1p
Az euró 294,75 forintig süllyedt csütörtök reggel a bankközi devizapiacon. A BUX index az európai tőzsdékkel együtt szerényen emelkedik, a pozitív hangulatot a Fed várható kamatpályájával magyarázzák. Öthetes mélyponton a dollár, drágultak a nyersanyagok is, hathetes csúcsra ért az arany. (Frissítve.)

10:45

Tíz óra körül a BUX index meredek emelkedésbe kezdett, háromnegyed tizenegyre már két százalék feletti pluszban volt, és 19 000 pont fölé lendült. A vezető részvények egyöntetűen drágultak, általában 2-2,5 százalékkal, a Magyar Telekom csak 1,5 százalékkal.

Az emelkedés hátterében az állhat, hogy az euró/dollár keresztárfolyam nagyjából ezzel egy időben hirtelen megugrott, 1,311 környékéről 1,315-re, azaz erősödött az euró, öthetes mélypontra süllyedt a dollár. Az euró/forint ismét kissé 295 alá süllyedt.

9:35

A Bloomberg szerint az európai tőzsdék emelkedése mögött az áll, hogy a Fed elnöke szerda este úgy vélekedett, 2014-ig is változatlanul hagyhatja a nulla kamatot. Az európai indexek 0,4-1,3 százalékkal mentek fel, a BUX index nyitás után fél órával 0,5 százaléknál tartott. Az OTP 0,5 a Mol 0,4, a Richter 0,8 a Magyar Telekom 0,7 százalékos pluszban volt.

A forint eleve erősebben kezdett a szerdainál, 296 forint körül nyitott az euró, majd innét is lefelé indult el, és 294,75 forintról indult el újra felfelé fél kilenc körül. Kevéssel később 295,60 forinton állt, ekkor egy dollár 225,50, egy svájci frank pedig 244,70 forintot ért. Gyengült a dollár az euróval szemben.

Szintén a Fed-del kapcsolatos hírnek és a dollárgyengülésnek tulajdonítják, hogy hathetes csúcsra, 1716,10 dollárra emelkedett az arany ára, de drágult a kőolaj és a búza, a platina, az ezüst, a palládium is. (Az alacsony kamatszint többnyire gyengíti az adott devizát, a gyenge dollár pedig hagyományosan emeli a nyersanyagok dollárban kifejezett árfolyamát.) További árfolyamokat itt nézhet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG