékos pluszban van jelenleg, az OTP 1,1, a Richter 1,3 százalékkal emelkedik, a Mol stagnál. A Rába megint száguld, ezúttal 7,5 százalékkal, pedig a napokban nem tett közzé semmit a cég.

Árfolyamok és grafikonok

A forint is erősödik, az euró 358,70, több mint egy forinttal lett olcsóbb, mint tegnap este.

Pálfordulás Kínában

Magukhoz tértek a napokban sokat szenvedett távol-keleti piacok, ma Kínában és Hong Kongban mintegy 2-3 százalékkal emelkedtek az indexek. A kínai vezetés ugyanis, amely az eséseket intézkedéseivel elindította, a jelek szerint megelégelte a lejtmenetet, és kampányt indított a befektetők megnyugtatására. Az is felmerült, hogy kínai állami alapok részvényeket vásárolhatnak.

Az utóbbi időben a kínai hatóságok különböző fellépései, intézkedései nyomán estek a kínai részvények, főleg a tech-szektorban és az oktatásban.

A CSI 300 kínai részvényindex (Tradingview.com)A CSI 300 kínai részvényindex (Tradingview.com)

Ugrik az ezüst, drágul az olaj

A kötvényhozamok csökkentek és a dollár gyengül a Fed nyomán, ahogy általában a jegybanki lazaság hatására a devizák szoktak. (Az euró/dollár 1,1870.) Az árupiacok pedig szintén követik azt a szokásukat, hogy a dollárgyengülésre a dollárban megszabott árak emelkednek. Ma az ipari fémek, a nemesfémek, az olaj egyaránt pluszban állnak, kiemelkedő az ezüst 2,4 százalékos ugrása.

A bitcoin hol kevéssel 40 ezer dollár felett, hol valamivel alatta van ma, nehezen tud elszakadni ettől a szinttől az utóbbi pár napban.

Mégis esik a Facebook

A héten öt internetes óriás teszi közzé jelentését, ebből három kedd este jött. A Facebook tegnap esti kimutatása alapján 3,61 dolláros részvényenkénti nyereséget ért el a 3,04 dolláros előrejelzéshez képest. Ennek ellenére a részvényesek inkább adják, a tőzsdén kívül 3,5 százalékos mínuszban van. Aminek fő oka az lehet, hogy a menedzsment az árbevétel-növekedés várható lassulására figyelmeztetett az év második felére.

Facebook (Pixabay.com)Facebook (Pixabay.com)

Az öt közül utolsóként az Amazon ma este publikálja a számait.

Puma, Shell, Pfizer, PayPal, Meki…

Felsorolni is nehéz a fontos nagyvállalatok gyorsjelentéseit.

  • A Puma erősen növekvő keresletről számolt be a második negyedévre. Most 49 millió eurót keresett, szemben az egy évvel korábbi 96 milliós veszteséggel.
  • A Royal Dutch Shell az 5,2 milliárdos várakozások mellett 5,5 milliárd dolláros eredményt ért el negyedéves szinten, a termelése viszont csökkenő pályán van. A papír 3,3 százalékkal drágul Londonban.
  • A Pfizer is a becslések feletti eredményt ért el, jórészt az oltóanyag-gyártásnak köszönhetően, amelynek bevétele 33,5 milliárd dollár lehet a korábbi 26 milliárdos becsléssel szemben. A részvény ugyan stagnál a tőzsdén kívüli kereskedésben, de partnere, a BioNTech nyolc százalékkal lőtt ki Frankfurtban.
  • A McDonald’s is felülteljesítette az elemzői konszenzust, eladásai is szépen nőttek.
  • A PayPal egy részvényre jutó nyeresége (1,15 dollár) ugyan meghaladta a várakozásokat (1,12 dollár), a részvény mégis öt százalékkal esett a tőzsdén kívüli kereskedésben. A kilátások ugyanis romlottak, elsősorban az egykori anyavállalattal, az eBay-el ápolt korábbi szoros kapcsolat lazulása miatt.
  • A Spotify is jó pénzügyi eredményeket ért el, ám a felhasználók számának emelkedése csalódást okozott. Így ez a papír is esett a tőzsdén kívül.
  • Csúcsra jár a jelentési szezon a héten, a fentieken kívül jelentettk még olyan óriási cégek is,  mint a Visa, az Airbus, a Boeing, a Nokia vagy a Ford.

Ma kezdődik a Robinhood tőzsdei pályafutása

Az előzetesen meghirdetett ársáv alján, 38 dolláron árazták be a Robinhood befektetési és kereskedési platform részvényeit, amelyek HOOD tickerkód alatt ma jelennek meg a Nasdaq technológiai tőzsdén. Ez az ár 31,8 milliárd dollárra értékeli a vállalatot.

A GameStop- és reddit-őrületben is jelentős visszhangot kapó, jutalékmentes kereskedési platformot üzemeltető vállalat kétmilliárd dollár tőkét gyűjtött a tőzsdei bevezetése során. A vállalatnak a második negyedévben 22,5 millió felhasználója volt, míg árbevétele az első negyedévben 522 millió dollárra ugrott az egy évvel korábbi 128 millió dollárról írja az Equilor Befektetési Zrt.

Autókölcsönzőt vásárolhat a Volkswagen

Elfogadja a Volkswagen (VW) által szervezett konzorcium vételi ajánlatát az Europcar – jelentették be. Az autókölcsönző cég értéke a tranzakcióban 2,5 milliárd euró lehet. A korábbi, 44 centes részvényenkénti ajánlatot 50 centre emelték.

A “népautó” VW ezen kívül gyorsjelentést is közzétett, amelyben rekordnagyságú eredményről számolt be az első félévre. Az operatív nyereségre vonatkozó előrejelzésüket is emelték. A részvény is felfelé tart Frankfurtban, több mint egy százalékkal.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 7988 7830 7988 +1,01% 0 0 3 224 248 138 Ft 2022-10-03 17:13:58
MOL 2466 2360 2466 +2,49% 0 0 838 874 226 Ft 2022-10-03 17:05:41
MTELEKOM 296 286 296 +0,17% 0 0 114 779 809 Ft 2022-10-03 17:05:17
RICHTER 7550 7300 7580 +2,03% 0 0 1 503 833 255 Ft 2022-10-03 17:05:23
OPUS 129 125 129 0,00% 0 0 12 993 633 Ft 2022-10-03 17:05:05
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megnyugtatta a forintot a parlamenti szavazás
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 18:49
A hazai fizetőeszköz a napközbeni történelmi mélypont után erősödni kezdett, mikor az Országgyűlés elfogadta az első olyan törvényjavaslatot, mely az Európai Bizottsággal való megállapodáshoz, így az EU-s források lehívásához szükséges.
Részvény / Deviza / Áru Az OPEC és az OPEC+ bejelentésére kilőtt az olaj ára
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 16:10
A szervezet tagjai közölték: napi 1 millió hordóval kevesebbet termelnének ki. A hírre az olaj ára több mint 4 dollárral emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Ismét történelmi mélyponton a forint, s nem látni, meddig zuhanhat
Tiszóczi Roland | 2022. október 3. 12:39
Az OPEC+ a kőolajkitermelés jelentős, a pandémia óta a legnagyobb visszafogására készül. Az olaj ára azóta jelentős emelkedésbe kezdett. Ha a trend fennmarad, az olajárak tovább fűtik majd az inflációt. Eközben a nemzetközi háborús feszültség egyre fokozódik, „eltűnt a bázisáról” ugyanis a Belgorod nukleáris tengeralattjáró, amelynek fő feladata, hogy figyelmeztetés nélkül csapást mérjen partmenti létesítményekre. A forint árfolyama egyre aggasztóbb.
Részvény / Deviza / Áru Reménysugár: négy napja esik a tőzsdei gázár!
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:59
A rotterdami tőzsdén a gáz most 4 százalékkal olcsóbban cserél gazdát a novemberi szállításra, mint pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Jobb, ha ma reggel se néz a forint devizaárfolyamaira
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 07:39
A hazai fizetőeszköz a múlt héten felállított negatív történelmi rekordszintjei körül cserél gazdát.
Részvény / Deviza / Áru Itt az idő aranyat venni, mielőtt megtörik a dollár hegemóniája?
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 05:22
Hiába a hidegháború óta nem látott geopolitikai feszültségek és a száguldó infláció, az amerikai kamatemelések és a bivalyerős dollár együttes hatása 2 éves mélypontra taszította az arany árfolyamát. Rövid távon azonban enyhülhetnek a sárga nemesfém árát nyomás alatt tartó tényezők, míg a keresletét támogató tényezők maradhatnak, így hosszú távú befektetésként érdemes megfontolni az aranyvásárlást – véli Juhász Kristóf, a befektetési aranyat és más nemesfémeket forgalmazó Conclude Befektetési Zrt. cégvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Bivalyerős napja volt a pesti börzének
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:43
Korrigált a BÉT.
Részvény / Deviza / Áru Leépít a Facebook, október 6-tól jobban teljesíthet a forint
Eidenpenz József | 2022. szeptember 30. 12:28
Ma is gyenge a forint, a számos negatív hír mellett egy brókercég arra hívja fel a figyelmet, hogy az MNB által bejelentett új intézkedések csak október 6-tól éreztetik hatásukat. A részvénypiacok pluszban vannak, főleg a Mol húz, az OTP a 8000-es határ felett áll. NFT-használatot és leépítéseket jelentett be a Meta, meglepően jól áll a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Ma újra mélypontra kerül a forint? Reggel ismét gyengült
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:41
Továbbra sem vagyunk messze a csütörtökön elért történelmi mélyponttól - péntek reggelre újra gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kegyetlenül megnyúzták ma a forintot, bukott a BUX is
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 18:51
A magyar fizetőeszköz brutális napon van túl, de a BUX sem érezheti jól magát.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG