2p
2013-ban 33.000 magyar cég szűnt meg, ez megdöntötte a 2010-es, 28 ezres negatív csúcsot is. Az elgondolkodtató adat mögött ott a trafiktörvény, a változó (szigorodó) jogszabályok, és persze a nem igazán vállalkozásbarát gazdasági helyzet. Egyes elemzések szerint 2014-ben ez a szám akár a 40-45.000-et is elérheti.

Nézzünk az adatok mögé egy olyan szempontból, amit nem szoktunk nagyon figyelembe venni. Világviszonylatban 10 alakuló cégből 8 nem éri meg az 5. évét. Azaz 10 cégvezetőből, alapítóból 8 vall kudarcot. Ennek ellenére a sajtó általában a sikertörténetekről ír, és ennek megfelelően nemigen tudjuk, mi lesz azoknak az embereknek a sorsa, akiknek egy bukott cég után kell talpra állniuk. Pedig ha pusztán logikusan gondolkodunk, akkor egyértelmű, hogy ezek a bukott cégek termelik ki a jövő legsikeresebb vállalkozóit - matematikai lehetetlenség ugyanis, hogy a sikeres vállalkozások ne a bukottak komposztjából sarjadjanak ki.

Ezektől a vállalakozóktól pedig többet lehet tanulni, mint bármelyik tankönyvből: nemcsak azt tudják, milyen a gödör legmélye, de azt is, hol van a kivezető út.

A kudarc mégsem szalonképes beszédtéma. Ennek megy szembe az a provokatív megközelítés, amit tőlünk nyugatabbra Fail Movement-nek neveznek, azaz Kudarcmozgalomnak. A mozgalom azt sugallja: akkor tanulhatunk a kudarcból, ha őszintén beszélünk róla. Itthoni megjelenése az immár harmadik alkalommal megrendezett Kudarckonferencia (LINK), ami a kudarc okait, formáit, és a vele való megküzdés módjait járja körül, legközelebb november 25-én este.

Az előadók között az első két alkalommal ott volt Valner Szabolcs Vatera-alapító, Károlyi Antal befektető és Halácsy Péter, a Prezi egyik társalapítója is. Mindannyian szigorúan egyes szám első személyben beszéltek kudarcról és sikerekről. A mostani Kudarckonferencián is izgalmas az előadók sora: (LINK) vállalkozó, nagyvállalati vezető éppúgy van köztük, mint katolikus pap, gyermekonkológus vagy éppen designer - és továbbra is egyes szám első személyben mesélnek majd.

Inspiráció, emberi tanulságok és nagyonis hasznosítható tudás - ezt adja a Kudarckonferencia mindazoknak, akik november 25-én este ott lesznek.

Mindent radikális őszinteséggel. További információk:

//kudarckonferencia.hu

Címkék: Statikus tartalom

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Statikus tartalom Privátbankár.hu Klasszis 2023 - nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 17:07
Klasszis 2023 - nyereményjáték szabályzat
Statikus tartalom Budapest Borfesztivál 2022 - Nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 22. 10:15
A Budapest Borfesztivál 2022 kérdőív nyereményjáték szabályzata.
Statikus tartalom Klasszis 2022 - regisztráció
Privátbankár.hu | 2022. március 26. 14:51
Regisztráció a 2022. április 14-i djátadóra
Statikus tartalom Klasszis 2022 - Alapkezelői szavazás
Privátbankár.hu | 2022. március 21. 11:31
Statikus tartalom Klasszis 2022 - nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2022. március 11. 12:00
Klasszis 2022 - nyereményjáték szabályzat
Statikus tartalom Budapest Borfesztivál 2021 - Nyereményjáték szabályzat
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 17:27
A Budapest Borfesztivál 2021 kérdőív nyereményjáték szabályzata.
Statikus tartalom Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny - beharangozó
- | 2020. május 2. 14:41
Regisztráció a május 27-i online találkozóra.
Statikus tartalom Médiaajánlat politikai hirdetésre
Privátbankár.hu | 2016. július 7. 10:23
 
Statikus tartalom Pörög a hazai és a globális ingatlanpiac: most Ön is profitálhat belőle!
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 16:22
Több éve folyamatos fellendülés jellemzi a globális, fejlett és 2013 óta a hazai ingatlanpiacokat is. Ez a trend a befektetők aktivitására is pozitív hatással van. Az OTP szakértői szerint a hazai kereskedelmi ingatlanpiac nyolc éve nem volt ilyen erős, a piacot rekord bérlői kereslet, alacsony üresedési ráták és európai szinten is magas hozamok jellemzik.
Statikus tartalom Mítosz az olcsó utángyártott tintapatron?
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 14:46
Valóban olcsóbban nyújtják a megszokott nyomtatási minőséget az utángyártott tintapatronok? A nem eredeti patronok képességeit illetően számos mítosz él, a kutatások szerint azonban ezek nem minden esetben állják meg a helyüket a gyakorlatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG